Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (261)

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neobľubujem seriály, ktoré nemajú jasne daný príbeh. Preto ma nezaujali HRDINOVIA a 4400 som tiež pomerne rýchlo prestal pozerať. Ale Sense8 je podobný prípad ako LOST. Perfektne natočené, výborne obsadené a jednotlivé osudy dobre vygradované. Wachowské sa konečne slobodne vybláznili pri erotike a diskotékach, a tu to pôsobí podstatne vhodnejšie, než v treťom MATRIXE. Takže minimálne po prvej sezóne nevadí, že príbehovo sa to až tak veľmi nehýbe... Ale Straczynski už v minulosti ukázal (BABYLON 5), že má zmysel pre seriálový príbeh na pozadí... ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Do polovice prvej série som bola skalopevne presvedčená udeliť 4*. Žiaľ, kdesi okolo siedmeho-ôsmeho dielu ide kvalita výrazne dole, seriál začína byť neznesiteľne ukecaný na úkor akcie, no a to je kameň úrazu. Ono tie dialógy (a často aj monológy) sú niekedy príšerne coelhovské a životné pravdy a príliš vzletné metafory samé seba berú nechutne vážne. Inak bez výhrad, geniálny nápad, strihy a kamera úžasná, herci sympatickí. Ach, Wolfi <3 ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (60 %): Ach jo. Tohle šlo fakt úplně ukázkově z kopce - od 100 % snad až skoro k odpadu. Jako celek mi to vyšlo tak na 60 %, ale snad poprvé mě mrzí, že jsem nehodnotil každý díl zvlášť. Ze začátku jsem byl naprosto, ale naprosto nadšenej. Zhruba první půlka řady je fakt vysoce nadprůměrná. Absolutně jsem si zamiloval tu zvláštní atmosféru a krásně divnej pocit po skončení dílu. Líbilo se mi i celkem reálné chování postav a v příběhu jsem také viděl obrovský potenciál. Jenže jak šel seriál dál a dál, už jsem trochu cítil, že se to nikam neposouvá. Vaty a nudy okolo začalo přibývat - prostě pořád odnikud nikam. A co víc... když už se začalo něco dít, scénář šel doslova do ho.en. Pardón, ale směr seriálu začal být natolik debilní, že mě to jako celek naštvalo jako dlouho nic. Já osobně teda nejsem fanda akčního sci-fi. Ani přílišné kontroverze. Ale v Sense8 mi to do určitě míry dlouho nevadilo. Chápal jsem, že si prostě tvůrci hrají, chtějí být jiní a originální. Jenže oni tlačili na pilu pořád víc a víc až je pro mě první řada prostě jedna velká nezajímavá splácanina nesmyslů. Finále bylo vyloženě trapné a byla to naprosto krásná ukázka, proč jsem na ten seriál začal mít postupně averzi. Akční trapnosti alá všechno vychází po másle (Pane bože, kde je to reálné chování postav v prvních dílech?), směšná kontroverze v podobě porodu... Strašně se mi líbilo, jak si asi tvůrci mysleli, že je to brutálně napínavé epické finále, kde divák ani nebude dýchat a ještě snad bude obdivovat, jak je to cool. No, tak děkuju pěkně... Já nevím, ale prostě takhle zmařený potenciál jsem dlouho neviděl. Filmařsky samozřejmě skvostné a mohla to být fakt pecka roku, ovšem takhle ani nevím, jestli mám náladu zkusit druhou řadu, nějak už totiž ani nevěřím, že by se to mohlo vzpamatovat... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po osmi dílech: zmlsaný Daredevilem jsem se vrhnul na další Netflix, neboť Sense8 skýtal velmi zajímavý námět. Důvodů k obavám nebylo zrovna málo, ale hlavní byli dva: bratrosestři Wachovští, jejichž poslední Matrix a Jupiter vychází byly zatracené úlety. A tahle série dopadla - no, dejme tomu obstojně. Po celkem šokantních a velmi, velmi neobvyklých titulích se rozjel příběh se sakra velkým rozpočtem, všemi druhy sexuální orientace, všemi druhy národnosti, všemi světadíly světa, Marthou Jonesovou a zatraceně pomalým tempem - a to je ten největší problém. Tempo je opravdu ucajdané, příběh se posouvá pomalu (pokud vůbec) a hlavní důraz je kladen na ty zatraceně dobře (důležité sdělení) napsané a zahrané postavy a kupodivu to vůbec není špatné a nudí to jen někdy (zhruba tak 15 minut ze stopáže každého dílu). Seriál se nebojí ničeho, všichní spí se všemi, všichni ukazují všechno, místa děje jsou vybraná nejlépe jak mohou a výběr hudby je naprosto, naprosto geniální!! Prostě vizuální a hudební maso, základní myšlenka dobře nahozená, jen by nebylo na škodu, kdyby se s ní hejbalo trochu víc. Další kvalita od Netflixu, ale záležitost, která asi nesedne úplně každému (což bude častější). Na druhou sérii se nejspíš taky podívám, ale pravděpodobně si jí opět nechám do zálohy. Ach jo, já s těmi Wachowskými nevím a tenhle zatracenej komentář si sakra přeberte, jak chcete. 80%. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Toho že jde natočit seriál bez děje mnohokrát využily nejrůznější telenovely, soap opery, Ulice a další hrůzy. Ale proč na tom proboha svezli Wachowští, to mi hlava nebere. Abych nekřivdil. On tam nějaký vývoj událostí snad i je. Ale reálně vede odnikud nikam a podobně jako u Jupiter Ascending se jedná spíše o výmluvu proč točit dál, než o stěžejní prvek kvůli kterému tohle všechno vzniklo. Kdo měl tu smůlu a protrpěl propadák sourozenecké dvojice, tak si u Sense8 zažije repete. Monotónní scénář a opájení se vlastní výjimečností znovu podráží nohy velice slibnému projektu. Jediná změna k lepšímu jsou postavy. Prakticky všichni jsou zajímaví a slušně zahraní, přesto bohužel vesměs necharismatičtí. U sledování mě drží jen těch několik vynikajících scén, kterých každý díl pár nabídne. ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Natáčelo se v devíti různých městech a místech po celém světě (San Francisco, Chicago, Londýn, Iceland, Nairobi, Seoul, Berlin, Mexico City, Mumbai). (HelloNiky)
  • Natáčanie jednej z posledných scén na Islande bolo zdržané, kvôli potrebe väčšieho množstva snehu na horách. (DrSKusa)

Reklama

Reklama