Reklama

Reklama

Z mořské vědecké laboratoře Aquatica unikne velký žralok a napadne loď s mladými milenci. Farmaceutická firma, která sponzoruje práci laboratoře, se po tomto incidentu rozhodne, že pokud jim vedoucí projektu, doktorka Susan McAlesterová, do osmačtyřiceti hodin nepředloží výsledky své práce, žádné další peníze nedostane. Susan, pracující na možnosti získávat ze žraločích mozků protein, který by zastavoval a léčil Alzheimerovu chorobu, doprovází na základnu zástupce společnosti Russella Franklina. Ten se seznámí s dalšími členy výzkumného týmu a netají se antipatiemi k lovci žraloků Carteru Blakeovi, který se zase pro změnu netají antipatiemi k práci Susan a jejího týmu. Aby získala dostatek proteinu, musela vytvořit tři obrovské žraloky, kterým s pomocí genetických manipulací až pětkrát zvětšila objem mozkové hmoty. Geneticky upravení žraloci útočí koordinovaně, jsou schopni plavat dozadu a dokáží vyřadit z provozu kamerový systém, který je hlídá. Během večerního experimentu se žralok probere a ukousne ruku jednomu z vědců. Žraloci, jejichž inteligence se genetickým zvětšením mozkové hmoty nečekaně zvýšila, způsobí explozi vrtulníku. Pak s pomocí kovových nosítek rozbijí pozorovací sklo pod hladinou. Stanice je okamžitě zaplavena vodou. Susan, Carterovi, Franklinovi a několika dalším se podaří uniknout do nezatopených částí. Začíná boj s časem, stoupající hladinou vody a inteligentními, krvelačnými žraloky. (TV Nova)

(více)

Recenze (408)

POMO 

všechny recenze uživatele

Deep Blue Sea je bejkovina. Lepšie nad ňou nerozmýšľať. Ale popri vynikajúcich akčných scénach sa pýšní ešte jedným pozitívom. Postavy, ktoré "to určite prežijú", sú zožrané skôr ako postavy, ktorým to zo srdca prajete (napr. kuchár LL Cool J). A práve táto nevyspitateľnosť scenára vnáša do filmu jednak dávku napätia, a po absurdnej "predčasnej" smrti jednej z hlavných postáv tiež sympaticky ironický nadhľad, ktorý ospravedlňuje všetky nelogičnosti a súčasne kričí: "Áno, som bejkovina. Nerieš a nechaj sa unášať besným uragánom prvotriednej akčnej zábavy!" ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Kousek z Čelistí, kousek z Dobrodružství Poseidonu. Akční scény jsou skvěle provedené (nejvíce se mi ovšem líbí hned úvodní "nehoda" s helikoptérou. Samotné scény se žraloky jsou nápadité, jenom když se ta zvířátka začnou chovat akčně, je z toho až příliš cítit studio ILM. Zabíjení hrdinů je povětšinou překvapivé a výběr vhodné potravy nečekaný. Milovníci explicitních záběrů si přijdou na své. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět i scénář, a jak tady vpodstatě podotýká POMO, žraloci vždy sežerou někoho jiného, než zrovna čekáte. Ale jinak to opravdu není nic než ambiciózní béčko. Tentokrát dokonce ani triky nejsou dokonale "čisté", protože mi (a asi i jiným) určitě neunikly některé "neobvyklé" pohyby žraloků, a místy také zjevná "digitálnost". ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda dosti těžkopádných a okatých počítačových efektů, které strhávají celý projekt do čistokrevně béčkových vod. Jinak má tento snímek velké množství kladů. Nepředvídatelností děje začínaje, solidně navrhnutou podmořskou laboratoří konče. Odborné kecání o protiléku na alzheimera uvěřitelné věru není, ale samozřejmě zde nějaké to poslání být musí. Žraloci překvapivě nic moc a snad až na pár záběrů není o co stát. Mnohem lepší je lidský žralok Thomas Jane a kněz LL Cool J, jehož coolovost by se mohla rozlévat do kýblů. Potěší několik krvavých sekvencí a ukouslých končetin, zamrzí přílišná přímočarost a spousta kiksů v ději. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé nápady a príbeh, pri ktorom som sa nenudil. Ja také podmorské filmy zo žralokmi, alebo filmy kde sa hlavný hrdinovia musia dostať s uzavretého komplexu môžem. A toto je kombinácia oboch. Efekty stoja za prd, ale hlášky a akcie sú celkom slušne, napínavé a herci tiež nie sú zlý. Osobne ma zaujal Thomas Jane a LL Cool J, ktorý to zahrali rovnako super ako Trevor Rabin. Po filme Čeľuste druhy naj. film o žralokoch. Update: Po rokoch musím zmeniť hodnotenie a ísť vyššie, pretože tento film okrem toho, že nenudí a má čím zaujať, obstojí aj niekoľko rokov po premiére, čo sa o iných žraločích ultra béčkových filmov povedať nedá. Obľúbený soundtrack: Aftermath, Anarchy, End. 90% - 5* ()

Galerie (70)

Zajímavosti (14)

  • Když kuchař (LL Cool J) šplhá před žralokem v zatopené kuchyni na regál, je možné si dobře všimnout kolenních chráničů pod mokrými kalhotami. (Kodousek)

Reklama

Reklama