Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) si myslel, že si konečně bude moci začít užívat klidný život s Letty (Michelle Rodriguez) a synem Brianem, jenže pak se ozvala jeho minulost. V týmu lumpů, kteří se rozhodli ovládnout svět, figuruje i člověk, který je stejně odvážný a nebezpečný jako Dom. A taky skvěle řídí. Koneckonců je to jeho bratr Jakob (John Cena). Rozešli se ve zlém po smrti otce a je jasné, že pokud se jejich cesty znovu zkříží, bude je to asi oba hodně bolet. A protože Jakobovi pomáhá s realizací jeho plánů geniální hackerka Cipher (Charlize Theron), se kterou jsme se seznámili v předchozím díle, musí Dominic tváří v tvář přesile dát znovu dohromady „rodinu“ rychlých a zběsilých řidičů. S nimi se vydá na neuvěřitelnou štreku, která vede přes Londýn, Tokio, středoamerickou džungli a historické uličky Edinburghu až do Ázerbájdžánu. Tam všude budou porušovat dopravní předpisy a fyzikální zákony a pokoušet se přitom zachránit svět. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (548)

H34D 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč tvůrci sequelů tak často ctí ono nepsané pravidlo, že předchozí díl(y) se musí "překonat". Překonat v akčním filmu totiž znamená nabídnout víc a/nebo šílenější akci. Oproti F9 působí vězeňská bitka z F8 jako realistická rekonstrukce útěku z Alcatrazu. K vytvoření wow efektu nestačí jen vystřelit auťák do vesmíru (tedy stačí, pokud se jmenujete Elon Musk), akční scény musí mít totiž alespoň částečný realistický náboj, aby v diváku vyvolávaly reálné emoce. Paradoxně jako větší problém tohoto filmu však vnímám nefunkčnost děje. Kdyby u F9 existoval dobrý příběh, daly by se zkousnout i ty husarské kousky v akčních scénách. Bohužel mi přijde, že tvůrci tentokrát již rezignovali na jakoukoli návaznost mezi jednotlivými scénami. Jako lusknutím prstu se vždy potkají ti praví lidé na pravém místě - vysvětlovačky sice brzdí tempo, ale úplně je vystříhat taky není dobrý nápad. Než slzopudné flashbacky bych ocenil skromnější, ale za to logickou a ucelenou špionážní akci se špetkou automobilových honiček. To se mi však nedostalo... 5/10 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pamatujete první díl, když šlo čistě o pouliční závody a zlodějinu? Ne? Já jo, byl jsem na tom v kině. Potom následovalo víceméně období mizerných béček. Když se ve čtyřce vrátil Diesel v plný palbě, my věrní chcali blahem. Od pětky jsme nic nečekali a najednou tam byl slušný příběh, nabušený Rock proti Dieselovi a bylo zaděláno na úžasný restart. Šestka byla shit kdy se nepochopitelně vrátila Letty a od tý doby to šlo do prdele. Ze záporáků se začali dělat hrdinové, začali ožívat postavy který umřeli, definitivně se začalo degradovat na cokoliv rozumného. Sedmička byla tryzna za Walkera a od osmičky sem nic nečekal. Kdo by to byl řekl, mělo to skvělé emoce, skvělé herecké výkony (Diesel byl boží) a osmička najednou řekla tvl jsme sice kreténi, ale umíme zábavu. Potom se se matcho Diesel nepohodl s ještě větším matchem Rockem a vznikl debilní spin off Hobss And Shaw. Byla to sice dementní píčovina, ale pořád to tak nějak mělo něco do sebe. Proto sem nechápal těch 43 u devítky. No tak teď už to chápu. Neskutečný trash, jako by to celé režíroval Uwe Boll. Možná, možná prvních 30 minut připomene něco mezi šestkou a osmičkou, ale to co se děje potom, to je asi moc i na dnešní zdegenerovanou plejádu idiotských debilů, kteří si myslí, že nejlepší Batman je Ben Afleck a že Ruffallo je lepší Hulk než Norton. Naprosto ubohý, zoufalý odpad kde se lítá ve vesmíru, zábavnost přešla do trapnosti a vše na čem se dalo stavět zemřelo. Paul Walker rotuje v hrobě jako káča. Respektive jeho ohořelá mrtvola straší Diesla ze snů. Chápu, že Johnson poslal Diesela do prdele. Neskutečný humus. Doufám, že Vin natočí čtvrtého Riddicka, protože už mu opravdu noc jiného nezbývá. Za tenhle shit by se styděl i Seagal. Smutné, nebo ne?? 20%. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Rock odplul na Amazonku a s ním odešla i všechna zábava a lehkost - tohle je hrozná křeč. Vin a Cena se jen předhání v tom kdo bude ohavnější držka, ostatní kolem nich jsou unavení a nudní, a akce je tak random že je na ní zábavného už jen velmi málo. I Justin Lin tohle zjevně bere už jen jako trudnou povinnost kterou chce mít co nejrychleji z krku. Obrovský průser téhle série je že si buduje svůj "vesmír" místo aby každý díl byl standalone, a tady se to projevuje nejhůř. Únavný slepenec dvaceti postav co se tu pokouší jen navazovat na nějaké své backstory z jiných filmů, ve kterých přitom příběh nikoho nezajímal a nikdo si je pořádně nepamatuje, a které mezi sebou mají chemii asi jako napruzení manželé po dvaceti letech. Celý příběh se tak dá shrnout jako: "Wait, what? How? Why? Who?... whatever." Prostě už jen sled explozivních skečů bez významu, kde ještě větší porušování fyzikálních zákonů než posledně (a to by jeden řekl že už to nejde) je pak jen ten nejmenší problém. Vlastně doufám že v tomhle příště zajdou ještě dál, vypustí je v auto-raketě nejen na orbitu ale ještě dál, a finální díl rovnou pojmenují pojmenují: "Fast and Furious: Riddick". To by byl dobrý způsob jak oživit hned dvě skomírající značky naráz. Velká bída po relativně povedených předchozích dvou dílech. 4/10 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Dívat se na tyhle filmy, to je jako mít incest, je to špatné, vy to víte, ta druhá strana to taky ví, celý svět to ví a přesto to děláte a jste s tím spokojení. Takže ani po deváte, jsem nedokázal říct ne, téhle lehce incestní rodině, a musím vám hned teď tady říct, že  to bylo super, jako fakt super. Film nenudí a to ani když zde nejsou honičky a nebo bitky, sem rád že tohle tvoří velkou část akce, v tomhle směru nemohu říct ani popel. Ale když tedy neni ta akce, tak je tady dráááááma, mezi Dominicem a jeho vlastním pokrevním bratrem Jakobem. Já vím, já vim, zní to šíleně, ale ano Dominic má skutečného pokravního bratra, on tenhletitul se v téhle sérii rozdává na počkání, takže jo, je to trochu šílené, ale on to fakt funguje. A to hlavně protože to co mezi nimi je, je skutečně SPOILER já sem si původně myslel, že to bude nějaká habaďůra, kterou ušili před třiceti lety, protože věděli že budou čelit zločinecké organizaci, tak si to takhle jako předem připravili KONEC SPOILERU. Já vim že to zní šíleně, ale tady se bavíme o sérii Rychle a zběsile, takže tady je v podstatě všechno možně. Takže to že se tady letí do vesmíru, je takové celkem normální a na pohodu. Co se mi hodně líbílo, bylo to jak si Dominic se svým synem a s Letty snaží hrát na šťastnou rodinu, ale Letty mu řeknu že tohle oni nejsou a nikdy nebudou, né dokuď se to neuzavře. A teď k tomu dusnu, co bylo okolo tohole filmu, je celkem zarážející že John Cena se tak plynule a s dobrou výslovností, Čínský omluví Čínskému národu, ale zároveň neví že Tchaj-wan je samostatná země a Čína nemá žádné právo, si Tchaj-wan jakkoliv přivlastňovat. Ale jinak jako luxus, rodina se rozrůstá, přísun šílených nápadů je stále dostatek, akce nemá chybu a ta hudba, přináší hezké vzpomínky. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Již po deváté nám byl naservírovaný zrecyklovaný děj, který je s každou další recyklací více a více debilní. U dialogů máte pocit, že je psala nějaká hodně mizerná umělá inteligence a máte chuť si propíchnout uši příborovým nožem. Jedinými koukatelnými momenty tak zůstává těžce přepálená akce, u které se alespoň člověk zasměje. Kde jinde uvidíte opičáky ve vesmíru, nebo Vina Naftu předvádějícího svoji nadpozemskou sílu. Škoda, že těch keců bylo tolik. [35 %] ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Během natáčení se ošklivě zranil dublér Vina Diesela, Joe Watts. Při skoku z balkónu si poranil hlavu a z placu jej musela ihned odvézt rychlá záchranná služba. (mokki5)
  • Stříbrnočervené auto s raketovým motorem je ve skutečnosti Pontiac Fiero z roku 1986. (TheSlezy)
  • Dva mechanici, se kterými se ve vězeňské autoopravně baví mladý Dom (Vinnie Bennett), jsou mladí Tego Leo (Cered) a Rico Santos (Ozuna), tedy budoucí členové Torrettovi party. (Koldyn)

Související novinky

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

02.01.2022

Herec Dwayne Johnson (Red Notice) byl nucen znovu veřejně potvrdit, že se do filmové série Rychle a zběsile coby detektiv Hobbs už nevrátí. Za vše může jeho spor s hlavní hvězdou Vinem Dieselem … (více)

Lake Changjin v Číně láme rekordy

Lake Changjin v Číně láme rekordy

28.11.2021

Už dva měsíce v Číně vládne kinům snímek The Battle at Lake Changjin. Tamější cenzoři pochopitelně domácím tvůrcům umetli cestu prakticky bez jakékoli hollywoodské konkurence, a snímku se tak povedlo… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Reklama

Reklama