Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen Rubina "Hurikána" Cartera vyhrát šampionát v boxu ve střední váze se hroutí poté, co je zatčen společně s dalším mužem za vraždu tří lidí v baru v New Jersey. Nespravedlivě obvinění Carter a John Artis byli usvědčeni a odsouzeni na doživotí ve věznici, kde se Carter rozhodl dát průchod své frustraci a svému zoufalství tím, že sepsal svůj příběh. O několik let později mladý Američan žijící v Kanadě poprvé v životě pochopil směr, kterým se má ubírat, když si přečetl Carterovu knihu. Začal si s ním psát. Ani ne dvacetiletý mladík byl natolik přesvědčený o Carterově nevině, že přesvědčil sociální kurátory, aby rozjeli kampaň za jeho propuštění. Ačkoli byl Carter nejprve vůči těmto aktivitám opatrný, brzy si ho získali svým výjimečným nadšením a nesobeckým nasazením v jeho případu, což okomentoval slovy: "Nenávist mě přivedla do vězení, láska mě dostane ven." Carter v sobě našel víru a rozhodnost pustit se znovu do boje za spravedlnost, nakonec opustil stěny věznice jako svobodný člověk. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

kingik 

všechny recenze uživatele

Drama, které nabízí procítěný zážitek, zprostředkovaný zajímavým hereckým výkonem Denzela Washingtona. Jenže ony ty cukrkandlové scény někdy maličko lezly na nervy a někdy byly zase moc dobré a chutnaly, jako ta nejlepší bonboniéra. Tyhle momenty se ve filmu poctivě střídaly až do konce. A mně celkem chutnaly, ale že bych na ně dostal chuť znovu, to si nemyslím. Příjemný film s množstvím silných okamžiků působí jako celek příliš obyčejně a fádně. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Denzel ako herec je jeden z mojich naj a tu sa mi to len potvrdilo. Podáva obdivuhodný výkon, podložený skvelým scenárom a réžiou. Výborný emotívny príbeh, ktorý vás či chcete, či nie, chytí za srdce a na konci vtlačí slzy do očí. Takmer dve a pol hodiny tejto skvelej živitopisnej drámy ubehne ako voda a je len ťažko uveriteľné, že takéto niečo sa naozaj stalo. 80%. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velice silný a poutavý příběh, na jehož hloubce se podepisuje skutečná událost, jež byla předlohou pro vznik tohoto snímku, v němž se Denzel Washington předvádí ve výborném světle a vychází k divákům vstříc se svým hereckým uměním. Je nutné podotknout, že tohle není pouze film o boxu, jde zejména o extrémně působivý příběh o nespravedlnosti a náročné cestě za svobodou, která jest lemována trním, ale i sílou přátelství a vírou ve svůj cíl. Rubin Carter vlétl do ringu jako hurikán a s podobnou vehemencí se pak systém postaral o jeho uvěznění. Nejtěžší zápas tohoto boxera tímto započal a trval mnoho "kol", v nichž se prověřovala psychická připravenost a zejména nezlomnost ducha. K závěrečným slovům Hurikána v soudní síni není co dodat, jelikož vše vyjádří mrazení v zádech a dojetí. Opravdový filmový zážitek! ()

martalini 

všechny recenze uživatele

Stydim se, že sem to viděl až teď...I přes vážně dlouhou stopáž, film rozhodně nenudí, téma je brilantně zpracovaný a Denzel Washington je prostě perfektní. Je až neuvěřitelný, jak přirozeně zvládá všechny polohy poměrně složitý postavy Rubina Cartera...Ale jak už bylo řečeno, najdou se i hluchý místa, kterejch je ale naštěstí po málu... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ani nevím co k tomu říct. Nejvíc asi převládá pocit zmařené šance na geniální film. Denzel je jako vždy famózní, ale tohle prostě nemohl utáhnout. Ať si říká, kdo chce, co chce, hlavní vinu na tom má režisér. Bylo to zbytečně dlouhý a bylo to dost povrchní, málo uvěřitelné, moc mě to nebavilo. Bylo to furt čekání na NĚCO EXTRA, a to za celých 140 minut nepřišlo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Denzel Washington byl do role vybrán samotným Carterem, který absolvoval sezení také s Wesley Snipesem, Samuelem L. Jacksonem či Isaacem Hayesem. Washington jej zaujal při obědě v restauraci svým slovníkem, smíchem, pohyby těla a tím, když ho Carter při návratu z toalety zastihl, jak si před zrcadlem nacvičuje gesta. „Tehdy jsem se zamiloval,“ vzpomínal. City byly opětovány. Carter je zosobněním lásky, prohlásil při přebírání Zlatého glóbu za roli boxera Washington. (MardukuS)
  • Skutočný Rubin "Hurricane" Carter meria 1,79 metra a váži 79 kg, pričom je asi o 4 centimetre nižší a takmer o 18 kg ľahší ako Denzel Washington (aj keď herec kvôli roli Hurikána schudol). Aj napriek tejto skutočnosti Washington a herci, ktorí hrajú jeho protivníkov v ringu, sú klasifikovaní ako ťažké váhy. (Smok)
  • V titulkoch filmu sa uvádza, že Lesra Martin (Vicellous Shannon) vykonáva právnickú prax vo Vancouveri. V skutočnosti vykonáva právnickú prax v Kamloops v Britskej Kolumbii. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama