Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze (1 250)

vipeerr 

všechny recenze uživatele

Na komentář jsem si počkal 8 epizod tedy celou první sérii a nenapadá mě co vytknout. Ok, efekty nejsou kdoví jaké, formát hereckého obsazení je také docela klišé (klaďas, dement/vtipálek, sprostej drsnák a sexy buchta). Tady je to tedy v rámci 11 letých dětí ale you know what I mean. Horrorové vložky mě velice baví a místní šerif je bezvadnej sympaťák. Překvapilo mě že jsem si i v takto low-budget seriálu dokázal oblíbit nějakou postavu. Jinak celkově napínavé, chvílemi i trochu strašidelné a člověk se neustále těší na další epizodu což ke správnému seriálu patří. Za mě 85%. Uvidíme co bude dál. ()

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

určitě se najdou rýpalové,ale věřte mi..tohle hodnocení není náhoda.A ignorujte výrazy v komentářích typu " retro" je to nepřesné i když asi nejbližší popis...Tenhle seriál je opravdu pumelice mezi oči... ()

Metalicum 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01 5*. S02 3* celkově tedy 4* Druhá série opustila důraz na postavy a jejich vývoj, jejich chování v krizových situacích a jejich změnu; vyměnila je za balast zápletky. Zápletka samotná postrádá jakékoliv "mysteriózno" první série. Vše je jaksi nalajnované, nepříliš zajímavé. Těch momentů, kdy jedna postava na něco přijde (k tomu zoom-in a patřičná zvuková stopa) je tolik, že to působí až směšně. Emocionálně to nemá žádný dopad. Zdaleka ale největší problém je scénář. V první sérii postavy prošli svým životním příběhem, tou velkou obměnou, ve které se vyrovnávali se svými kostlivci, se svým mládím, se svým odkazem, nebo s předsudky, nebo se vším možným. Ve druhé série to všechno chybí, a jenom se ždímá to poslední z postav starších (což funguje snad jenom u Hoppera, a trochu u El). Moc nových postav tu není, a ty co tu jsou, nejsou příliš zajímavé, nebo nemají dostatek prostoru (například Kali). I tak ale potěší herci, vizuál, hudba. První série je skvělá, druhá naprosto zbytečná. ()

murkl 

všechny recenze uživatele

Portál do jiné dimenze? OK. Může být. Holka co umí ovládat věci myslí. Hmmm.. Tak jo, proč ne? Malí přechytralí mrňata co nevědí co je strach? Uhhh.. To je ale hovadina. ()

vojta123 

všechny recenze uživatele

Ok,ok .Pokusím se tento komentář napsat objektivně teda pokud to půjde. Je asi půl 2 druhé ráno a zrovna jsem dokoukal druhou řadu a tak nadšený jako teď jsem opravdu dlouhou nebyl. Možná asi je to z mojí strany už klišé že když jsem z něčeho nadšený vychvaluju to do nebes jak je to či ono nejlepší ale dnešním dnem to bude naposled. Takže dlouho ale opravdu dlouho se mi nestalo abych se do nějakého seriálu tak zažral jako právě do Strangers things ,protože říznou dvě série během jednoho dne je u mě hodně nezvyklé. Takže už jen ve zkratce : skvělá atmosféra ,děj ,hudba atd.. ()

Rooseman 

všechny recenze uživatele

No... Jako jednoznačně kvalitní záležitost. Nejsem z toho tak unešený jako většina v komentářích, ale rozhodně to zaslouží uznaní. Odkazy na klasiky, doba osmdesátek bez větších chyb, postavy na kterých vám záleží (snad kromě "El", ke které jsem si jen těžko vytvářel nějaké pouto), lehce infantilní smysl pro humor. Hej jako proč ne. První série byla objektivně lepší, ať už z hlediska originality nebo logičnosti. Celkově ten menší formát s jednou příšerou tomu prostě seděl víc. Ani druhá série ale nebyla špatná, až kromě sedmého dílu. Byl naprostý nesmysl odvést "Jane" nebo "El" nebo jak se jí během série všemožně říkalo mimo dějovou linii a v nekritičtějším momentě utnout děj z města. Holý nesmysl. Chápu, že si partička z města asi ještě svou roli v seriálu odbyde, což si bytostně nepřeju, ale bude to zřejmě nevyhnutelné. Každopádně ta finální zápletka... Taky nebyla řešená úplně dobře, i v tomhle jednička dvojku převálcovala. Celkově ta předramatizovanost nebyla uchycená pevně a bylo tam spoustu faktických chyb, na které se člověk nemůže ptát. Těším se na trojku se čtyřkou, o tom žádná, ale snad to tvůrci vezmou trochu jinou dějovou cestičkou, tahle už je ušlapaná až až a mohla by se zřítit. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Famózní! Jediný co mě sralo, a to hlavně neskutečně moc celou první sérii, byla uřvaná hysterická matka (Winona Ryder). Tý sem přál smrt, a to krutou. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Kdyby se udělovaly Oskary za casting, tak tady by to byla tutovka. Úžasná retro série, která kdyby se natáčela v 80' letech, nemohla by být snad skutečnější. Napínavé, děsivé, nečekané, prostě "tubulárně kulervoucí".93%. ()

Ivuska91 

všechny recenze uživatele

Pri hodnotení 91% na ČSFD bol seriál Stranger Things u mňa jasnou voľbou. Tak som si povedala, uvidíme, čo seriál ponúkne. Po sebe som pozrela 3 diely. Hodnotila som ich tak na 4 hviezdy, bolo tam napatie, nevyriešené záhady, hovorila som si, že možno sa to rozbehne. No v každej ďalšej epizóde sa 40 minút nič, čo by príbeh posunulo ďalej nedialo. Pubertálny príbeh ma absolútne nezaujímal, klišé, čo klišé. Pre mňa absolútne nelogické chovanie postáv. Jediný, kto mi tam prišiel normálny bol šerif a stratený chlapec. Seriál nie je úplne zlý, ale som šokovaná pri tomto hodnotení, naozaj nechápem. Nebudem však dávať 5 hviezd za to, že sa to ostatným páči. Mne rozhodne nie. PRIEMER. Seriál je zrejme určený hlavne pre násťročných, keďže v tej skupine nie som, seriál sa minul účinkom. ()

Lyx 

všechny recenze uživatele

Priam dokonalosť. Seriál ma zaujal už od prvej minúty prvej časti. Mike, Dustin, Will a Lucas sú štyria hrdinovia a skvele zahrané postavy. Seriál je neuveriteľne pútavý, má úžasný nápad, retro atmosféra sa dá krájať a scenár je neskutočne prepacovaný. Z toho seriálu je cítiť priateľstvo, lásku a strach. Doporučujem každému kto miluje sci-fi a k dokonalosti dotiahnutý seriál. Prvá séria: 100% ()

honzia 

všechny recenze uživatele

Jak mě to baví!!! Už jen sledovaní famozních herců, přiběh taky bomba, ale nejlepší je ta 80ková nálada podtrhnutá muzikou, která navozuje tu správnou euforii. Všechno ohledně těch kluků, party je to, co by chtělo prožít nejedno dítě (i já jako dospělák). Po skončení si člověk se steskem povzdechne, že šanci na takovou partu, dobrodružství už dávno propásl. U mě mírně vyhrává 1. série. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No o všem už tu byla obsáhle řeč, King a Spielberg atd atd. Takže snad jen dvě věci: nepřipadá mi, že Winona přehrává a naopak se mi tu dost líbí, no a ten soundtrack je opravdu boží! ()

Hovadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra 80. let je v každém záběru, navíc podpořená skvělým soundtrackem. Když jsem si seriál pouštěl tak jsem o něm nevěděl zhola nic. O to víc jsem byl překvapen. Doslova jsem se nemohl odtrhnout od obrazovky. Skvěle natočené, napínavé, vtipné (tak akorát) s lehkým nádechem hororu. ()

Micoldee 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí tří sérií musím konstatovat, že se jedná o jeden z nejlepších seriálů, co jsem viděla. Člověk by ani neřekl, že se jedná o horor. Ani nechápu, jak mohl někdo napsat tak skvělej scénář a jak ho všichni herci (do jednoho) mohli dokázat tak skvěle ztvárnit. Doporučuji nepouštět si jeden díl, pokud nemáte po tom dlouho volno, protože stoprocentě skončíte u celé série. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama