Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Diskuze

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

ArsenalEagle

Jo bude větší rozpočet. Nebude se skákat v čase mezi třemi dějovými liniemi. Navíc to vypadá, že si naslouchali zpětné vazbě od fanoušků a kritiků... Takže já si taky myslím, že se seriál v druhé sérii výrazně lepší. Ještě kdyby do toho přidali více toho slovanství a budu naprosto spokojenej.

na příspěvěk reagoval AloeB, Prometheus69

ArsenalEagle

ArsenalEagle (hodnocení, recenze)

dragon94

Podobně jako například u The Office očekávám nějaké opravy a změny, které celkový dojem zlepší. Co si budeme, zatím se seriál úplně jistě netvařil a furt se hledá. Každopádně už jsem viděl nějaké změny černozlaté zbroje, a vypadalo to mnohem líp, tak snad podobné krůčky povedou k lepšímu celku.

na příspěvěk reagoval dragon94

oblonskij100

oblonskij100 (hodnocení, recenze)

verbal

Tak tobě doporučuji od Glukhovského Budoucnost, ale asi si to četl, co? Mně se to líbilo. A mladému Potterovi, od Petry Stehlíkové Naslouchač, je to young adult, ale chytlo to i mě starého gáje.

Socrates

Socrates (hodnocení, recenze)

Myslím, že hráči budou se seriálem vesměs spokojeni.

Od čtenářů předlohy slýchám spíš kritiku.

A ti, kteří nebyli Zaklínačem před seriálem políbeni, z toho asi nějak paf taky nebudou...

na příspěvěk reagoval fabecc1222

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Sandstorm

Není špatnej, ale první série trpí mnoha neduhami... Ale znám i lidi, kterým se to líbilo přestože dosud Zaklínače neznali.

Určitě bych řekl, že to za zkoušku stojí. Už jenom protože je to momentálně jeden z nejpopulárnějších seriálů.

na příspěvěk reagoval ArsenalEagle, Prometheus69

verbal

verbal (hodnocení, recenze)

dragon94

Číst se musí, protože záhy nebudeš vědět, kam s džojstykem a žádný supergej ti na pomoc nepřiletí! Udělej mi radost a přeslabikuj alespoň tohle, ať vidíš, jak má vypadat opravdová Sága a co je Šapkovský za neumětelského uspávače hadů.

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

dragon94

Potter je super, to se čte jedna radost. Hlavně prvních pět, u šestky to začíná trochu drhnout, ale druhá půlka sedmičky to zas rozjede. Kdyby ses rozhodl nějak postupně začít víc číst, tak na rozjezd ideálka. Určitě třeba nezačínat Tolkienem, to by tě hned odradilo, to je až takovej ten "finální boss", na kterýho se musíš pořádně vyexpit :D.

na příspěvěk reagoval verbal

Uživatel fabecc1222 smazal svůj příspěvek.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

verbal

Hele nečetl jsem Pottera.. Přečetl jsem asi 3/4 první hry o trůny, ale pak jsem s tím skončil.. Žádnou jinou sérii jsem nečetl. Přečetl jsem pár kratších knih k maturitě (Asi 3) a pak něco co jsme četli na základce, ale to se snad ani nedá počítat.

Jinak díky za nabídku, ale jak jsem psal knihy nejsou úplně můj šálek kávy... To by se fakt muselo objevit něco co by mě chytlo podobně jako Zaklínač (hlavně teda hry, i když impulz k přečtení dal až seriál), abych se do něčeho takového pustil.

A to se mi zatím stalo jen u Walking Dead, v době kdy to ještě za něco stálo, a to jsem přečetl opravdu velkou nálož komiksů. Něco přes 160 čísel.

na příspěvěk reagoval fabecc1222, fabecc1222, verbal

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

fabecc1222

No co se archeologů týče tak souhlasím, to bylo hodně mimo. Obzvlášť, když víme, že Půl století poezie nakonec vyšlo, takže to, že se ty rukopisy spálili nedávalo vůbec smysl.

Ale protínání světů do toho sedí, protože v loru je, že lidé i příšery přišli do toho světa při konjukci sfér... Takže i když se mi ten nápadl zprvu nepozdával, tak se mi nakonec to propojení s Artušem docela líbilo, protože už od základu je ten svět postavenej na tom, že existují jiné světy.

Shani a její léčení byla nejlepší část na bitvě u Starých zadků..Jinak známou jako bitva u Breny :D .. ale to jsem nemyslel. Shani, Layru a další považuji za vedlejší postavy a u těch mi to nevadilo. Já myslel spíše popisování historie a zvyklostí každého bandity v hostinci i přesto, že o stránku později stejně všichni pochcípali. Nebo popis oblečení každého jezdce, který někoho pronásledoval.. V Paní jezera pak nejvíc popis toho co má každá čarodějka na sobě, pokaždé když zasedala lóže... Jako fakt mi bylo jedno, která má jakej šperk na sobě.. I když do toho Sapkowski přidal ten vtip s tím, že je Fringila mrtvolně bledá, neboť vyrobila magický krém proti červenání se... ale to neopodstatňovalo to, že jsem si musel přečíst jaká z nich má jaké naušnice... a to 4x v jedné knize. Pokaždé to zabralo skoro celou stránku.

Ta hlavní linka Ciri drhla to ano, ale fakt jsem byl hlavně zklamaný z nevyužití Yennefer, která od 4. knihy měla jen jednu kapitolu, kde něco udělala jinak byla pořád akorát někde uvězněná, ať už jako soška nebo u Vilgefortze..

Upřímně mi moc ani nevadilo politikaření. Možná, protože ty postavy znám již z her a tak jsem si je a jejich království uměl o dost lépe představit. Takže ano samozřejmě, že jsem hrál hry.. mnohokrát... Osobně moje druhá nejoblíbenější herní trilogie.. Po Mass Effectu. Dokonce jsem si řekl, že si hry zahraju teď po přečtení knih ještě jednou hezky od začátku.. a nejspíš to bude naposledy co budu hrát první dva díly.

CD Projekt rozhodně dokázal výborně navázat na konec ságy a hlavně výrazně lépe umí pracovat s tím světem, který Sapkowski vytvořil. Jak jsem psal. Svět vytvořil parádní, ale bohužel ho neuměl dostatečně využít.

verbal

verbal (hodnocení, recenze)

dragon94

"Nejsem kdovíjaký čtenář" znamená, že jsi četl jen Heryho Potrata a tuhle sračku? Prohlížení leporel pro dyslektiky není čtení a nepočítá se. Možná je čas přečíst si nějakou opravdu dobrou, originální a skvěle napsanou fantasy, klidně ti nějakou doporučím, abys tu nemusel grafomansky cákat nad otravnými braky na úrovni potištěného hajzlpapíru...

na příspěvěk reagoval Hashirama, dragon94, oblonskij100

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

dragon94

To mi povídej :D Diplomku jsem měl na cca 105 stran, a vyřešil jsem tam tak sotva třetinu toho, co jsem chtěl :D....... Tak jako knihy určitě nejsou bezchybné no, jako povídky k tomu mají blízko, hlavně atmosférou, která v nich je, a některými zvraty. Knihy jsou pro mě trochu pokles kvality. Jak tam píšeš o těch epizodních rolích, tak to mě třeba právě bavilo, třeba Shani a její účast na bitvě, to byli super kapitoly. Nebo i jednoruká Rayla. S tou hlavní linkou to někdy trochu drhlo no, hlavně u Ciry, a pak v závěru to podle mě úplně dosral tím cestováním mezi světy, Artušem a podobnýma věcma, to mi tam prostě nepasovalo. Stejně tak takové ty pohledy z budoucnosti, jak tam bylo myslim něco takového, že archeologové dělali vykopávky a našli něco z Marigoldovi knihy nebo tak :D.

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Hele já fakt netušil, že to bude tak dlouhé.. Dokud to bylo v tom malém okénku tak se to tak dlouhé nezdálo :D  a to jsem z toho i dost odmazal. :D 

Třeba jako to, že by se hodila mapa anebo že některý ty jména co tam Sapkowski sázel byla fakt šílená a bylo jich občas až příliš moc.

Na mou obranu shrnuji v tom příspěvku názor na více jak 3100 stran a věnuji se tam i srovnání se seriálem :D

Podobnej problém jsem měl i u maturitní slohovky, která i po odmazání (psal jsem ji na pc) měla stále přes 1280 slov, i když stačilo 250. :D A to jsem původně atakoval 2100 slov a stejně jsem měl pocit, že je to příliš zkratkovité.

na příspěvěk reagoval fabecc1222, fabecc1222

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Flaxik

Meč osudu nie je jediná poviedka, ktorá našla svoj odraz v "románovej" sérii a napríklad s poviedkou Niečo viac ďalšie udalosti priamo súvisia.

Flaxik

Flaxik (hodnocení, recenze)

dragon94

Beru čistě podle číslování románu, který má 5 kousků. 

Povídky se liší, podle toho, jaké vydavatelství se toho zrovna ujalo. 

Já třeba mám první vydání, tj. Stříbrný meč, Věčný oheň a Meč osudu, což jsou tři knížky, které s románem nijak nesouvisí (no dobře, v Meči osudu trochu něco...) 

na příspěvěk reagoval mm13

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama