Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když si Lucas Bellu adoptoval, byla ještě malé štěně. Od té doby se stali nejlepšími přáteli. Jednoho dne však Bella zmizí a ocitne se více než 600 km od svého pána. Láska k páníčkovi je však silnější než nepřízeň osudu a Bella se rozhodne vrátit se domů. Cestou ji čeká mnoho dobrodružství, noví přátelé, ale i nebezpečí a nástrahy velkého neznámého světa… (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (123)

kingik 

všechny recenze uživatele

P(r)ach z cest psa Gora prosákl i do tohoto filmu. Psí nalezenec Bella je ten nejhodnější pes na světě. Je však trnem v oku zákeřného developera, který se pomstí jejímu hodnému páníčkovi za to, že zhatil jeho nekalé plány, když nebral ohledy na komunitu koček obývajících budoucí staveniště. A tak na Bellu pošle policejní úřady, pes je označen za pitbula a následně zabaven, neboť v Coloradu je chov tohoto plemene zakázán. Jediným řešením je odvézt nebohou Bellu do stovek kilometrů vzdáleného Nového Mexika, kde se ale psovi v nové rodině nelíbí. Věrný čoklík nastartuje všechny svoje čtyři nohy a pudy a svůj čumák nasměruje směr domov. A jeho putování se protáhne na několik let. A čekají nás nejrůznější epizodky z jeho cesty, na které střetne nové lidské a zvířecí kamarády. Nemá smysl rozebírat předvídatelnost celého dění. Určitě lepší je na sebe nejlepšího přítele člověka nechat působit, ocenit jeho herectví a dojmout se nad jeho eskapádami a celým závěrečným završením filmu. Originalita určitě nehraje prim, ovšem střípky neotřelého dobrodružství své místo mají. Ashley Judd, Barry Watson nebo Wes Studi nemusí ve svých vedlejších rolích vytáhnout nic náročného ze svého hereckého rejstříku, stačí jim, když zůstanou sympatickými akvizicemi. Málo známý Jonah Hauer King v hlavní roli také v pohodě. Bella není vyloženě mluvící pes, ovšem má své myšlenkové pochody, které namluvila Bryce Dallas Howard. Film nedostal štědrý rozpočet, chybějící finance jsou znát na CGI zvířatech, které jsou kombinovány s těmi živými, která od těch animovaných spolehlivě rozeznáte. Zejména mládě pumy, se kterou se psí hrdinka skamarádí, se moc nepovedlo. Charles Martin Smith natočil typický film pro celou rodinu. Menším dětem nebudou nedokonalé animace a předvídatelnost nijak vadit, odrostlejší divák ocení, že se to nepropadlo do infantilnosti a udrželo si to kvalitní úroveň vyprávění. 7/10 ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Tenhle film davali bez zvuku a bez titulku na ferry ve Filipinach a uz od pohledu se mi to zdalo debilni. Zvedavost mi nedala, protoze bez zvuku to nedavalo vubec smysl, a tak jsem si to doma pustil znova a uz jsem tomu porozumel - je to kravina! Unikl mi uvod, kde kocka necha psa, aby sal jeji mliko - uz po tomhle momentu se mela paska s filmem vzit, ritualne spalit a zamezit jejimu vystaveni svetlu sveta. Nestalo se tak, proto si divak uzije debilne namluvenyho psa, viditelne zmrveny CGI a nesmysle podobne tomu v uvodu. Presto to v zaveru nebylo zas az tak hrozny, rekl bych, ze ty 3 hvezdy jsou tak nejak z milosti. I prestoze je naprosta picovina, ze by se spolu kamosili cokl a stokilova puma, tak to bylo dojemny. Dobrodej Lucas s fetisem na zvirata by si podle myho asi po dvou a pul letech od zmizeni psa nejspis poridil novyho, ale nestalo se tak, vsichni cekali, az se Bella vrati. A zlej ras dostal na konci filmu padaka, takze to dobre dopadlo, prestoze ten pes je nejak zakazanej nebo co a nesmi se hnout z uzemi nejakyho ustavu pro veterany. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

O kapku lepši jak předchůdce, ale ta puma alias velká kočička to fakt ne. Jinak příběh a příroda super ale vlci a puma hrozny nemůžu si pomoc to se celkem nepovedlo. No ono více věcí bylo zvláštně vymyšleno a nebo provedeno špatně jak scéna na dalnici a podobně. Hudba ušla ale málo drama a emoci no takže zas někdy v budoucnu. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Že to finále pôsobí takmer rozprávkovo a šikovne obíde aj istý paragraf? Nuž, Návrat domov je čistý priemer z hľadiska filmového remesla. Digitálne triky na zvieratách odhalí nejeden rodič („dáko je to veľmi umelé“), no dve dievčatá vedľa mňa na premiére nedokázali spustiť z plátna oči a hltali film naplno. Ideálna rodinná zábava – sčasti áno, ale neprináša vôbec nič nové a je škoda, že po minulom filme s originálnymi myšlienkami sme skĺzli iba do obyčajnej kópie niečoho videného. Nie som psíčkar takže ma to nechytilo moc za gule ani ku koncu napriek dobre postavenému emočnému konceptu. Ak sa všetko čo sa vo filme deje vojde do jeho mena tak je niekde chyba. 48% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Taka novodobá americká Lassie sa vracia . Mladší diváci si určite prídu na svoje. Mne tam trochu ten "dvojaky meter" pohľadu na amerických veteránov. Jedni mali kopec ľudí okolo seba, vyhradené "federálne územie" pavilóny na psychoterapiu a ten s ktorým bola malá Bella ml handry psa na reťazi a opustenosť amerického tuláka, a tak aj skončil. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Kojoti, kteří se objeví ve filmu, jsou skuteční – obývají severovýchodní americké státy a východní Kanadu. (ČSFD)
  • Trailer na film byl široce kritizován, protože jasně ukazuje hlavní body celého filmu včetně konce. (ČSFD)
  • Puma, která se ve filmu objeví, je vytvořena digitálně. (mar48)

Reklama

Reklama