Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší mejdan je ten poslední. Svérázný, upjatý a ambiciózní pianista Andi se potkává s floutkem a pohodářem Bennem a oba zjišťují, že mají jedno společné. Oba třicátníci mají na krku diagnózu smrtelné nemoci a na dveře jim už klepe zubatá s kosou. Jeden přesvědčí druhého, že mají ideální příležitost se vykašlat na jakoukoliv zodpovědnost. Společně utečou z hospice s cílem pořádně si vyhodit z kopýtka u žít si ty nejbáječnější dny v životě. Taky kdy už jindy ... Napůjčovat si peníze nebo nakoupit hromadu věcí na splátky je jednoduše geniální nápad, jak přijít rychle k penězům a oba smrtelně nažhavení třicátníci vyrážejí první třídou na fantastický výlet po Africe. Pro hypochondra Andiho je začátek výpravy malou noční můrou, zatímco Benno má svůj tajný plán. Jejich cesta se skládá z řady zábavných i tragikomických situací až jim nakonec nabídne to, po čem toužili – ten Nejkrásnější den. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (97)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemci sú príšerní filmári, totalní babráci. Takže vzhľadom na to, že sa jedná o snímok z nemeckej produkcie to vôbec nie je špatné. Príbeh o dvoch smrteľne chorých mladých mužoch ma zaujal, trocha i dojal, trocha pobavil a na konci aj trocha prekvapil. Tiež mi to trocha pripomenulo podobný starší nemecký film "Klopanie na nebeskú bránu". "Najkrajší deň" (Der geilste Tag) nie je majstrovsky natočený, srdcervúco dojímavý, ani nijak obzvlášť originálny, ale za pozretie a tri hviezdičky určite stojí. *** ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Florian David Fitz zvolil osvědčené schéma dvou protikladných týpků na cestách po exotických končinách, přičemž nemusí mít materiální starosti, jelikož podle všech prognóz se povinnosti splácet dluhy již nedožijí. I přes ty odlišnosti si lidsky velmi sednou, protože pochopitelně jistota velmi blízkého konce je hodně silným pojítkem. Je škoda, že zhruba po polovině film totálně ztratí tempo a banální scény a řeči převažují. Naštěstí pak znovu chytne dech a vzepne se k docela inteligentnímu konci. Potěšitelná je snaha zbytečně nedojímat a citově nevydírat, což se ovšem někdy daří jen za cenu zmiňované povrchnosti. Slušné herecké výkony a nějaký bod navíc za osvětu o narkolepsii. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ano, filmů na podobné téma je už hodně, zápletkou mi film částečně připomíná pár let staré Poslední prázdniny, ovšem s notnou dávkou svérázného německého humoru. Jedná se o lehce plynoucí feel good film s naprosto idiotským rozuzlením, ovšem jakmile dojde na onen nepovedený twist, pořád se je na co koukat a několikrát člověka napadne přirovnání němečtí Nedotknutelní. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nemecko musim pochvalit,z roka na rok je lepsie a lepsie vo filmovej tvorbe a hlavne komedie a dramy,no a tato ma o tom len presvedcila,perfektny film,na ktorom som sa aj nasmial i zamyslel,nadherny pribeh dvoch ludi,kde priatelstvo vitazi nad vsetkym a hlavne vykon Matthiasa Schweighofera bol super,mam rad toho herca,zasluzi si pochvalu,odporucam vsetkym pozriet si to...:-) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Německo a dramédie? Ne, tak to bude děs. To jsem si říkala, než jsem si ho pustila a pak nepustil on mě. Už jsem viděla tolik filmů o umírání, že jsem skutečně váhala, jestli ho dám, ale teď toho vůbec nelituji. Chvilky smutné, střídající ty komediální se naprosto skvěle prolínaly a těm klukům na té jejich roadmovie a hledáním nejkrásnějšího dne jsem fandila do posledních minut. Ne, čekala jsem jiný konec, ale Florian (jen tak mimochodem velký fešák) to ukočíroval jak po scénáristické, režijní, tak i v té hlavní roli naprosto skvěle. A soundtrack byla vysloveně moje krevní skupina. Jo jo, když budete brát Nejkrásnější den s nadhledem, tak vám bude možná taky po zhlédnutí tak prima jako mně a to je přitom film, kde se jedná o smutné věci života. Konec konců, kdo ví, co a kdy čeká nás............. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama