Reklama

Reklama

Na mušce

(seriál)
  • USA Killing Eve
Trailer
USA, (2018–2022), 22 h 24 min (Minutáž: 41–43 min)

Předloha:

Luke Jennings (kniha)

Hrají:

Sandra Oh, Jodie Comer, Fiona Shaw, Kim Bodnia, Owen McDonnell, Olivia Ross, Darren Boyd, Aurélie Meriel, Anatole Taubman, Rinat Khismatouline, Susan Lynch (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Eve je znuděná, bystrá a pohotová pracovnice bezpečnostní služby. Villanelle je elegantní a talentovaná vražedkyně. Obě prudce inteligentní ženy, které jsou sebou navzájem posedlé, se střetnou tváří v tvář v epické hře na kočku a na myš. (HBO Europe)

Videa (8)

Trailer

Recenze (93)

geimz 

všechny recenze uživatele

Parádna prvá séria (napísaná Phoebe Waller-Bridge, takže nečudo), zábavná a neopozeraná hra na mačku a myš, dve plnotučne vykreslené ženské postavy, skvelé nápady. A potom je tu druhá a tretia séria, kde následky činov nehrajú rolu, postavy si robia čo chcú, hovoria nezmysly, príbeh je roztrieštený bordel, kde sa skáče od jednej linky k druhej bez uzavretia oboch a už tú strašnú rozháranosť nevykúpi ani fakt, že na Jodie Comer sa dobre pozerá. Po konci tretej série je jasné, že sa budeme opäť len točiť v kruhu (po 24 dieloch divák nemá tušenie, čo vôbec "The Twelve" je) a prekopávať už prekonané zápletky. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podrobně mám rozepsáno u každé z epizod. Ve stručnosti po řadách: #1 *** - než si člověk zvykne na zvláštní humor, chvilku to trvá. Na co se ale zvyknout nedá jsou díry ve scénáři, kdy postavy v rámci “zvratů” si nevysvětlitelně dělají co chtějí. #2 ** - zcela iracionální chování postav a nulová snaha vysvětlit smysluplně co se děje a proč seriál táhne k zemi. Seriál navíc našel velkou oblibu ve “zmrtvýchvstání”.  #3 * - naprosto celá řada je zbytečná nafouknutá bublina, která s velkou řachou praskne poslední epizodu a zcela zlikviduje její smysl.  #4 * - začíná jako kdyby celá předchozí řada nebyla. Scénáristický lumen totiž v mnoha aspektech předchozí řadu ignoruje. Postavy se (opět) chovají zcela bezdůvodně a kompletně bez návaznosti na předchozí řadu!? A závěr jen umocnil obrovskou zoufalost a absenci zdravého rozumu. Seriál se definitivně pohřbil (i když ukončen oficiálně ještě nebyl). ()

Reklama

adam9 

všechny recenze uživatele

Jodie Comer už jsem si zamiloval v historickém The White Princess a minisérii Thirteen. V Killing Eve je ale naprosto úžasná. Postavu Villanelle si i přes její vášnivé zabíjení (a právě i díky tomu!) okamžitě zamilujete. Je jednoduše skvěle napsána ostatně jako celý seriál. Její citové pouto s Eve je tak bizarní a zároveň přirozené, až mě marně napadá podobný seriál, který by v hlavním ženském podání nabídl alespoň z poloviny něco podobného. Seriál nepostrádá nic důležitého - má skvělé tempo, je plný zábavy, překvapení, nápaditosti a obě hlavní herečky ve svých rolích září. ()

BoredSeal odpad!

všechny recenze uživatele

Příšernej odpad. Lidi, co mají málo peněz, si hrajou na mezinárodní thriller. Špionážní agentury jsou něco jako parta tří vyřazených příšerně vypadajících důchodců, kteří se jednou za čas sejdou v kavárně v nějakém městě a případně si zasouloží v hotelovém pokoji. Špičková nájemná vražedkyně je afektovaná kráva, která neposlouchá příkazy a okázale se předvádí, což asi není definice špičkové nájemné vražedkyně. Její nemesis je ne-sexy Asiatka, která jí strašně chce dostat, ale vlastně jí bůhvíproč má ráda, i když jí vražedkyně zničila život, ale stejně jí chce dostat a zabít, jen to několikrát nedokáže a my se musíme pořád dívat na další minuty utrpení, abychom nakonec zjistili, že to vlastně nijak nedopadlo. Kdyby to bylo celé jako dobrá černá komedie, ale ono si to hraje na nějakou romantiku, city, lesbodrama, je to hrozně pitomý a nesnesitelný, jako kdyby to točili a psali Češi. Zhruba od půlky už vám dojde, že mám pravdu. Utíkejte a neohlížejte se. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.seria: Tento serial mi sadol, ako uz dlho nic. Nevyspytatelne, vtipne, brutalne a sexy. Jodie Comer ako sociopaticka vrahyna a domacka bezprostredna Sandra Oh, plus vyrehotany pragmaticky Dan, Kim Bodnia je trojka k pohladaniu. V prvej serii "sa objavujeme", druha ide na plny plyn a v tretej nahliadneme konecne do samotnej organizacie. Druha sa im vydarila asi najviac. Polhviezdie naviac za silnu naklonnost k dokonalej Villanelle. Ona mala byt vzorom pre detske barbieny. ;)) Bavil som sa prakticky nepretrzite. Odporucam. 85%, 2. a 3. seria: 75%, 4.seria: 55% kvoli sklamaniu z posledneho dielu a celkovo slabsieho scenara celej stvrtej rady. ()

Galerie (762)

Zajímavosti (9)

  • Jméno Villanelle (Jodie Comer) je pravděpodobně spojením anglického slova „villain“ (zloduch) a francouzského slova „elle“ (ona). Jeho význam tedy je „zloduška“. (hansel97)
  • Druhá série dostala zelenou ještě před uvedením té první. Třetí byla oznámena jenom dvě hodiny po uvedení první epizody druhé série. A v lednu 2020 bylo oznámeno, že se natočí i čtvrtá série. (Petr.Kocfeld)
  • Phoebe Waller-Bridge tento seriál začala psát dříve než svůj seriál Potvora (od r. 2016), ten se však nakonec na televizní obrazovky dostal dříve než Na mušce. (hansel97)

Související novinky

Akční Ballerinu pomůže napsat Emerald Fennell

Akční Ballerinu pomůže napsat Emerald Fennell

16.07.2022

Režisérka a scenáristka Nadějné mladé ženy Emerald Fennell byla údajně přizvaná herečkou Anou de Armas (Není čas zemřít, Na nože), aby pomohla napsat scénář k chystanému akčnímu spin-offu Johna Wicka… (více)

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Zaklínač obsadil Vesemira

Zaklínač obsadil Vesemira

29.02.2020

Kolem role Geraltova mentora v seriálovém Zaklínači se dlouhé měsíce točily nejrůznější spekulace. Zaprvé tu byl Mark Hamill, favorit mezi fanoušky, který se na sociálních sítích sám vyjadřoval… (více)

Phoebe Waller-Bridge podepsala s Amazonem

Phoebe Waller-Bridge podepsala s Amazonem

25.09.2019

Šéfka Amazonu Jennifer Salke se v posledních dnech nebojí dávat veřejně najevo, jak moc si cení práce herečky a scenáristky Phoebe Waller-Bridge. Tahle talentovaná autorka se v poslední době skloňuje… (více)

Reklama

Reklama