Reklama

Reklama

The Cloverfield Paradox

  • USA God Particle (pracovní název) (více)
TV spot

VOD (1)

Zemi hrozí ztráta veškeré energie. O řešení této situace se na mezinárodní vesmírné lodi snaží skupina vědců, mezi nimiž je i Ava Hamilton (Gugu Mbatha-Raw), která se k posádce přidává, aby dala lepší šanci na přežití své rodině. Když se však uprostřed vesmíru objeví na lodi nový člen posádky, neví již nikdo z přítomných, čemu se ještě dá věřit a čemu ne. (hansel97)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (304)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dalo se to. S předešlými díly to sice nemá společné téměř nic a je to jednoznačně nejslabší, pořád je to koukatelné. Příběhově sice vykrádáčka všech známějších Sci-Fi, ale celkem se povedly vraždy, vizuálně je to OK a posádka je také ucházející,pořád se něco děje, takže k nudě také nedochází, tedy průměrné tři hvězdy bez problému. 55% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Alien bez vetřelce, Interstellar bez alternativních realit, Sunshine bez sluníčka, Vesmírná Odysea bez monolitu. Chápete? God Particle aka Cloverfield Paradox nenabízí žádnou přidanou hodnotu a ani zdaleka nedosahuje svýho obrovskýho potenciálu. Sice se tady mísí celá řada zajímavých prvků (i z výše zmíněných filmů), z hlediska scénáře bez nápadu a režie bez vize je ale film utopenej v rutině ze škatulky filmů jako Life, Covenant nebo Event Horizont (všechny tři jsou lepší!). Do toho si připočtěte debilní postavy, absolutně nelogický momenty (ta oddělená živá ruka? WTF?!), stupidní soundtrack, kterej nejenže neutváří napětí, ale vyloženě bere filmu veškerou atmosféru a dostanete Béčko jako řemen, kde "snaha" o dobrej film je sprostý slovo! Takže ačkoliv to člověka v rámci žánru extra neurazí, fanouška universa Cloverfiled to přímo nasere. (Není divu, že to pod Netflixem vyšlo z čista jasna, bez trailerů a reklamní kampaně.) ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další film z této zajímavé série. Opět o jiných lidech v jiném prostředí. Tentokrát se děj zaměřuje na vesmírnou stanici Shepard a její posádku. Té se pomocí urychlovače částic podaří dostat do jiné dimenze. Tím se i vysvětluje původ oněch potvor na Zemi. Vztahy mezi posádkou jsou napjaté a členů postupně ubývá. Kdo přežije a kdo je sabotér? Obsazení taky není špatné, hlavně Daniel Brühl je super. Na poměry Netflixu to působí i celkem výpravně. Dost mě překvapilo nízké hodnocení. "To je moje ruka!" ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak sme prešli z ulice do pivnice, aby sme v nezmyselnom pokračovaní, zakotvili vo vesmíre. Potenciál veľký, pár nápadov celkom slušných, nehovorím že nie, no už dvojka bola oproti počiatočnej story dejovo úplne “odveci”, čo potom táto časo slučka, ktorá by taktiež zaujala skôr ako samostatná epizódka. Slabší priemer .. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Napojenie na Cloverfield je mi ľahostajné. Scény zo Zeme extrémne nudné. Ale hlavný problém je v tom, že je to nezáživné, mútne a matné aj v scénach z vesmírnej stanice. Tá zvonku nevyzerá zle, ale interiér je, až na výnimky, ako z televízneho filmu. Zabudnite na premakaný vizuál jedinečného Sunshine. Ale zabudnite tiež na šikovný sunshineovský scenár a mrazivo chladnokrvnú sunshineovskú posádku, ktorá sa predbiehala v tom, kto položí život pre dobro ľudstva ako prvý. Tu je to plné zmagorených, podráždených nervákov, komických postavičiek a idiotov, ktorí sa pobijú už v prvých minútach (Ok, toto bolo aj v Sunshine, ale inak). Nervy zo železa, aké by jeden u takýchto ľudí logicky čakal, prítomné ozaj nie sú. Ani to by však teoreticky nevadilo, ako mi to nevadilo v Prometheovi. Tam ale boli parádne monštrá, nechutné, šokujúce, intenzívne scény. Tu sa žiadny veľký pocit ohrozenia nekoná a obludy by ste tiež hľadali zbytočne (sú tu rôzne úmrtia, ale rozhodne nejde o votrelecký typ hororu). K tomu ako zvrhlý bonus nesympatické, v lepšom prípade divákovi ľahostajné postavy, spomedzi ktorých je najvýraznejší Daniel Brühl a aj on je o ničom. Palec hore za scénu „čo urobí voda, keď sa dostane do otvoreného vesmíru“. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Společnost Tagruato, jejíž jméno je vidět různě po celé stanici, spojuje filmy ze světa Cloverfield a figurovala ve virální kampani k předchozím filmům Monstrum (2008) a Ulice Cloverfield 10 (2016). (NiWi)
  • Natáčelo se od 10. června do 1. září 2016 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (ČSFD)

Související novinky

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama