Reklama

Reklama

Láska nebeská

  • Velká Británie Love Actually (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Autoři filmů Notting Hill a Deník Bridget Jonesové uvádí jedinečnou romantickou komedii. Veleúspěšný filmový hit s hvězdným hereckým obsazením a úžasným soundtrackem. Láska nebeská s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků. Milenci a milenky, manželé a manželky, tátové a synové, rockové hvězdy a jejich manažeři, ti všichni prožívají ne jednu Lásku nebeskou, ale hned deset jejích různých podob. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (2 324)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $59,696,144Tržby Celosvetovo $248,600,000Tržby za predaj DVD v USA $10,469,623Čistá Fantázia! Veľmi podarený film, plný silných momentiek a trefnej odľahčenej srandy do popukania. Na Anglickú produkciu to je veľmi veľké prekvapenie a asi najlepšia romantická komédia čo som za posledné roky videl. /100%/ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Curtis se svým životním dílem plným lásky, optimismu a víry v lepší zítřky ovládl hned dva žebříčky najednou. U kategorie vánočních filmů to není překvapení, protože tam je konkurence slabší. Jeho vztahová mozaika však kraluje i silně zastoupeným romantickým komediím. Hodně mu samozřejmě pomohlo obsazení kompletní britské herecké smetánky a třešničkou na dortu je účast Elishy Cuthbert. Závěrečný běh vždy dojme. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Miluju britské filmy a zejména komedie. A z téhle dýchá tak neuvěřitelně pohodová atmosféra, že mě totálně dostala. Richard Curtis napsal skvělé mikropříběhy, které tvoří takřka dokonalou romantickou komedii o lásce všeho druhu. Jako režisérský debutant dokázal tyhle příběhy oživit a natočit tak, že drží výborně pohromadě. Jde o velmi vtipný a příjemný film, jemuž vévodí nespočet hereckých hvězd a zejména můj velký oblíbenec Colin Firth je naprosto úžasný. Za ním ale nezaostává ani Hugh Grant nebo Alan Rickman. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to bylo mým citovým rozpoložením anebo otravným a nepovedeným dabingem, ale moje "poprvé" s Love Actually se nijak nevydařilo. Vlastně jsem to ani celé nedokoukala, jak mě to nebavilo, znechucená hlasem Keiry (tu vážně dabovala snad nějaká desetiletá holka) a nechápajíc, co se na tom všem tak líbí. Tyhle Vánoce jsem se rozhodla dát tomuto filmu druhou šanci (v originále samozřejmě!) a jsem nadšená! Trochu jsem se obávala, ale jakmile jsem znala všechny příběhy od začátku, nemohla jsem se rozhodnout, který se mi líbí nejvíc, protože všechny se opravdu vydařily (a to se nestává..) a vytvářely dokonalý celek. Nejvíce mě však zaujal asi ten o neopětované lásce (Knightley+Lincoln) a panu premiérovi (a to Granta vážně nemám ráda). Sice se nepovedlo všechny příběhy úplně dokončit, ale už chápu, co na tom všichni tak zbožňují. Každý si tu najde své. Mimochodem ano, je to velice přeslazená limonáda. Ale já sladké ráda :) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Každá dobrá romantická komedie má dva tři vrcholné okamžiky, jako je setkání na vrcholku Empire State Buildingu v Samotáři v Seattlu, zmoklá Andie MacDowellová ve Čtyřech svatbách a jednom pohřbu, rvačka Granta a Firtha v Deníku Bridget Jonesové... Láska nebeská má takových momentů asi pětadvacet. Skoro každý z deseti paralelních příběhů se mohl stát základním kamenem samostatného filmu, ale Richard Curtis vybral opravdu jen to nejlepší, nejvtipnější, nejdojemnější. A to doslova, protože první sestřih měl čtyři hodiny. :-) Takže už expozice, podbarvená písní Christmas is All Around a SKVOSTNOU hudbou Craiga Armstronga, navozuje takové to mrazení, jaké se dostavuje až na konci podobných filmů. Absolutně nechápu opatrné recenze snad ve všech novinách a časopisech, protože jestli TOHLE není dokonalé romantická komedie, tak už nic. Mám jednu jedinou výhradu: na DVD je cca půlhodina vystřižených scén (musíte vidět!) a nejenže jsou stejně kvalitní, jako ty, které ve filmu zůstaly, ale dohromady o dost obohacují postavu Emmy Thompsonové (zvlášť vedlejší zápletka s jejím synem Bernardem). Je škoda, že diváci, kteří Lásku nebeskou viděli v kině nebo ji shlédnou v televizi, jsou o to ochuzení. Vážně by byl takový problém, kdyby byl film ještě o půl hodiny delší? I tak ale jednoznačných 100% ()

Galerie (126)

Zajímavosti (95)

  • Keira Knightley (Juliet) měla ve filmu nasazenou čepici, protože se jí při natáčení udělal na čele obrovský beďar, který nešlo překrýt ani make-upem. (raininface)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

30.09.2023

Unikátní formát filmové sezóny s předplatným přináší do českých kin projekt Tady Vary 2023/24. Předpremiéry očekávaných filmů, úvody s hosty, červený koberec a festivalová atmosféra. Na to všechno se… (více)

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

16.02.2017

Klasický sequel Lásky nebeské nás jen tak nečeká, Richard Curtis ale napsal desetiminutový kraťas, v němž se podíváme na život všech hlavních postav v 2017. Kdy přesně ho uvidíme? Jeho premiéra… (více)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Reklama

Reklama