Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (653)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(82%) Viděno v kině. První trailer mě teda skoro vůbec nezaujmul. I to vypadalo, že tam bude Stathama málo a že bude nudnej. No, opak se naštěstí stal pravdou. Jen je docela škoda, že film nebyl Rko a neměl dramatičtější finále, jinak bych asi šel do plného počtu hvězd. Čekat od toho čelisti je samozřejmě nesmysl. Snímek má zpočátku pomalejší tempo, ale to mi nepřekáželo, ještě krátký úvod se Stathamem mohl být delší a srozumitelnější, ale pak už mě to začalo víc a víc bavit. Nečekaně mě chytla atmosféra, bylo tu i dost napínavých a nepředvídatelných scén. Statham hláškoval jako o život, do jeho role se opravdu vžil bravurně. Překvapila mě i příjemná sestava herců. Vedle skvělého Stathama mi sedl i Cliff Curtis. Hudba byla taková normální. Scény se žraloky byly dobré a hlavně mě potěšilo, že nebyli v každém záběru pořádně vidět. Finále na pláže bylo takové spíš už vtipné. A zabití žraloka ke konci už totálně přestřelené. Přesto si tu nemůžu nijak výrazně stěžovat. Žádná nudná chvíle tu ani snad nenastala. Bylo to zábavné, přiměřeným způsobem vtipné, hezky natočené scény. Čekal jsem opravdu o dost méně. Palec nahoru! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zpočátku měl MEG i lehce nadprůměrné ambice. Líbilo se mi nejen zpracování, ale i námět, který se zaměřil na megalodona, avšak v úvodu vše zahaluje do tajemnější roviny. Jakmile se však aura tajemna rozplyne, stává se ze snímku tuctová akčňárna v duchu toho nejhoršího dílu Čelistí, tzn. že na kultovní první díl nemá ani omylem. Pro určitou dávku napětí, sympatické herce a postavy, zpracování akčních sekvencí a samotný námět dávám 3*. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já chápu, že mého oblíbeného Jasonka, už nudí a nebaví mlátit a zabíjet prosté lidi, takže to chtělo změnu v podobě xx metrového žraloka, kterého nakonec zabije taky (jak jinak), ale tohle byla až dost nudná a nezáživná podívaná. Bohužel, další film, na který bych se prostě nepodíval, nebýt zde Statham (hvězda navíc). No a vlastně tady jsem si uvědomil, že už opravdu stárne, takže budu postupem času rád, za jakýkoliv film, ve kterém se objeví. Tohle je ale bohužel jeden z těch, ke kterému se už vracet nebudu, i díky posranýmu PG-13 ratingu, protože když už takovej žralok, tak aspoň pořádný maso ! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nie tak zlé, ako som sa obával, ale zároveň skrz na skrz priemerné. Prvá polovica sa ako tak snaží tlačiť na atmosféru, ale keď už si na Megalodova zvykneme, jeho prítomnosť neprináša ani hrôzu, ani napätie a ani šokujúce vraždy. V poslednom bode sa tvorcovia príliš báli riskovať, čo je koniec koncov poznať aj na samotnom príbehu. Ten je bohužiaľ priamočiary a predvídateľný. MEG sa na jedno zhliadnutie dá zniesť. Nemôžem tvrdiť, že by som pri filme trpel, ale taktiež ma ničím nezaujal a pevne dúfam, že pokračovanie sa konať nebude. Slabšie 3. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ač kolem projektu panovalo několik pochybností (včetně rozpočtu, který se tady ale utopit dal), Čína s pomocí Stathama v hlavní roli a Turteltauba na pozici režiséra, stvořila poměrně zábavný akční blockbuster. Ano, film trpí klasickými žánrovými klišé, ale postavy vám jsou vesměs sympatické (včetně asijského osazenstva "posádky") a film dokáže zabavit. Žralok se navíc na scéně neobjeví jen na 5 - 10 minut (jako tomu bylo například s celou bouří v Geostormu), ale od první třetiny snímku vytrvale pluje všude kolem. Díky tomu se prakticky nestihnete nudit, a přesně to si od filmů tohoto typu žádám. Jako v případě Zabijáka a bodyguarda je to sice Béčko až za roh (z čehož plyne i množství klasických nedostatků), ale svůj účel dozajista splní. Z mé strany o něco lepší počin, než nový Jurský Svět a zklamaný v žádném případě nejsem. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Herec Rainn Wilson, ve filmu jako Morris, letěl díky filmu poprvé v životě helikoptérou. (griph)
  • V knize je zbarvení megalodonů bílé, takřka luminiscenční, avšak zpracování takovýchto digitálních efektů by bylo nejen náročné, ale i drahé, a proto se tvůrci rozhodli použít zbarvení šedé, které je shodné s odstínem žraloka bílého. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama