Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen Rubina "Hurikána" Cartera vyhrát šampionát v boxu ve střední váze se hroutí poté, co je zatčen společně s dalším mužem za vraždu tří lidí v baru v New Jersey. Nespravedlivě obvinění Carter a John Artis byli usvědčeni a odsouzeni na doživotí ve věznici, kde se Carter rozhodl dát průchod své frustraci a svému zoufalství tím, že sepsal svůj příběh. O několik let později mladý Američan žijící v Kanadě poprvé v životě pochopil směr, kterým se má ubírat, když si přečetl Carterovu knihu. Začal si s ním psát. Ani ne dvacetiletý mladík byl natolik přesvědčený o Carterově nevině, že přesvědčil sociální kurátory, aby rozjeli kampaň za jeho propuštění. Ačkoli byl Carter nejprve vůči těmto aktivitám opatrný, brzy si ho získali svým výjimečným nadšením a nesobeckým nasazením v jeho případu, což okomentoval slovy: "Nenávist mě přivedla do vězení, láska mě dostane ven." Carter v sobě našel víru a rozhodnost pustit se znovu do boje za spravedlnost, nakonec opustil stěny věznice jako svobodný člověk. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást, mezi klasické snímky z boxerského prostředí Hurikán rozhodně nepatří. Záběrů z ringu je zde dohromady asi na pět minut. Tenhle film je o něčem úplně jiném. Příběh muže, který celý život sváděl marný boj s rasovými a společenskými předsudky. Ačkoli je skutečná postava Rubina "Hurikána" Cartera v Jewisonově podání značně zidealizovaná (podobně jako náš Kajínek) a zejména v závěru si tvůrci neodpustili tradiční citové vydírání a kýčovité proslovy, jedná se o velmi silnou podívanou, jež přesně splnila svůj účel. Washington podává jeden z nejlepších výkonů ve své kariéře a dokáže přinutit diváka, aby si jeho ústředního hrdinu zamiloval a prožíval s ním jeho chvíle slávy i utrpení od začátku až do konce. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Neviem posúdiť do akej miery presne reflektuje skutočnosť, ale fakt je že Rubinovi Carterovi nie je čo závidieť. Určite to nie je jednoduchý charakter, ale toto si nezaslúži nikto. Denzel Washington podáva veľmi umravnený a solídny výkon a ak sa filmu dá niečo vytknúť, je to miestami až prílišná rozťahanosť a záver typu rýchle-rýchle, už aby to bolo za nami. This is the story of the Hurricane... ()

Reklama

martalini 

všechny recenze uživatele

Stydim se, že sem to viděl až teď...I přes vážně dlouhou stopáž, film rozhodně nenudí, téma je brilantně zpracovaný a Denzel Washington je prostě perfektní. Je až neuvěřitelný, jak přirozeně zvládá všechny polohy poměrně složitý postavy Rubina Cartera...Ale jak už bylo řečeno, najdou se i hluchý místa, kterejch je ale naštěstí po málu... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechci bejt zaujatej na černý tváře, ale přijde mi, že většina příběhů o černoších jsou o tom, že se jim děje nějaký strašný, až nepředstavitelný, úskalí. Tady je to třeba jasný. Hurikán v ringu tím pádem není vůbec nic novýho ani originálního. Denzel tady ale toho černocha se smutným osudem v báni hraje tak věrohodně, že tu dvou a půl hodinu slupnete jako malinu. Jasný, není to nijak nápaditý, ale je to poctivě natočený, takže není důvod být nespokojen. Někdo by mohl říct, že je tenhle film jasná rutina, což by nelhal. Rutina je to ale koukatelná. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Filmy točené podľa skutočných udalosti so športovou tématikou a k tomu všetkému s Denzelom, čo by som mohol viac chcieť. Je to síce životopisný film a tak ide šport do úzadia ale hrá to kvalitne na city a ja som mu to celkom žral. Box síce nie je niečo čomu by som bol oddaný ako futbalu ale pozriem si ho rád ak ide o dobré zápasy. Nakoľko ide o skutočné udalosti a Carter to v reále mohol dotiahnuť naozaj ďaleko nebyť skorumpovanej polície a súdnych procesov naberá príbeh na originalite. Dokonca sa za prepustenie dožadovali aj niektoré veľké mená svetového boxu ako napríklad Dylan či Ali, ktorý by tým pádom mali konečne konkurenciu v ringu. Nestalo sa tak a až snaha malého dieťaťa, ktoré bolo oddané svojmu cieľu dostať spravodlivosť dokázalo to, čo nedokázali hory zaplatených právnikov, darovať Rubinovi Carterovi slobodu. 75% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama