Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když si Lucas Bellu adoptoval, byla ještě malé štěně. Od té doby se stali nejlepšími přáteli. Jednoho dne však Bella zmizí a ocitne se více než 600 km od svého pána. Láska k páníčkovi je však silnější než nepřízeň osudu a Bella se rozhodne vrátit se domů. Cestou ji čeká mnoho dobrodružství, noví přátelé, ale i nebezpečí a nástrahy velkého neznámého světa… (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (123)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Novodobá variace na Neuvěřitelnou cestu, která však nemá ani tu boží dobrodružnou atmosféru, ani takového toho ducha, kvůli kterému si zmíněný film velice rád zopáknu i po letech. Psí poslání od stejného autora mělo něco navíc, Psí domov je už o poznání obyčejnější, i když nemůžu říct, že ne sympatická podívaná. Psí filmy se prostě neokoukají. Problém ještě vidím v nadužívání nepříliš kvalitního CGI, bez čehož by se ale film, vzhledem k povaze scénáře, asi holt neobešel. Párkrát jsem u filmu kroutil hlavou nad blbou dějovou kličkou ohledně zákazu a možnosti zabavení pitbulů v Denveru, než jsem zjistil, že takový kontroverzní (rozuměj debilní) zákon v onom městě skutečně existuje. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Dog´s Way Home" je podľa mňa veľmi dobrým rodinným dobrodružstvom, ktoré ocenia decká a milovníci psov. Myslím si, že vo všetkých aspektoch toto zožerú ako veľmi milý a dobre spracovaný film. Ja ako filmový divák v mnohom film oceňujem rovnako. Ale v určitých aspektoch zase podľa mňa trošku zlyháva. A povieme si najprv o tom, aby som potom mohol povedať všetky plusy. Lebo ich je skutočne dosť. V prvom rade animované časti vyzerajú nedotiahnuto. Väčšina je hraná a Bella je rozhodne skutočná, no v niektorých častiach, kde tu budú boje s vlkmi alebo scénky s "Big Kitten" potrebujú trošku doanimovať. A tie animácie sú vysoko jasné a neprirodzené. A vie to rušiť. A potom v rámci príbehu, čo sa odohráva mimo Bellinej cesty sú často veľké dávky klišé. Dokonca tam máme aj padoucha. Alebo možno až dvoch. A to som skutočne nepotreboval. Mohlo to byť spracované o nejako inak. Spomaľuje to film a ku koncu to musí mať ešte nejaké tie klišé na záver, aby sme mali happyend. A ešte malé mínus na záver, sú tu občas náhody, ktoré spôsobujú, že film pokračuje ďalej, napriek tomu, že tam mohol jednoduchým spôsobom skončiť. Ako napríklad časť s telefonátom. Okey, toľko moje mínusy. Aké sú moje plusy? V prvom rade sa mi páči, že je to celé spracované cez Belline vnútorné monológy. Nemáme tam žiadne dialógy medzi zvieratami, nepôsobia inteligentnejšie než je nutné a chápu jednoduchú logiku. Občas vďaka tomu si Bella niektoré veci vysvetlí nesprávne, no práve to to robí tak skutočné. Pre ňu tie slová dávajú určitú logiku a podľa nej sa správa. Okrem toho Bella je fakt počas celého filmu vynikajúca. Od prvej po poslednú scénku. Všetky stretnutia či už s ľuďmi alebo zvieratami sú tu stvárnené skvele.Jej puto s "Big Kitten" je tu asi úplne najlepšie. Okrem toho časti, ktoré majú mať emócie sú úprimné. Ako keď Dutch opäť bude so svojim pánom. Má to srdce na správnom mieste, film pôsobí skutočne a som rád, že Bella stretla dobrých ľudí a nie niekoho, kto by jej dával petardy do zadku, alebo strihal uši a mal z toho ohromnú zábavu. Ako som povedal, milovníci psov to zožerú. Pre mňa to má určité problémy, ale je to dostatočne silné, dostatočne dobre spracované a má to srdce. A to mi stačí na to, aby som povedal, že film stojí za to. A nebránil by som sa k nemu ani vrátiť. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $37,368,019Tržby Celosvetovo $52,512,329Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Klasický rodinný film zo sveta zvierat, tých buzerantov si tam ale mohli odpustiť, boli tam ako päsť na oko. Občas tam zbytočne trčí CGI, hlavne tá kamarátska puma. Niekedy to príde aj troch zdĺhavé. Ashley Judd by mali brať radšej z väčšej diaľky je už akosi moc ošuntelá. /videl v kine: 50%/ ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Mám ráda psí dobrodružství, ve kterém jsou slyšet zvířecí myšlenky. Vždycky se nad tou roztomilostí rozplývám a trochu dojmu. S tím souvisí i fakt, že je všem jasné, jaký bude konec tohohle filmu doják. Ale zažili jsme tu i lepší ždímače emocí. Nemůžu se zbavit jisté snahy nacpat do děje tolik, až z toho je lehká fraška. Malý/Velký kotě je vážně úlet. I přesto nepovažuju těch 92 minut za promrhaných, ale znovu už je neobětuji. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Film pro děti U10, které mají rády pejsky, kočičky, šťastné příběhy a výlety do divočiny s hrnkem horkého kakaa před spaním. Upřímně - z těchto filmů se mi chce blít. Ale nakonec díky tomu, že film zcela překvapivě dopadl maximálně pozitivně, nemohu dát odpad!, a to i kdybych si to z celého srdce přál. Příště prosím raději variaci, kdy psa nahradí kůrolez (za porci stínek je možné u něj získat z jeho stromu dřevo na hůlku)! 30 % Celosvětový příjem k 9. 8. 2019: $76,087,556, což je 4,23 násobek rozpočtu ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Kojoti, kteří se objeví ve filmu, jsou skuteční – obývají severovýchodní americké státy a východní Kanadu. (ČSFD)
  • Trailer na film byl široce kritizován, protože jasně ukazuje hlavní body celého filmu včetně konce. (ČSFD)
  • Puma, která se ve filmu objeví, je vytvořena digitálně. (mar48)

Reklama

Reklama