Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká budúcnosť. Pri prenose zmrznutých ľadových objektov zo spustošenej Zeme sa z jedného z ľadovcov vynorí Jason Voorhees a posádka lode má po chlebe. Desiaty diel hororovej série Piatok trinásteho. (POMO)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (338)

hladass 

všechny recenze uživatele

Není typický Pátek 13 a přiznám se, že jsem měl docela strach, protože, jak si asi většina vzpomínáte, výlet Pinheada do vesmíru moc dobře nedopadl (sračka)... Ale nakonec jsem byl spokojený... Zabití jsou docela nápaditá a krvavá, atmosféra našpalaná, virtuální projekce tábora plná odkazů (hudba, žena ve spacáku omlácená o strom :-)... A vylepšený Jason na konci filmu se mi taky líbil... Po sračkoidní devítce nám Jason dokazuje, že je to pořád frajer... ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Desátý díl Jasona s názvem Jason X - Tento díl jsem viděl poprvé na HBO a hned jsem si ho musel nahrát na video, to je jasný :D Opět Kane Hodder jako Jason. Jasona X režíroval James Isaac. No jo ovečky zas dávaj hovno hodnocení. Mě se tenhle díl dost líbil. Jason ve vesmíru a nevypadá to vůbec špatně, atmosféra se mi líbila a vraždy jsou provedený dobře. Skvělá scéna jak Jason popadne tu holku a narve jí hlavu kde jí zmrazí a pak ten její zamrzlej ksicht rozmrdá o stůl :D Na konci filmu Jason jako vraždící stroj z budoucnosti, to jsem nečekal že se z něj stane tohle. Díl mě bavil a nenudil. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

LOKALITA: Crystal Lake. Výzkumné zařízení. OBJEKT: Jason Woorhees. STATUT: Odsouzen ke kryogennímu procesu........ Prvních deset minut to vypadalo na krvavé béčko, ale pak se to zvrtlo ve frašku. Pilot kosmického modulu vypadá jako Freddy Krueger. CITÁT - S námi jste v bezpečí......... Jason se na kosmické lodi zorientoval celkem rychle, není to žádný tupoun. Začal okamžitě dělat to, co má nejraději. Zabíjet. Asi nejlepší scéna je okolo 43 minuty. A to je tak vše. DIALOG: Už jsem našla Kondora........V jakém je stavu?........V provrtaném......... V záhlaví je napsáno Akční/Horor/Sci-fi/Thriller, ale nějak mi tam chybí Parodie/Komedie. Je tu také přebrána spousta situací a aspektů z různých filmů. Asi největší část si tvůrci vybrali ze série Vetřelec. A to se mu vůbec nelíbí. CITÁT - Lidi, je to v pořádku, chce jen zpět svou mačetu......... Hodnotit to jako komedii, dal bych za tři, ale je tu napsáno horor, horor, který za nic nestál. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Normálně bych takovéto pokračování série vyodpadoval, ale ono když vidíte 9x to stejné, tak se tomuto zasmějete a změnu uvítáte. Je to blblost, ale na tu 1,5* to má. Nenasral jsem se jak u některých předešlých, ikdyž být fanoušek P13, tak je to odpad jak vyšitý. Jason Voorhees nikdy nebude mým oblíbencem. Otázkou je, jestli s čím dál víc plesnivějšího a červama prolezlejšího xichtu se zastaralou maskou a mačetou jde vůbec něco víc vytřískat, když už natočili 9x to stejný, a ani tohle desáté, omlazané scifi nestálo za nic. Je opravdu smutné, když ho po deseti pokusech musel pumpnout až Freddy, což považuju za lepší biják než všechny samostatné P13. Vrchol série podle mýho přichází se třetím dílem. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

DOOM+TERMINATOR Takto som sa nebavil už dávno :-) Ono to začína ako dobre nadupané béčko, ktoré miesto kecov ponúka pekne nadupanú killovačku. Tmavé filtre, surové prostredie - paráda. Škoda, že čím dlhšie film plynie, tým väčší problém spôsobuje scenár a jeho stupidné dialógy. Napriek tomu sa lavína vrážd nezastavuje a všetci uchyláci sa môžu tešiť na rôznorodé mordy. Poslednú štvrtinu filmu však treba brať ako komédiu (aj keď asi nechcenú, ale ja som sa rehotal ako kôň), pretože postavy robia a trepú také somariny, že to mraky brzdí. Pobavili ma aj smrtelne vážne povedané klišé ako: "Je tu niekto?" "On je mŕtvy" či "Mám to pod kontrolou". Tak či tak je Jason X nabušená výpravná vyvražďovačka (s niektorými smiešnymi trikmi), peknými (a nadržanými) dievčatami a COOL zabijakom... A to ako Jason zlikviduje dve táborníčky je skrátka dokonalé (i keď alebo práve preto, že ide o preexponovanú citáciu). Keď poviem, že ide len o trochu menšiu zábavu ako u JEEPERS CREEPERS II, tak to hovorí za všetko... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Jason X prodělal kvůli získání ratingu R (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu rodičů) jen velmi málo úprav a stal se tak nejméně cenzurovaným filmem celé série. (gogos)
  • Severoamerické tržby byly 13,1 milionu dolarů, celosvětové pak 17,1 mil. (NIRO)
  • Několik postav ve filmu je pojmenováno podle online přátel scenáristy Todda Farmera z online videohry "EverQuest" (1999). (Stocki)

Související novinky

Carpenter je Psychopath

Carpenter je Psychopath

18.05.2005

Legendárny John Carpenter (na obr.) sa po štvorročnej odmlke vracia na scénu. Jeho najnovším filmom bude thriller PSYCHOPATH o bývalom agentovi CIA, ktorý je povolaný späť do akcie, aby zastavil… (více)

Reklama

Reklama