Reklama

Reklama

Hříšnice

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Krimi
USA, (2017–2021), 24 h 5 min (Minutáž: 41–55 min)

Tvůrci:

Derek Simonds

Předloha:

Petra Hammesfahr (kniha)

Hrají:

Jessica Biel, Christopher Abbott, Bill Pullman, Patti D'Arbanville, Teri Wyble, Robert Funaro, C.J. Hunt, Jacob Berger, Adrienne Lovette, Abby Miller (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Cora Tannettiová (Jessica Bielová) je obyčejná dvaceti sedmi letá žena, která je šťastně vdaná za Masona Tannettiho (Christopher Abbott) a má s ním malého syna. Krom toho, že je Cora spořádanou matkou, je také spolehlivou pracovnicí v podniku svého tchána. Jednoho dne si celá rodina vyjede na výlet k jezeru, kde chtějí strávit slunné odpoledne. Když však Cora začne pozorovat dva mladé páry na pláži, zničehonic popadne nůž, kterým synovi krájela ovoce, přistoupí k nic netušícímu mládenci Frankiemu a začne jej bodat po celém těle. Frankie na místě umírá a Cora je ihned dopravena do vazby. Případ by mohl být vyřešen rychle – bylo mnoho očitých svědků, a i samotná Cora se k činu přiznává, i když sama netuší, proč onu věc spáchala. Vyšetřování se ujímá starší detektiv Harry Ambrose (Bill Pullman), který se nenechá odbýt jednoduchostí současné verze vraždy, a hodlá přijít na to, proč k ní skutečně došlo... První osmidílná řada seriálu Hříšná duše vznikla podle knihy německé spisovatelky Petry Hammesfahrové, jež byla vydána poprvé v roce 1999. Seriál byl dvakrát nominován na Zlatý glóbus za nejlepší minisérii nebo TV film, a také za nejlepší herečku v minisérii nebo TV filmu Jessicu Bielovou. Ta vedoucí úlohu v seriálu ztvárnila vůbec poprvé a diváci ji můžou znát ze snímků jako Iluzionista (2006), Hitchcock (2012) nebo z klasických hollywoodských trháků jako Blade: Trinity (2004), Next (2007) nebo Total Recall (2012). Bill Pullman, představitel detektiva Ambrose, má za sebou bohatou hereckou kariéru, z níž je možné zmínit např. komedii Spaceballs (1987), Lost Highway (1997) Davida Lynche či film Den nezávislosti (1996). (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele akisha k tomuto seriálu (2)

Cora (2017) (S01) 

Líbilo. Tuto sérii už jsem viděla dvakrát a musím říct, že hlavně díky Jessice Biel a výbornému Billu Pullmanovi se to v rámci kriminálek řadí k těm výrazně povedenějším. Postupné odhalování pravdy pomocí flashbacků a celkem dobré zvraty a propracované postavy, navíc Jessica Biel hraje opravdu dobře a spolu s Billem Pullmanem to vyloženě táhne. Líbil se mi konec, ale jak už to u podobných seriálu bývá, je předposlední epizoda dramatičtější a lepší než epizoda poslední. Rozhodně dám další série. A chválím hudební podkres. ()

Julian (2018) (S02) 

Po velmi dobré první sérii přichází trochu kvalitativní propad, i když ne tak výrazný, jako jsem čekala. Co mě hned na začátku téměř odradilo byl naprosto "creepy" chlapec, který vypadal jako něco mezi Rainmanem a panem Monkem, na každý pád jako čtyřicetiletý muž v oblečení dítěte a vyloženě mě děsil. Časem to trochu přešlo, kluk hrál teda výborně. Příběh nebyl špatný, sekta to rozhodně oživovala, Bill Pullman stejně dobrý jako v jedničce, co mě velmi příjemně překvapilo, to byla lesbická linka. Obyčejně jsem na tyhle věci fakt alergická, ale tady mi to výjimečně nepřišlo tak na sílu a navíc herečka Heather byla sympatická a přirozená a její vztah s Marin byl důležitou součástí příběhu, ne jak to bývá jindy - že je to tam navíc a pro příběh to nemá smysl. Zde je to přímo součást vysvětlení, což chválím. I tak ale byla první série ucelenější a příběh přímočařejší. A první série měla rozhodně lepší konec, tady ten konec moc negradoval a bylo to trochu "meh." I tak to ale nenudilo. Bill Pullman se zde skutečně našel, a co chválím, to je vypuštění podivné sado-maso linky z první série... ()

Reklama

Reklama