Reklama

Reklama

Přístav

(seriál)
Česko, (2015–2017), 104 h 26 min (Minutáž: 55–63 min)

Hrají:

Martin Dejdar, Filip Blažek, Vanda Hybnerová, Jitka Schneiderová, Martin Zounar, Petr Čtvrtníček, Pavel Řezníček, Sandra Černodrinská, Norbert Lichý (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(106)

Obsahy(1)

Marek Skála odešel od manželky a na hausbótu připluje do Zátoky. Tady si společně s Romanem Marešem pronajmou hospodu s příznačným jménem Přístav. Tereza Skálová, Markova manželka, ovšem netuší, že její muž se jen tak vrátit domů nehodlá, že nejde jen o jeden z jeho „výletů". Domů se ale z Anglie vrací jejich dcera Johana. V Zátoce zatím Marek a Roman poznávají místní obyvatele – manžele Krupičkovy, místního samozvaného hlídače Pátka, jeho přítelkyni Milenu i operní pěvkyni Lily a její dceru Ivanu. Doma má o Marka zatím strach především jeho dcera, které nebere telefon... (TV Prima)

(více)

Diskuze

gonza

gonza (hodnocení, recenze)

ty krávo , tak tohle je unikátní sračka pro vymazaný burany :DDD

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Zbyisek

Ale jo, v něčem souhlasím. Nejsem úplnej seriálovej fanda a většinu produkce radši ignoruju (abych se nezbláznil :-) ), takže např. o Benátkách jenom vím, že existujou - patrně s tímto dílkem nějak souvisejí. Původně jsem Přístav považoval spíš za pokus o něco víc než nekonečnej seriál, doufal jsem, že si scénář udrží téma útěku hlavní postavy do zátoky s hospodou, což se malinko daří a tahle linka (Skála vs. Skálová vs. jejich dcera), doplněná kořením v podobě Čtrvrtníčka (no i ten Zounarův buran mě kupodivu baví), je docela slibná a bejt to líp napsaný a sestříhaný, mohlo by se to stát takovou seriálovou odpovědí na Poslední plavky (taky nijak oslnivej film, ale pro mě jako letní náladovka určená spíš chlapům středního věku zcela dostačující). Jestli to má bejt nekonečně natažený jako třeba Ulice, tak to postupně bude spíš ztrácet než získávat, to uvidím, jakej mají tvůrci záměr, netuším. Hroznou slabinou jsou podle mýho ženský postavy, jediná snesitelná je tam pro mě Skálova dcera. A naprostá odpornost je karikatura jogína, to už ani nejni vtipný, Klimeš se hodí na úchyly a ne na duchovní hledače...

Ale k tomu Doktorovi - fakt je, že už jsem nad ním chtěl zlomit hůl a dál se nedívat, ale poslední díl, kdy na scénu napochodoval na pár záběrů Krobot a jeho Pustiny s takřka "brůnovskou" atmosférou + pár dalších věcí,  mě vrátil do hry a zvedám o hvězdu - něco tam přece jen je. :-)

Zbyisek

Zbyisek (hodnocení, recenze)

hippie2222

Já právě vidím rozdíl v mnoha faktorech. Herectví je ještě to nejmenší, to nějak ani moc neřeším, kdo a jak hraje. Rozdíly začínám vidět už u scénáře. Přístav je prosě psaný stejně, jako jakýkoliv jiný nekonečný seriál běžící na našich komerčních televizích. Doktor Martin je psaný jako alespoň částečně ucelený počin, je v něm znát trochu anglické nadsázky, není to možné brát taky tak úplně vážně. Přístav je navíc plný zcela zbytečných postav, které tam jsou jen aby se zavděčili divákům Benátek a aby vyplnili čas nesmyslnými a nudnými konverzacemi. Holt produkovat tolik dílů není sranda a je to znát. Rozdíl je ale i v lokacích (hlavně interiérech), hudbě, kameře...
Uznávám, že Čtvrtníček je silnějším článkem Přístavu. Právě kdyby byl seriál "zkomprimován" a osekán o zbytečné postavy a příběhy, soustředil by se na ty lepší postavy a celkově by byl výrazně kratší, mohlo by to také být o něčem jinémů

na příspěvěk reagoval hippie2222

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Zbyisek

Tak to se neshodneme. Jedinej rozdíl je tam v tom, že Doktor má Donutila, což je dejme tomu trochu jiná liga než Dejdar. Na druhou stranu, ani Donutil se ve svý kariéře nevyhýbá kabaretní šmíře a slaboduchejm rolím, navíc ani Donutil nemá šanci zachránit naprosto nevěrohodnej "scénář" Doktora, hloupý dialogy a zoufalý neherectví mnoha aktérů. No a pro mě zase tuhle blbost trošičku zachraňuje Čtvrtníček, kterýho mám rád a kterýmu tyhle křiví slizouni jdou moc dobře. Jasně, je to karikatura, a to je právě Doktor Martin taky.

na příspěvěk reagoval Zbyisek

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Zajímalo by mě, proč tohle má mnohem odpadovější hodnocení než Doktor Martin. Protože on je ČT a tohle Prima? Vždy hovadiny jsou to obě prakticky stejný.  ;)

na příspěvěk reagoval Zbyisek

RizekCRF

RizekCRF (hodnocení, recenze)

Chvíli to trvalo,než jsem pochopil, že se jedná o nástavbu seriálu Svatby v Benátkách. Čtvrtníček a Herčíková - tuto  dvojici opravdu nemusím. Hodnotit po prvním dílu by bylo předčasné, ale asi to na víc jak jednu hvězdu nebude.

Rovensky

Rovensky (hodnocení, recenze)

Hodnotit po prvním díle není fér, ale já u tohoto kusu prostě na víc nemám žaludek. To i u Vinařů jsem dal víc...

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

skoda ze takle po prvnim prisernym dilu taky vsichni nenapraskali vodpad druhy rade true detective :-)

hony23

hony23 (hodnocení, recenze)

Hodnotit seriál po 1.dílu možná není úplně fér, ale při kvalitě seriálů našich komerčních televizí většinou víc jak jeden díl nevydržím. Na Přístav mě nalákalo solidní herecké obsazení, ale tímto všechny klady bohužel končí. Máme tu další Ordinaci z Počátků plnou Vinařů, co bloudí Ulicí a nemohou najít Cesty domů. Na druhou stranu by nebylo špatné tyto seriálové skvosty pouštět v uprchlických táborech, jsem si jistý, že by většina Syřanů prchla zpátky do své domoviny!

Chors91

Chors91 (hodnocení, recenze)

Tak jsme zase klesli o něco níž.. ten rádoby zastaralej interiér je fakt trapnej a herecký výkony jak bysmet.. Nemělo by se to jmenovat Přístav ale DNO.

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama