Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) si myslel, že si konečně bude moci začít užívat klidný život s Letty (Michelle Rodriguez) a synem Brianem, jenže pak se ozvala jeho minulost. V týmu lumpů, kteří se rozhodli ovládnout svět, figuruje i člověk, který je stejně odvážný a nebezpečný jako Dom. A taky skvěle řídí. Koneckonců je to jeho bratr Jakob (John Cena). Rozešli se ve zlém po smrti otce a je jasné, že pokud se jejich cesty znovu zkříží, bude je to asi oba hodně bolet. A protože Jakobovi pomáhá s realizací jeho plánů geniální hackerka Cipher (Charlize Theron), se kterou jsme se seznámili v předchozím díle, musí Dominic tváří v tvář přesile dát znovu dohromady „rodinu“ rychlých a zběsilých řidičů. S nimi se vydá na neuvěřitelnou štreku, která vede přes Londýn, Tokio, středoamerickou džungli a historické uličky Edinburghu až do Ázerbájdžánu. Tam všude budou porušovat dopravní předpisy a fyzikální zákony a pokoušet se přitom zachránit svět. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (547)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

F&F série má jednu výjimečnou vlastnost, a to takovou, že je schopna každým dílem zvedat scény do takových výšin komičnosti, až by člověk nevěřil. A F9 je už od prvních minut vygradována ad absurdum. Máme tady opět, zas a znova Domču Tureťáka, létající auta, vybuchující auta, motorky, čtyřkolky a vlastně vše, na co si člověk vzpomene, technologie, které by nemohly existovat i v sebelepších scifi filmech, a k tomu jeho teletubbies partičku, která je herecky opět ve stejném složení, takže alespoň za to dávám body navíc, protože už mi za ty díly přirostla k srdci. Dějově je to ale pořád stejná písnička. Stejná, nezáživná a jak jsem zmínil zde až komická. Lidé létající vzduchem, auto, které v letu zachytí stíhačka a odletí s ním, padouši přeskakující z motorky na motorku a auta jezdící po vertikálně spadlém provazovém mostě. Děkuji, nechci. Tak nějak naivně jsem doufal, že se za těch 8 dílů tvůrci poučí a podle diváckých ohlasů jim dojde, že by mohli trochu ubrat, ale asi marně. Takhle si zde jde divák pro akci, v tom lepším případě ale odejde se smíchem a pocitem, že se na světě najdou i hloupější lidi než on (=tvůrci), v tom horším případě to po 20 minutách vypne a bude dělat, že tenhle film nikdy nevyšel. On už ten John Cena v obsazení mohl tak nějak předběžně intuitivně bít na poplach, že to asi bude průser… 1 hvězda za “Dom a family” memes, které by bez filmu nikdy nevznikly. ()

petero 

všechny recenze uživatele

F9 je stále blockbuster ako sa patrí a kto má rád túto sériu tak ho myslím si nesklame ani najnovšia časť. Má to stále parádne rýchle autá ako aj ťažkú techniku, vtipné momenty a postavy (Tyrese Gibson musel byť za dobre s novým scenáristom), klasickú prepálenú akciu kde záchrana padajúceho človeka na kapotu auta sa tu stáva už trademarkom, dávku povinného rodinného pátosu a plejádu kvalitných hercov v menších úlohách. Škoda že tá akcia v tejto 9tke je taká menej záživná a zapamätaniu hodná (nemá to stiesnený tunel, vlečený trezor, nekonečnú pristávaciu dráhu, preskok medzi mrakodrapmi ani ponorku či tank) a pri výlete do vesmíru som radšej vypol vnímanie. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Fandové série a žánru si to pustí tak jako tak, ostatním bych to nedoporučil, protože v tomhle díle dostává fyzika asi nejvíc na prdel. Jo, už jsem viděl leccos, ale tady – byť to dokážu přežít – se jde mnohdy za hranu. Takže když vypnete hlavu a necháte se unášet šílenostma, které jsme mnohdy ještě neviděli, dokoukáte to, protože jste zvědaví, a pak budete kámošům vyprávět, jaká to byla píčovina. # příběh ** | hudba *** | humor * | akce **** | napětí * | pustil bych si znovu ** ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem si myslel, že tady skončí tvůrčí štěstí. Že zkrátka nejde přeskočit tolik žraloků, aby do sebe i tentokrát zapadly rovina akčně-přepálená i ta rodinná. Jenže zapadly. Jakkoli je třeba úvodní honičku nutné sledovat s předem zvýšenou shovívavostí a úplné finále je až trochu nafoukané plivnutí haterům do tváře, zbytek mi bezmála učaroval. Tisíckrát přežvýkané fráze totiž v Dieselově podání fungují i tentokrát a v kombinaci s terminátorem Cenou se příběhově trefilo do černého. Vzpomínky na dvacet let starý originál, krátká návštěva zapomenuté smykové odbočky, emocionální pomrkávání na postavy, které už v ději nejsou - všechno funguje. Pro skalní fanoušky jde (snad) o ohňostroj radosti.  Cheesy nálada víc než kdy předtím, o hladině popcornového adrenalinu to ale platí úplně stejně. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nekonečná série se nám dostala do neuvěřitelné 9. části a bohužel do ní čím dál více pronikají "hluboké" myšlenky Vina Diesela pro kterého je nejdůležitější rodina. To divákům cpe už od prvního dílu ale nyní už je to skoro až parodie. Každopádně i přes nízké hodnocení a celkově horší ohlasy, přináší film to co diváci očekávali a co chtějí někdy od 5. dílu. Jen zde spousta dobrých věcí chybí (Statham, Johnson) a spousta špatných přebývá (Dieselovi stmelující kecy, let do vesmíru a ve své podstatě i nemastný neslaný Cena). Já se naštěstí nenudil, nebyl jsem zhnusený a akční scény si docela užil. Jen mám trochu obavy, kam nám tato série míří. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Dva mechanici, se kterými se ve vězeňské autoopravně baví mladý Dom (Vinnie Bennett), jsou mladí Tego Leo (Cered) a Rico Santos (Ozuna), tedy budoucí členové Torrettovi party. (Koldyn)
  • Stříbrnočervené auto s raketovým motorem je ve skutečnosti Pontiac Fiero z roku 1986. (TheSlezy)

Související novinky

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

02.01.2022

Herec Dwayne Johnson (Red Notice) byl nucen znovu veřejně potvrdit, že se do filmové série Rychle a zběsile coby detektiv Hobbs už nevrátí. Za vše může jeho spor s hlavní hvězdou Vinem Dieselem … (více)

Lake Changjin v Číně láme rekordy

Lake Changjin v Číně láme rekordy

28.11.2021

Už dva měsíce v Číně vládne kinům snímek The Battle at Lake Changjin. Tamější cenzoři pochopitelně domácím tvůrcům umetli cestu prakticky bez jakékoli hollywoodské konkurence, a snímku se tak povedlo… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Reklama

Reklama