Reklama

Reklama

Hříšnice

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Krimi
USA, (2017–2021), 24 h 5 min (Minutáž: 41–55 min)

Tvůrci:

Derek Simonds

Předloha:

Petra Hammesfahr (kniha)

Hrají:

Jessica Biel, Christopher Abbott, Bill Pullman, Patti D'Arbanville, Teri Wyble, Robert Funaro, C.J. Hunt, Jacob Berger, Adrienne Lovette, Abby Miller (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Cora Tannettiová (Jessica Bielová) je obyčejná dvaceti sedmi letá žena, která je šťastně vdaná za Masona Tannettiho (Christopher Abbott) a má s ním malého syna. Krom toho, že je Cora spořádanou matkou, je také spolehlivou pracovnicí v podniku svého tchána. Jednoho dne si celá rodina vyjede na výlet k jezeru, kde chtějí strávit slunné odpoledne. Když však Cora začne pozorovat dva mladé páry na pláži, zničehonic popadne nůž, kterým synovi krájela ovoce, přistoupí k nic netušícímu mládenci Frankiemu a začne jej bodat po celém těle. Frankie na místě umírá a Cora je ihned dopravena do vazby. Případ by mohl být vyřešen rychle – bylo mnoho očitých svědků, a i samotná Cora se k činu přiznává, i když sama netuší, proč onu věc spáchala. Vyšetřování se ujímá starší detektiv Harry Ambrose (Bill Pullman), který se nenechá odbýt jednoduchostí současné verze vraždy, a hodlá přijít na to, proč k ní skutečně došlo... První osmidílná řada seriálu Hříšná duše vznikla podle knihy německé spisovatelky Petry Hammesfahrové, jež byla vydána poprvé v roce 1999. Seriál byl dvakrát nominován na Zlatý glóbus za nejlepší minisérii nebo TV film, a také za nejlepší herečku v minisérii nebo TV filmu Jessicu Bielovou. Ta vedoucí úlohu v seriálu ztvárnila vůbec poprvé a diváci ji můžou znát ze snímků jako Iluzionista (2006), Hitchcock (2012) nebo z klasických hollywoodských trháků jako Blade: Trinity (2004), Next (2007) nebo Total Recall (2012). Bill Pullman, představitel detektiva Ambrose, má za sebou bohatou hereckou kariéru, z níž je možné zmínit např. komedii Spaceballs (1987), Lost Highway (1997) Davida Lynche či film Den nezávislosti (1996). (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Forrestovi k tomuto seriálu (2)

Cora (2017) (S01) 

Nechytlo mě to. Vůbec. Detektiv Ambrose je mi vyloženě nesympatický. Jeho boj se sebou samotným bych ze seriálu klidně zcela vypustila, stejně tak paralelní příběh s jeho zkouškou manželství. Samotná Cora je neuchopitelná. Její rodinný příběh, ač velmi smutný, je stále na jedno brdo, až to začíná být dost otravné. A postava vyšetřovatelky, která se od prvního momentu staví bezdůvodně proti Coře, je poslední hřebíček do pomyslné rakve. Shlédla jsem zatím 6 dílů. Někteří recenzenti vyzdvihují poslední dva díly – a tyto recenze jsou jediný důvod, proč CORU dokoukám. Jediné, co mě v pozitivním slova smyslu „zvedlo ze židle“ je píseň, na kterou CORA vraždí. Ten song je pecka! Druhou hvězdu dávám za snahu o spletitý příběh stojící za zdánlivě jednoznačným případem vraždy. Edit po shlédnutí posledních 2 dílů: uznávám, poslední díly byly koukatelné, vysvětlilo se vše potřebné (a nesouhlasím, že rozlousknutí případu bylo slabé – to je hlavní myšlenka seriálu – vysvětlím dále), takže ano, stálo to za to. Cením si celkové myšlenky seriálu: jednoznačný závažný zločin za sebou skrývá vážný a spletitý příběh, který ve finále až ospravedlňuje zločin jako takový. Tomu se říká život, holt nic není černobílé, každá mince má dvě strany… a často věci nejsou takové, jak se na první pohled zdají. ()

Julian (2018) (S02) 

Nejspíš jsem si zvykla na postavu detektiva Harryho a hlavní myšlenku seriálu jako takovou, takže za mě je Julian lepší než první Cora. Sice mě kult jakýchkoli sekt neláká ani ve filmovém zpracování, nicméně v případu Juliana to bylo stravitelné. Zajímavé také je, že zločinec je opět naprosto nevinný a mírumilovný člověk, který svou vinu velmi těžce nese a ač jsou okolnosti zločinu a motivy zločinu polehčujícími okolnostmi, zločinec viní především sám sebe (stejné jako u Cory). To se v dnešní reálné době moc nevidí. ()

Reklama

Reklama