Reklama

Reklama

Láska nebeská

  • Velká Británie Love Actually (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Autoři filmů Notting Hill a Deník Bridget Jonesové uvádí jedinečnou romantickou komedii. Veleúspěšný filmový hit s hvězdným hereckým obsazením a úžasným soundtrackem. Láska nebeská s vtipem odhaluje citová vzplanutí i chladnutí v období vánočních svátků. Milenci a milenky, manželé a manželky, tátové a synové, rockové hvězdy a jejich manažeři, ti všichni prožívají ne jednu Lásku nebeskou, ale hned deset jejích různých podob. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (2 325)

Yomega 

všechny recenze uživatele

Ne tak tohle mě opravdu nedostalo a přiznám se, že moc nerozumím tak moc kladnému hodnocení. Často mě ve filmu dojmou scény, které ostatní přecházejí bez povšimnutí. Ale tenhle film se tak strašně okatě a za každou cenu snaží dojmout, že to u mě vyvolalo reakci naprosto opačnou a to, že jsem si spíš říkal, že je to celkem trapný a otřepaný. Pár pasáží bylo opravdu parádních, jako například scéna s videokazetou nebo Anglický spisovatel vs. Portugalská služebná. Ovšem tím výčet toho co se mě ve filmu líbilo končí. Zbytek je zhovadilost a jako vrchol beru scény s Hugh Grantem. Prezident USA na návštěvě Velké Británie začne přímo v kanceláři ministerského předsedy oblejzat jeho sekretářku a nebohý ministerský předseda, který je shodou okolností zamilovaný právě do oné sekretářky to svému Americkému protějšku nandá hned poté na tiskovce před novináři a televizními kamerami..hmmm, dobře. A ten konec? Trošku mě to připomnělo scénu z Bláznivé střely, kdy na konci měl Frank Drebin milostný proslov ke své milé Jane a shodou okolností to přenášely kamery na obří obrazovku kde to sledovalo několik desítek tisíc lidí na fotbalovém stadionu. Po tomto proslovu začali všichni brečet dojetím, objímat se a všude zavládla láska a pochopení. Jenže to byla parodie, která si na nic nehraje a která jen výborně baví. Když jsem viděl objímací maratón na konci Lásky nebeské působilo to na mě taky zábavně, bohužel spíš v tom negativním slova smyslu. Pro mě trošku lepší dvě hvězdičky, nic víc ()

towstit 

všechny recenze uživatele

Nechapem co na tomto filme vsetci vidia. Sam Doma na mna dycha ovela lepsou atmosferou ako tato nafuknuta bublina. Ten radoby rocker ma dost desil a Hugh Grant je fakt odpudivy. Nikdy viac a na vianocnu atmosferu si urcite pustim ine a lepsie filmy. ()

Pingu 

všechny recenze uživatele

Nebesky krásný ....I love Aurelia. Forever !!! *** Pokaždý když ten film vidím, říkám si že je to asi ten nej film co znám. A přesto po každém shlédnutí se mně zdá lepší a lepší a krásnější ........ *** ()

Cruchot 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu se dá mluvit snad jen v superlativech. Dojímá i baví, pohladí na duši. Už dlouho jsem se necítil po shlédnutí nějakého filmu takhle příjemně. Curtisovi se podařilo ukočírovat celou plejádu výborných herců a přetavit svůj vlastní vynikající scénář v nevšední film o lásce ve (téměř) všech jejích podobách. V žánru romantické komedie se tento brilantní snímeček dostal asi na úplný vrchol mého žebříčku. "Děti, neberte drogy. Staňte se hvězdou, pak vám je budou dávat." ()

Leoric 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se moc těšil na zde tak dobře hodnocený snímek, že o to víc na mne zapůsobil jako studená sprcha. Považuji se sice za velkého romantika, leč neznamená to pro mne spoustu známých krásných američanů, kteří se pod tíhou svých vlastních kýčovitých vánoc objímají, a pláčou své silikonové slzy.. Ne. Romantiku vidím v nepovězeném, v tom citu, jenž melancholicky hladí duši, a nikoliv v kýči tohoto filmu. ()

Břeťa 

všechny recenze uživatele

Shrnuto a podtrženo - výborná komedie, jež má velmi blízko k dokonalosti. Richard Curtis zvolil mírně odlišný styl, než kterým se ubírá většina komedií a spojil několik závisle i nezávisle propojených příběhů do jednoho filmu, jehož hlavní náplní je láska. Jak už tomu u romantických filmů bývá. Každý z příběhů pojednává o předvánočním období, kdy žádný člověk nechce zůstat o Vánocích sám a činí při tom nejrůznější rozhodnutí, která by bez notné dávky endorfinů v těle pochopitelně neměl odvahu udělat. Láska je však všemocná čarodějka a zamává i tím nejotrlejším. Ať už se jedná o premiéra či prodavače, v téhle oblasti jsme si všichni rovni a nedá se jí poroučet. Nejenom touto skutečností se film zabývá. Nechybí zde samozřejmě protipól, jelikož každá mince má dvě strany. Zklamání z nenaplněné lásky nebo nedosažitelná láska, ať už kvůli vzdálenosti či překážce v podobě přátelství. I takový je život a musí se tak brát. Filmové fajnšmekry jistě uspokojí velký počet známých hereckých osobností, pro milovníky hudby zase velmi kvalitní zvuková kulisa a vhodně zvolený repertoár. Vše do sebe tak nějak zapadá a v uvolněných pasážích určitě pobaví i sem tam dobrý vtip či ironická poznámka. Vřele doporučuji ke shlédnutí, avšak nemohu si odpustit varování - nedívejte se na něj, když jste zrovna zhrzeni láskou, mohlo by to mít opačný efekt než navození dobré nálady. Přeci jen, když jste zrovna v depresivní náladě kvůli své lásce a vidíte ve filmu, jak se všichni ohromně zbožňují a milují, tak je Vám z toho spíš zle a jste pěkně nasr..í, že vy, jako snad jediný člověk, máte tolik smůly v dané oblasti. :-) Pokud ale budu objektivní - jedná se o jednu z nejlepších romantických komedií vůbec, a to i přes to, že tomuto žánru nijak neholduji. Doufám, že se vám to bude zdát jako dostatečný argument - a když ne, budete sami proti sobě ;-) ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Klasická anglická romantická komedie... a to je dobře ...to je právě zárukou kvality ... krásná směska příběhů ... nic přehnaného, vše působí tak, jak má... ()

ex.it 

všechny recenze uživatele

Není romantika jako romantika. Pokud jde o tento film, rozhodně nedám míň jak 4 hvězdičky, protože rozsáhlý děj s několika hlavními postavami a rozsáhlým osudem se mi na tomto filmu vážně líbil. Ta poslední hvězdička je za Alana Rickmana. ()

Lipi21 

všechny recenze uživatele

86% REŽIE: ***** (skvělá práce) KAMERA: *** SCÉNÁŘ: **** (jistě někdy nemá daleko k přeplácanosti a kýči, ale pro takouvhle vánoční pohodovku proč ne, skvěle jsem se bavil, opravdu příjemná podívaná) HERCI: ***** HUDBA: *** (příjemná, místy až příliš famfaroidní..ale pro takovýhle film nakonec proč ne) ()

Kalimero13 

všechny recenze uživatele

Budete se skvěle bavit a smát inteligentním scénkám, někomu možná ukápne slza, někdo se jen rád podívá na obě strany mince lásky, ale dát tomuto filmu 4* jen proto, že je to romantická komedie, to se nesluší, 4+, tedy 5* Po 11 letech musím upravit hodnocení dolů. Člověk dospěje a uvědomí si, jak je většina linek nesmyslných, ukazujících, co láska právě vůbec není. ()

EllinkaD 

všechny recenze uživatele

Je spousta lidí, kteří tenhle film nesnáší, ale já ho miluju ... úžasný herecký obsazení a děj se mi taky líbí ... tak správně zamotaný, trošku smutný, trošku zamilovaný ... Tahle komedie už v mém případě bude asi patřit k vánočnímu času ... stejně jako když jsem byla malá, tak tam patřil např. Mrazík :o) ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Chytlavy film plny emoci a hercu zvucnych jmen, ktery nam dokazuje, ze "Love is all around you...". Jeden z nejkrasnejsich filmu vsech dob. Pohodlne se usadte a vychutnejte si jej - 90%. ()

Bobsenklár 

všechny recenze uživatele

4 z 5 lékařů nedoporučují diabetikům. Myslím, že je v tomto filmu tolik cukru, že by nato padly státní rezevy inzulínu. Což v této době je jen dobře. ()

bolf!k 

všechny recenze uživatele

Absolutně dokonalý, nevěřím, že někdo dokáže natočit film, který by v rámci žánru Lásku nebeskou porazil. A vánoce si bez tohohle filmu už taky neumím představit. 99% ()

Mashak 

všechny recenze uživatele

Nejlepší romantická film jakou jsem kdy viděl. To jsem sic nevyřkl žádnou novotu, ale omlouvat se za to nebudu!Je to zkrátka herecký koncert všech co se ve filmu objeví, a proto každá trapná kýčovitá situace a každé klišé zničehonic vyzní vtipně a originálně. Skvělá podívaná! ()

lxbch 

všechny recenze uživatele

Po druhém vidění jsem zvedl hodnocení na plných 5*. Nevím čím to bylo, jestli vánoční atmosférou nebo prostým faktem, že je to výborný film, ale líbilo se mi to. Moc. "Milé děti, nekupujte si drogy. Staňte se hvězdou a budou vám je dávat zadarmo." :D ()

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

Tady Vary: Předplaťte si své místo v kině

30.09.2023

Unikátní formát filmové sezóny s předplatným přináší do českých kin projekt Tady Vary 2023/24. Předpremiéry očekávaných filmů, úvody s hosty, červený koberec a festivalová atmosféra. Na to všechno se… (více)

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

Pokračování Lásky nebeské bude mít 10 minut

16.02.2017

Klasický sequel Lásky nebeské nás jen tak nečeká, Richard Curtis ale napsal desetiminutový kraťas, v němž se podíváme na život všech hlavních postav v 2017. Kdy přesně ho uvidíme? Jeho premiéra… (více)

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Reklama

Reklama