Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (653)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zábavná pitomost o krvežíznivém pravěkém žralokovi, kde si Statham zpívá tu samou písničku co Dory v Hledá se Nemo. Triky jsou solidní a béčkový scénář naplňuje nutné žánrové berličky jako je: kňourající černoch, otravný miliardář i nutná lovestory. Pořád má ale k dispozici britského hláškaře, který kdysi profesionálně plaval, všechno zachrání a utáhne celý film. Pobavilo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Očekávaná digitální zábava je zčásti fantastickým dokumentem o neexistujícím světě na skutečném dně Mariánského příkopu a zčásti akčním dobrodružstvím s přerostlým žralokem z pravěku. Je to americké, zaplatili Číňani a jako zábavná jednohubka dostačující. Uvítal bych sice galony krve a řádná jatka, ale chápu, že si film potřebuje na sebe vydělat. Scénáristicky podobné jako levné žraločí pseudohorory posledních let nejen od Asylum. Zde je ovšem zachmuřený Statham, slušná akce a žralok, z kterého nekoukají levné pixely na každém kroku. Čelisti, Propast, Jurský svět. Vtipkující černoch, co neumí plavat, Pippin zvládající čubičku na výbornou a několik sežrání v přímém přenosu. Čekal jsem nenáročnou zábavu s pěknými efekty a tu jsem dostal. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(82%) Viděno v kině. První trailer mě teda skoro vůbec nezaujmul. I to vypadalo, že tam bude Stathama málo a že bude nudnej. No, opak se naštěstí stal pravdou. Jen je docela škoda, že film nebyl Rko a neměl dramatičtější finále, jinak bych asi šel do plného počtu hvězd. Čekat od toho čelisti je samozřejmě nesmysl. Snímek má zpočátku pomalejší tempo, ale to mi nepřekáželo, ještě krátký úvod se Stathamem mohl být delší a srozumitelnější, ale pak už mě to začalo víc a víc bavit. Nečekaně mě chytla atmosféra, bylo tu i dost napínavých a nepředvídatelných scén. Statham hláškoval jako o život, do jeho role se opravdu vžil bravurně. Překvapila mě i příjemná sestava herců. Vedle skvělého Stathama mi sedl i Cliff Curtis. Hudba byla taková normální. Scény se žraloky byly dobré a hlavně mě potěšilo, že nebyli v každém záběru pořádně vidět. Finále na pláže bylo takové spíš už vtipné. A zabití žraloka ke konci už totálně přestřelené. Přesto si tu nemůžu nijak výrazně stěžovat. Žádná nudná chvíle tu ani snad nenastala. Bylo to zábavné, přiměřeným způsobem vtipné, hezky natočené scény. Čekal jsem opravdu o dost méně. Palec nahoru! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jason Statham vs. obří žralok a je z toho překvapení roku. Ne, nečekal jsem pecku a Jon Turteltaub rozhodně nepřekvapil (ačkoliv bych Meg hodnotil, jako jeho nejlepší film) ale film splňuje to co se od něj očekává a navíc poctivě. Chybí zde nějaká vyloženě skvělá scéna, výraznější napětí, nebo explozivnější akce, ale po celou dobu jsem se nestihl nudit a film neuvěřitelným tempem chvátá kupředu. Žraloka si užije divák dost, některé scény dokáží vyvolat příjemné napětí (ačkoliv můžete bez problému odhadnout, kdo zemře, takže překvapení jaké měl svého času "Útok z hlubin" se nekoná) a Statham je prostě tahoun a právě on přidává tu čtvrtou hvězdu a bez něj by film skončil na čistém "trojkovém" průměru, ne-li níž. Jako letní "vypínak" se jedná o výbornou záležitost a je to o fous lepší, než ukazují trailery. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelný béčkový průměr. Chtělo to režiséra typu Stephena Sommerse nebo Joa Johnstona, který by z tak záměrně hloupého námětu udělal lepší podívanou. John Turtletaub to neumí.____P.S. České titulky Kateřiny Hámové jsou zase jednou hrůza. Ne, "squid" opravdu není "chobotnice", a že se někdo/něco "ponáří", to jsem četl fakt poprvé. A bylo toho víc. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Jason Statham (Jonas) je v skutočnosti profesionálny plavec. V roku 1990 dokonca reprezentoval Anglicko na Commonwealth Games v potápaní. (Astonko)
  • Píseň „You should swim, you should swim...“, kterou si Jonas (Jason Statham) zpívá, když plave vstřelit GPS k prvnímu Megalodonovi, si vždy zpívá Dory z filmu Hledá se Nemo (2003), když má strach. (PRobin)
  • Vedci kedysi verili, že megalodon bol blízky príbuzný žraloka modrého (veľkého bieleho). Dnes sa ale zaraďuje do vyhynutej čeľade otodontidae. (ČSFD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama