Reklama

Reklama

Jedna noc

(seriál)
  • USA The Night Of (více)
Trailer 2
USA, 2016, 8 h 48 min (Minutáž: 57–96 min)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Riz Ahmed, John Turturro, Bill Camp, Michael Kenneth Williams, Jeannie Berlin, Payman Maadi, Amara Karan, Poorna Jagannathan, Paul Sparks, Afton Williamson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Osmidílná minisérie Jedna noc od tvůrců Stevena Zailliana a Richarda Price podrobně zkoumá složité okolnosti fiktivního případu jedné newyorské vraždy. Příběh sleduje studenta Naze Khana, roztomilého podivína, který dostane od basketbalového hráče, jemuž pomáhá s učením, pozvánku na večírek v newyorském Lower East Side. Když jeho odvoz na poslední chvíli krachne, Naz si bez dovolení vezme otcův taxík a vyrazí ze svého domova v queenském Jackson Heights na Manhattan. Když cestou do taxíku nastoupí nádherná mladá žena a požádá ho o svezení, Nazovy plány rázem vezmou za své a rozjíždí se osudová noc. Naz je později obviněn ze zločinu, který podle svých slov nespáchal, a na vlastní kůži zakouší dezorganizaci a manipulaci v právním systému. Tíživá situace, do které se dostal, je ještě umocněná jeho vzhledem a statusem potomka pákistánských přistěhovalců. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (291)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Vzpomínáte na ten pocit na konci The Wire, kdy jste si říkali: "Wow, to bylo jako prožít kus cizího života, mám pocit epifanie jak v antické tragédii, nahlédl jsem za oponu světa a vidím drobné sítě, ve kterých jsme všichni lapeni?" Jestli jo, tak vězte, že The Night of ten pocit umí vyrobit taky. Začátek je super, ke konci to trochu ztratí dech, ale celkově chytlavé, lidské a napínavé pokoukání. Je to zaměřené hodně na zobrazení procesu soudnictví a dopadu vězení na lidi, takže pokud vás zajímalo, co by se vám stalo kdybyste náhodou v Americe někoho pobodali kuchyňským nožem, tak těhle osm dílů vám dá odpověď. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze světa HBO vyšel na povrch další skvělý seriál. Seriál, který nabízí zajímavý příběh kluka, kterému se během jedné noci otočil svět vzhůru nohama. Jenže měl to štěstí, že potkal pár lidí, kteří mají snahu s jeho životem něco udělat. A tito lidé předvádí naprosto perfektní herecké výkony, včetně toho kluka. Riz Ahmed totiž předvedl vzorovou přeměnu postavy od skromného a stydlivého pákistánského hocha po drsňáka mukla, kterej se nebojí ani toho nejčernějšího negra. Výbornou postavu ale má i John Turturro, který se předváděl nejenom v hlavní dějové lince, ale stejně tak se mi hrozně líbila ta boční s tou smutnou a nešťastnou kočkou. A takhle komplexně se seriál táhne i s policejním vyšetřovatelem, nadějnou právničkou, ale i tou druhou právničkou obhajující stát. Tenhle seriál totiž zasáhne diváka svojí upřímností, obyčejností, obrovskou realističností, lidskostí a hlavně položí otázku, jakou cenu má život a jak stačí málo, aby ho kdokoliv z nás začal vnímat úplně jinak, než ho za dosavadní život vnímal. Úžasný seriál a přesto, že je ze soudního prostředí, nenudil jsem se ani minutu. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Rozumím tomu, že někdo chválí herecké výkony a možná i pár dalších filmařských kvalit, ale to je tak všechna chvála, co dokážu pochopit. Hned ze začátku je mi záhadou, proč to proboha mělo 8 dílů? Dokážu si to představit v pohodě jako jeden celovečerní film, protože milión věcí mi tam přišlo navíc a absolutně mě nezajímaly. Proč se tam třeba tak dlouho řešil život ve vězení, nemoc právníka atd.? Kromě pilotního a finálového dílu jsem u toho pokaždé usnul, vážně mi to přišlo děsně nudné a pořád jsem se rozčiloval, ať už jdou konečně k věci. Člověk by si alespoň myslel, že ty vedlejší dějové linky budou mít nějaký význam v celkovém měřítku, ale vůbec. Ta zbytečná vata kolem, která nesouvisela s dějem, mě fakt doháněla k šílenství. Vždycky jsem si říkal, že by to mohlo začít třeba o půl hodiny déle a divák by v podstatě o nic nepřišel. No a pak přijde závěr, který mě teda zklamal na plné čáře. Pro tak neuspokojivé finále jsem se teda nemusel tolik hodin nudit. Sečteno podtrženo, tohle byl pro mě totálně zbytečný čas a absolutně nevýrazný počin, který mi za chvíli vyšumí z hlavy a za rok si nevzpomenu ani na jednu scénu. A přesně to je ten moment, kdy je mi filmařská kvalita v podstatě k ničemu, protože emočně to bylo jedno velké nic. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Kdo by řekl, že může být sledování soudního systému v akci během krátkého časového úseku tak napínavé. Když to ale vezme do ruky někdo tak schopný jako Steven Zaillian, není se čemu divit, že vznikl tak úžasný kousek s tísnivou atmosférou, který vás během těch osmi dílů totálně pohltí a semele. Turturrova právnického losera je až bolestné sledovat, talentovaný Riz Ahmed se spolehl na svůj přirozený projev nevinného vyjukaného mladíka, a Bill Camp se přesvědičvě zhostil detektiva, který chce hlavně rychle uzavřít případ a jít na zasloužený odpočinek. Z filmařského hlediska je The Night Of vyložená slast a už v průběhu jsem litovala, že jde jen o minisérii. Na tohle bych se dokázala dívat donekonečna. (100%) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Natočené to bylo koukavě a začátek také sliboval zajímavou minisérii, ale vyčichlo to do prázdna. Takový nijaký načmnutý rozbor chyb v soudním systému a vyšetřování, rozpadu důvěry v rodině, hlupák, co si za to může sám... Jediná skutečně dobrá, solidní a koukatelná postava je tak Torturrův právník. O něm měla být ta minisérie, hlavně o něm. --- 2,5* ()

Galerie (73)

Zajímavosti (5)

  • Když odváží Naziho (Riz Ahmed) na policejní stanici, je možné si všimnout, že tachometr policejního auta nefunguje. (Guilemot)
  • Seriál vznikol v spolupráci dvoch televízií, konkrétne BBC a HBO. (Wargoo)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

Noir Film Festival slaví 5. narozeniny

16.08.2017

Cynismus Humphreyho Bogarta, šarm Roberta Mitchuma, křehkost Lizabeth Scott, rafinovanost Alfreda Hitchcocka, temné příběhy z Mexika, napínavé filmové jízdy noirovými vlaky a standard v podobě… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Reklama

Reklama