Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Akce je dobře natočená. Herci mi sedli. Bylo to vtipné. Oldschoolová akce se spoustou pyrotechniky a kouzelná výprava filmu dávají šťávu. Pár tupých dialogů, pár tupých scén, ale celkově nádherná podívaná. Proč tak nízké hodnocení a status propadáku? Lidé prvně hodnotící žili asi v náročné době. Dnes už je to jen omílání. Oproti digitálním prasárnám, s mnohem lepším hodnocením, je tento film skvostem. A kruťte si, pokrytci, hlavou jak chcete. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Láska je slepá aneb jak poblouznění mladého tvůrce k jedné debilní krávě vedlo k smrti legendárního a mého milovaného studia Carolco.Zatímco Harlin se stím bude prát celý život a už nic opravdu dobrého asi nenatočí,na tebe ty děvko vod Dejvisů čeká filmové peklo,kde budeš dokola mučena Terminátorem a přitom tě bude vojíždět Tong Po! :-D ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství nedělá hrdinu, ale naopak, hrdina dělá dobrodružství. Scénář sám nenabízí žádná velká překvapení, peníze jsou sice vidět na každém kroku, jenže Geeně Davis prostě nevěříte jediný úder, jediné škrábnutí. Ty choreografie soubojů nejsou špatné, ale je na nich moc vidět, že jsou to choreografie. Modine je jen takový přívěšek, a Langella zase tlačí na pilu až moc. Střez se ambicí manželek svých, hollywoodský režisére. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $98miliónov║Tržby USA $10,017,322║Tržby Celosvetovo $18,300,000║ Tak tu akoby Renny Harlin po úspešných akčných filmoch čakal zaručený úspech a doslova v jeho podaní sledujem úplne pasívnu réžiu, kde v podstate skoro nič za tie nehorázne peniaze nefunguje asi okrem tej hudby ale to je strašne málo o hereckých výkonoch v podaní Geena Davis a Matthew Modine škoda hovoriť, absolútne povrchne, miestamy to vypadá ako televízna produkcia a nie veľkofilm aspoň že tie lode postavili skutočné. Záverečný súboj lodí bol ešte ako tak v medziach, ten sa dal zniesť. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Výborný film s perfektními efekty a bezvadně nasnímanými akčními scénami. Nic jiného jsme od Harlina nemohli čekat. Bohužel až moc jednoduchý scénář způsobil naprostou zkázu tohoto, na svou dobu rozhodně nadprůměrného, pirátského filmu. Film, který mohl být ceněn za svou skvělou hudbu, výpravu, kostýmy a kameru.. zkrátka téměř za všechno. Škoda. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • Renny Harlin byl nominován na cenu Razzie za nejhorší režii roku. (fannah)
  • Filmom inšpirovaná bola videohra vydaná spoločnosťou Acclaim Entertainment pre hlavné platformy tej doby (Super NES, Sega Genesis a Game Boy). Hra voľne nadväzuje na udalosti z filmu. (Arsenal83)
  • Malá pirátská opice, kterou nosí Geena Davis (Morgan Adams) většinou na rameni, se jmenuje Thor. (Rominator)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama