Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Recenze (869)

matolas 

všechny recenze uživatele

Generickejšie ako seriál s názvom "Generic" od režiséra Gena Generica, v hlavnej úlohe s manželmi Genericovcami a za kamerou s kameramanom Gegenericom. Niečo tak bez šťavy som nevidel od čias extrémne suchej úrody pomarančov v deväťdesiatom piatom. ()

purekritik 

všechny recenze uživatele

Po posledních SW jsem k Solovi přistoupil s nulovým očekáváním a celkem se vyplatilo. Zkušená ruka starýho harcovníka Rona Howarda byla hnědka poznat. Generičnost lehce ustoupila a přibylo několik decentních originálních vložek. Nicméně i Solo byl nejspíš šitej horkou jehlou. Jednotlivý sekvence by zasloužily líp propijit, JežtoO těch náhodiček bylo až moc. Povedenější úseky bohužel střídaly trapně prvoplánový, viz. ta gigantická chobotnice, to stejný platí pro dialogy. Výběr herců oká, hudba nadprůměr, no aspoň se to dalo v klidu dokoukat. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Perfektné spracovanie začiatkov jednej z najlegendárnejších postáv Star Wars Univerza. Nechápem kasový prepad, toto bolo pútavejšie ako samotná epizóda VIII. Dobré obsadenie, dobrý humor, dobrá akcia, všetko skvelé. Toto by si neuveriteľne moc zaslúžilo pokračovanie. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to sérii Star Wars filmů nedělá ostudu. Jde sice poznat, že se jedná o trošku low-cost snímek, ale snaha je vidět a to si cením. Hlavní hrdina byl vybrán skvěle a bylo radostí se dívat, jak se seznámil se Žvejkalem a dostal se k legendárnímu Falconu. Sice krapet pokulhává samotná hlavní dějová linka, ale za mne i tak příjemná podívaná... ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Mindfuck. Ten konec. Jakoze fakt. Ale nebudu to radsi prozrazovat, kazdopadne neco tak divnyho jsem necekal. Zbytek filmu...no, jak serial. Ma to sice slusny triky a scenerie, ale je to takova...no nastavovana kase a za me zbytecnej film. Prvni SW Story - Rogue One - bylo skvely, protoze vpodstate neobsahovalo zname postavy a pritom dokonale predchazelo Ep. 4. Tady je to vpodstate naopak, nenavazuje to na nic a na postavach je to pritom postaveno. A zatimco Chewieho muze hrat bez problemu kdokoliv, na toho borca s hranatou hlavou a nemeckym jmenem, ktery se Fordovi podoba asi jako Fiat Multipla Audine, jsem si se vsi snahou nedokazal celej film zvyknout. A Lando? Taky nic moc. Zkratka jak kdybyste chteli udelat mladeho Columba. Kdyz je nejaky herec tak strasne spjat s urcitym charakterem, proste ho nejde nahradit, krome animaku teda, tam je to vpohode. Jako chapu tu puvodni snahu - hlavni hranou, devitidilnou serii se Silou, rytiri Jedi a tak, chteli doplnit "sidequesty", takze po prvotnich rebelech z Rogue One zabredavame v "Solovi" mezi paseraky a psance, do sveta na okraji spolecnosti, Imperia, mezi zlodeje a "star wars mafiany" typu Jabby Hutta. Bohuzel to jedine zajimave na cele story, je setkani Hana a Chewieho, respektive ziskani Millenium Falcona. Tam je citit navaznost na puvodni filmy a tam to bohuzel i konci. Vse ostatni je strasne vycucane z prstu a vpodstate i nezajimave, navic je tu naprosto nevkusny droid, ktery mi od prvni chvile doslova lezl krkem. I kdyz se film odehrava pred Ep. 4, kde vrcholem robotiky byl prkenny, ale sladky C-3PO, narvou sem radoby robota, ktery daleko presahuje techniku dalsich epizod a pohybuje se a chova jako clovek. Strasne nerealisticky motion capture, takhle proste SW android vypadat nema. Uz ten v Rogue One je docela pres caru, ale tohle je za ni svetelne roky....Fujtajxl. No a co ten konec?? Radsi na to nemuzu znovu myslet, jinak se mi rozskoci logika. Pokud to nebude mit pokracovani, kde se vse vysvetli, klidne si odectete dalsi hvezdu. ()

Ronan 

všechny recenze uživatele

Film má na začiatku celkom slušné tempo, ale od polky filmu postupne upadá na kvalite. Čo sa mu však nedá uprieť sú akčné scény ( napr. scéna s vlakom) má rychlé tempo čiže divák sa nenudí. Efektovo je uspokojivý, hudba tam veľmi dobre pasuje čo z neho robí dobrý zážitok. Sú tam úžasné hlášky a Paul Bettany podal suprový herecký výkon. Nuž čo sa týka negatív snímku, každý zradil každého, že človek nemá šancu sa v tom vyznať a klasický hnusný otvorený koniec. ()

Torimmer 

všechny recenze uživatele

Má to hodně dobrou akci. A drajv. A vypadá to fakt jako svět, který chceš objevovat. Film o Solovi sem nepotřeboval, a vlastně to vypadá, že ani tvůrci se v tom nechtěli dvakrát nimrat. Strašně jednoduché, ale dobrodrůžo. ()

Zmrv 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec proč ne. Solo je ten typ filmu, který kdyby nevznikl, tak o nic zásadního nepřijdeme, ale když už tady je, tak aspoň máme sympatickou oddechovku o našem oblíbeném "antihrdinovi". Herecky jde o standartně očekáváný lehký nadprůměr (dokonce i Ehrenheich to celkem zvládl, i když o jeho výběru mám stále lehké pochybnosti). Co je ovšem na filmu bezpečně nejlepší, je scénář, což není divu, když na něm pracoval spolutvůrce Impéria. Hlavně Han je napsán opravdu dobře. Za celých 135 minut jsem se ani na chvíli nenudil, a to mi vlastně ke spokojenosti stačí. 75% ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Byla to super rychlá jízda plná akce a zvratů. Neustále se něco dělo nebyl prostor se nudit nebo znuděně koukat někam jinam. Opravdu je to film našlapaný akcí. Dokonce jsem si i během filmu zvykl na mladého Hana Sola. Další film ze světa Star Wars, který se netočí kolem síly a rovnováhy vesmíru. Já si tohle dobrodružství o pašerácích užil a Ron Howard to má prostě v paži a natočil super jednoduchý film, který ale baví. Nejlepší je ale stejně Chewbacca. Fakt jsem byl překvapený , jak rychle to uteklo. 85% ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Třemi slovy: hezky natočený nic. Film mi teda HODNĚ zachránila poslední čtvrtina (kde se objeví aspoň nějaký náznak děje), protože do tý doby jsem několikrát usínal. Děj místy nedává logiku, ve srovnání s ostatními filmy chybí nějaká hloubější provázanost (a hlavně ta logika!). Herecký výkony jsou až na výjimku Woodyho Harrelsona otřesný (obzvlášť Alden Ehrenreich by si zasloužil přes hubu). O nějakým 3D zde nemůže bejt ani řeč, protože tu je naprosto zbytečný (neviděl jsem 3D, ale neumím si představit situaci, kde by bylo potřeba). Jinak to, že se Disney ze Star Wars snaží dělat masovej film, kterej by se zalíbil všem, je sice dávno ohraná písnička, ale rozhodně to není písnička pro mě. Je tu tuna hloupejch nebo ještě hloupějších či předvídatelnejch "vtipů", který do podobnejch filmů nepatřej (proč to nemůže zůstat jenom hezkým napínavým sci-fi se zápletkou, dramatem, napětím – ale kolikrát už jsem tohle psal) a u kterejch se směje půlka sálu v kině jak urvaná ze řetězu. Mě na Star Wars viděli v kině naposledy. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Co jsme se dozvěděli ze světa Star Wars? Nic zajímavého. Jinak příběh dobrý? Ne. Prostě ne. Nemá cenu dále komentovat. Herecké výkony? Průměr Woodyho Harrelsona a Donalda Glovera, zbytek nic extra. Představitel Hana Sola nesympatický. Postavy? Jedinou dobrou postavou byl Paul Bettany. Celkově? Je to extrémně dlouhé, nic se tam pořádně neděje a nikomu nejde fandit a závěr si otvírá taková "zadní vrátka", že je to až nechutné. Hlavně kvuli tomu jednomu cameu, které ale otvírá mnohem víc otázek, než dává odpovědí. No celkově mě tento film nezaujal, určitě ho nechci vidět znovu a rozhodně zatím absolutně nejhorší ze Star Wars. Nedivím se, že divácky propadl. Star Wars zatím ukazuje, že poslední dva filmy byly dost přešlapy, tak jsem zvědavý, aby to po devítce na nějaké to desetiletí zase nezabalili a nezapsali se do tabulky k DC filmům. ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

První půlka naprostý TOP, co bylo v nových SW natočeno. Pak to dost ztrácí tah a šmrnc, jako kdyby rozjetýmu rychlíku ukradli lokomotivu. Dramatizace ikonického Kessel runu chybí. Je to asi tak stejně napínavý, jako v Mekáči reklamovat čízburgr. Přesto se přikláním k slabým 4*. Howarde, proč si tam nasral toho chapadlatce? ()

Miller 

všechny recenze uživatele

Je to nerd, je to geek, je to trapné, ale miluji to! Trošku mě zklamalo, že Ehrenreich místy hrál Harrisona Forda a ne Hana Sola, ale ve chvílích, kdy jej hrál, jej hrál skvěle! Více takových spin-offů! ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Z novejch Star Wars filmů je Solo rozhodně nejlepší. Neni to tak křiklavý a sází to spíš na špinavější a temnější prostředí kde o to víc vynikaj lasery při přestřelkách. Příběhově je to takovej western a je fajn vidět SW film kterej se nebere tolik vážně ale jede spíš na pohodovější notě. Žádná Síla, halucinace a podobně, prostě jen "sbal prachy a vypadni hyperpohonem". Celej film odsejpá a nemáte čas se nudit. Efekty samozřejmě fajn. Moc mi neseděl hlavní frajer, nehraje špatně ale Han Solo to dle mě neni. Lando byl ovšem naprosto super. Škoda že film neměl moc úspěch, potřebujem spíš takový SW filmy, ale komu záleží na kvalitě že, vždyt celá ta série se natáčí jen proto aby prodali pár figurek obsesivním nerdům. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Zacina to nadejne, celkem me bavil uvod na prvni planete, libil se mi kousek ve valce. Ale pak to zacalo jit z kopce. Nudne akcni sceny se stridaji s nezajimavym dejem. Vlak mohl byt vrchol filmu, ale proc to Howard vsechno nataci tak tuctove? Chybi tomu nejaky wow zaber, cool moment, nebo proste fajn napad. Misto toho tu mame nesmyslnou smrt pricmoudle partacky, prijezd maskovaneho pseudo-zaporaka na asi dve minuty a napeti zadne. Behem celeho heistu na Kesselu je jediny svetly bod smrt nejotravnejsi postavy od dob Jar-Jara. Potom se pri Kessel Runu scenariste snazi napravit Georgovo nepochopeni slova parsek a chobotnice a gravitacni studna me fakt nezajimaji. A zaverecne dva twisty s Qi'Rou a maskovanym zaporakem byly absolutne nezaslouzene a zbytecne. Nic k nim nesmerovalo a byly tu jen, aby Han na konci filmu charakterem vic odpovidal Hanovi na zacatku Nove Nadeje. To meli ale budovat cely film, ne behem peti minut. Abych jen nehanil, tak intimni momenty s Hanem, Chewiem, Landem a Woodym byly super. Takze bych si klidne dal pokracovani, kdyby ale sesekali meritko, soustredili se vic na postavy nez rozmachle akcni vypln a scenu opravdu osvitili. Proc jsou tretinu filmu na platne videt jen siluety? ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

První polovina ještě ujde, ta je dokonce víc než dobrá. Má svižné tempo, doslova se s tím nemazlili. Seznámení se Solem bylo rychlé a jasné. Docela dost mi vadí, že je najednou skok o pár let dopředu a vlastně ani pořádně nevíme, jak to že je Han takový, jaký je (jinými slovy, si to prostě musíme domyslet). Radši bych bral delší film a víc jeho minulost. To se dá ale ještě přežít. Spíš mi trochu vadilo obsazení. Herec měl být mnohem mladší. Tenhle vypadá tak na 35 let, což minimálně bylo i Fordovi ve staré trilogii. Třeba takový Landa mi nevadil, docela to i zachraňoval. Trochu mi nesedlo seznámení se Žvejkalem (jo myslím jméno vážně), to bylo trapné. Zbytečně moc rychlé. Až nechutně jde vidět, že vždycky má být dobro to lepší a chytřejší, to mi hodně kazilo dojem. A jestli to má být zaměřený hlavně na lásku, tak to běžte někam… Zvraty byly hodně špatný, líbil se mi tak jeden a tím to hasne (ještě že teda stál fakt za to). Naštěstí tenhle film zachraňuje jednu scénu, kterou jsem nečekal, ta se musí líbit úplně každému. Takže to aspoň dokoukejte, žádný fanoušek nebude litovat. Závěr je taky ještě dobrý. Dokonce jsem se bál, že to dopadne mnohem hůř. ()

ruhebitte2010 

všechny recenze uživatele

Lepší než jsem čekal. Na to s jakými problémi film vznikal - skvělé. A hodně jiné než předešlé SW, s čím májí problém zase místní s IQ 200+, kteří se myšlenkově zasekli někde před 15 lety. ()

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama