Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze (1 250)

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny seriál, ktorý vás za pár minút prenesie so všetkým, čo k tomu patrí do 80tych rokov, vrátane skvelého hudobného výberu z tých čias. Neskutočne dobre vybraní detskí herci od El až po najroztomilejšieho Dustina, ktorých perfektne doplňujú tí dospelí. Winona Ryder.. tá ma fakt po dlhej dobe prekvapila a pripomenula mi, prečo patrí k najlepším herečkám svojej generácie a s Davidom Harbourom sa doplňovali ako puzzle. Tá príšera v 3. sérii už bola trochu pritiahnutá za vlasy, ale inak všetky 3 série za mňa super. ()

kabul 

všechny recenze uživatele

Hodnotím všetky tri videné série ako celok. Prvá séria nemám čo vytknúť. Ale čím ďalej, tým kvalita klesala stále viac. Chápem, hrali tam deti, ktoré majú aj iné veci na práci ako boj s príšerami. Ale po tom, čo všetko si už prežili by som od nich očakával iné správanie tvárou v tvár nebezpečenstva a smrti. Hlavne v tretej sérii už prívlastok horor nemá čo hľadať. Potvori a ich správanie už bolo okukané z predchádzajúcich častí, zato decká sa správali akoby sa prvý raz stretli s niečím horším ako defekt na bicykli. ()

T..oo..M 

všechny recenze uživatele

Parádní retro, i když v prví sérii mě několikrát málem ranila mrtvice, jak já nesnáším ty lekačky. I přesto skvělé seriálové zjevení. ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Předem se omlouvám za spoilery. Tak předně je to klasický seriál, který se snaží vykrádat snad všechno a sem tam přihodí nějaký ten nápad a k tomu spoustu klišé. První série bezva, něco neotřelého, seznámení se s postavami. Tajemno, žádné tlačení na pilu a jeden demogorgon spolu s upside down tomu úplně stačí. První série pro mě za 4 hvězdy. Druhá série na to šla jinak, je třeba přidat nové postavy (pozn. Bob byl bezva, škoda ho), víc násilí, krve a víc demogorgonů a protože to nestačí tak taky nějakého mozkožrouta. Na mě to už tak nezabralo, druhé sérii dávám 3 hvězdy. Pak přišla třetí série. Tak vidím, že je to určené pro děti, tolik líbaček a narážek o sexu jsem vážně u drama/fantasy/horor nečekal, ale musím si asi zvykat. Do toho kompozice zlých sovětů, jakýsi fake terminátor a vnitřní lokace jako z Jamese Bonda (Dr. No) a všechno postavené na akční řežbě a hororových vyvražďovačkách. A na konci jedno super klišé - tak otočíme klíčem na tři... Dávám za třetí sérii jen dvě hvězdy, tohle mne už minulo. ()

Jerris008 

všechny recenze uživatele

Ač nemám ráda filmy/seriály z 80. let, tady to bylo přímo žádoucí. Výtečná hororová první řada, o dost slabší druhá řada, pak zase menší vzestup třetí řady obohacená o komediální prvky a trochu té romantiky, tak jsem dost zvědavá, s čím přijde ta čtvrtá... ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

K tomuto seriálu mě v době korony přitáhla totální frustrace pramenící z dlouhotrvající sociální deprivace. Moc jsem od toho neočekával. Ovšem o to větší bylo mé překvapení. Mám rád osmdesátky - jinak tedy dobu mého dětství. Miluju osmdesátkové filmy, hudbu, módu už tak moc ne. Možná proto se mi tahle horovo-scifi série líbila. Je to takový ten styl ET mimozemšťana nebo Blízkých setkání. Kontrast normálního nudného života na maloměstě s děsivými hororovými stvůrami v bezprostředním sousedství mi zase připomněl mé oblíbené kingovské To. Velice se povedl také casting. Zejména Millie Bobby Brown je pro tu roli jak stvořená. Možná je škoda, že to nekončí druhou sérii. Třetí už je totiž dost přitažená za vlasy. A docela mám strach ze čtvrté. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Málo který seriál mě takto chytne a to nejsem nějak velký vyhledávač hororů. Atmosféra přímo geniální, scénář do detailu propracovaný a herci vybraní a herecky zvládnutí na jedničku (hlavně děti, ti by za to měli dostat cenu). Délka sice zní hrozivě, ale epizod je málo a každá má rychlý spád, takže se rozhodně nebudete nudit. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Prva seria ma celkom bavila, priserky, nadana El, kamaratsvo a atmosfera. Ale druha je len to iste vo fialovom a, tretia to iste v zltom. Takze uz nie. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Prý že se to rozjede... NE!!! Víc jak jeden díl seriálu šanci nedávám. A jediný co si z toho pamatuju, je nějakej posranej retard bez zubů. DO PRDELE S TÍM. 1* za soucitu... ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10. Upřímně moc nechápu to veliké nadšení kolem. Jo jasně, není to špatná i poměrně zábavná pocta podobné tvorbě 80. a 90. let. Největší plus beru herecké obsazení a atmosféra s výborným audiovizuálem.  Na druhou stranu je to zbytečně zdlouhavý, každá série by mohla mít 5 epizod a bylo by to naprosto v pohodě. Další věc, nelze si nevšimnout propadu kvality scénáře sezónu po sezoně, kde chování postav je každou sérií tupější. Hlavně se každou sérii jede podle stejného mustru což po té první nedává vůbec smysl. Děcka rozdělíme po skupinách aby si každá grupa řešila nějaké to tajemství nebo záhadu po své linii aby se nakonec vše protnulo a vyřešila to 11. Což jak říkám dává smysl při té první, protože nikdo neví, že to ví i někdo jiný, ale ne už při té druhé nebo té třetí. Tím je děj uměle natahovaný s plno hluchými místo co nudí což je škoda, chtělo by to sezonu po sezoně změnit přístup. Ale jinak v celku zábavná záležitost, která ale jde pomalu do kopru. I tak platí že pokud někomu doporučit předplatné na Netflixu tak hlavně kuli tomuto počinu. ()

LAZARUS111 

všechny recenze uživatele

Neznášam keď sa mýlim a čo sa týka tohto seriálu som sa zmýlil šeredne. No je to debré no. Fakt ma to bavilo a Millie Bobby Brown bola očarujúca, mimo moju záľubu v scifi a mystery je ona dôvod prečo som to pozeral. ()

me_george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 4. sérii zvyšuji na 4*.// Zatím 3 série. První dobrá, za 4*. Ale pak to jde z kopce - moc hluchých míst, občas nefungující komický prvek v kombinaci s hororem atd. Celkem za 3* - zabaví to, ale občas je to jen taková výplň. ()

andysek88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dvě série mě seriál více méně bavil a považovala jsem ho za to lepší, co nám dnešní tvorba může nabídnout. Nicméně po shlédnutí 4. série musím říct, že lepší seriál neznám. Kulervouci podívaná. ()

MFloyd 

všechny recenze uživatele

Toto hodnocení píši po 4. sezóně a musím říct, že se Stranger things vrátili (téměř) do stejné formy jako v první sérii. Naprosto žeru osmdesátkovou, tak akorát hororovou atmosféru, která je doplněna dětskými herci, které mě snad poprvé vůbec nevadili a některé charaktery dost bavili. První dvě série byli super, vlastně u nich nemám co vytknout. Vše fungovalo, strach, humor, retro atmosféra, ale hlavně ta temná stránka seriálu. Ta se ve 3. a zároveň pro mě nejslabší sérii vytratila. Upřímně bych jí popsal jako retro přebarvičkovaná parodie na horory. Několik dní potom, co jsem jí dokoukal, jsem si říkal, že už mě další pokračování nezajímá... Jenže to by mi nemohlo několik kamarádů tvrdit, že jde o pecku a bombu a nevím co všechno. Takže ano, pustil jsem si jeden díl, druhý... tvůrci mě dostali. Jak jsem psal na začátku, vše je najednou temné, až bych řekl mnohem více "odpudivé", kroucení pařátů mi opravdu nedělalo dobře. Co bych ale vytkl je přílišné natahování série. Hlavně poslední dva díly. Jako já chápu, že to mělo být velkolepé finále a taky že bylo! Ale tolik naprosto nudných 1vs1 rozhovorů, které měli být jakože dojemné. Nebyli, protože pokaždé už jsem chvilku předtím povzdechl "už zase tvl"... v posledních dvou dílech to bylo mučivé peklo, že bych radši koukal na lámání pařátů ve zpomalených záběrech. Navíc poslední díl si 2,5h opravdu nezasloužil... v některých místech to neodsýpalo a museli jste si počkat, až si hrdinové řeknou jak jim je líto, jak se mají rádi, jak tady vždycky budou s nima.... bla bla bla... stačilo to jednou, dvakrát... Nicméně 4. série je super a dal bych 4,5*... ale stejně u mě převažuje velké nadšení, že je série zpět. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to prostě bomba... Každá postava, ať už stará nebo nově příchozí, kladná nebo záporná, má co nabidnout (až snad na ten díl s tou partu punkacu, kde jsem si nedokázal oblibit nikoho a celá epizoda byla jen jedna velká vata). Nenašel by se jedinej díl, kterej by nějak nudil nebo by si člověk řekl, že ho při dalším shlédnutí přeskočí (ok, až teda na ten s partou punkacu 😅)... ST jsou příklad toho, jak by se měl napsat dobrej scénář a jak to všechno i dobře natočit 👌 jen se teda děsím pátý řady, pac to už mi přijde trochu jako natahování zbytečně... Ale ok, snad to nedopadne jako Hra o truny 😅 ()

Oxyuranus 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to. Všechny superlativy už byly napsány, a tak jen vypíchnu postavu mňamózního sociopata Billyho zahranou Dacrem Montgomerym. 4. série jasně nejlepší. ()

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

jak se tato nudná ukřičená a předvídatelná stupidní sračka vyšplhala na 90%, je pro mě absolutně nepochopitelné. Chápu nadšení diváků do pěti let...a možná i jejich rodičů (kteří mají radost, že jejich děti mají radost). Zbytku populace nedoporučuji. Drop po 2 dokoukaných sériích. ()

davistercz 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší adept na seriál roku!.Neskutečný, celých 8 dílů nakopává a nenudí. Kvalita než kvantita. Nech 2. sérka začne. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama