Reklama

Reklama

Hanna

(seriál)
Trailer 2
USA, (2019–2021), 18 h 4 min (Minutáž: 44–55 min)

Tvůrci:

David Farr

Hrají:

Esme Creed-Miles, Mireille Enos, Joel Kinnaman, Rhianne Barreto, Darien Asian, Wayne Brett, Narges Rashidi, Russ Bain, Martin Bergmann, Andrea Deck (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Hanna je americký akční dramatický televizní seriál, založený na stejnojmenném filmu z roku 2011. Hanna (Esme Creed-Miles) je 15letá dívka, která žije s Erikem (Joel Kinnaman), jediným mužem, kterého kdy poznala jako svého otce, v odlehlé části lesa v Polsku. Erik jednou naverboval těhotné ženy do programu CIA s krycím názvem UTRAX, kde byla dětská DNA vylepšena, aby se vytvořili supervojáci. (sator)

(více)

Recenze (34)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

No, když píšu komentář, již je tu pár názorů. Musím tedy hlavně oponovat, akce není dobrá. Wright není akční režisér, ale ve filmové Hanně měl akci trochu lepší. Dobrá akce je Into the Badlands, Punisher, Daredevill, Iron Fist... Ale tohle je průměr. Co na tom, že v ostatních ohledech se film snaží, když u toho dramatu a atmosféry chybí kulervoucí akce. Takhle zůstává průměr. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla super pecka. Moc se mě líbilo jakým způsobem bylo do ryze akční libůstky, mimochodem skvěle natočené, zakomponována citová propletenost hlavních postav a doslova na chrochtání blahem byly scény, kdy běžela kamera, utichly dialogy a začala hrát opravdu hodně dobrá muzika. Oceňuji i nápad,  že tajnou centrálu radikální odnože CIA byla Nová scéna Národního divadla. Na tohle se koukalo samo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno na základě první série. Seriálová podoba zvláštního thrilleru Edgara Wrighta, která se vydala cestou psychologického dramatu, než napínavého thrilleru, který jsem očekával. Kdyby se celý seriál nesl v duchu posledních dvou dílů, byl bych spokojenější. Takhle jen průměr, který je řemeslně obstojný ale zaměřuje se na témata, který mě u daného žánru nezajímají. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech jsem si říkal, jestli má vůbec cenu seriál sledovat, protože se jednalo o takřka věrnou kopírku filmu. Ale pak se děj vydal vlastní cestou, která sice nebyla bůhvíjak promyšlená, ale dávala smysl. Přibyly celkem zajímavé postavy, akce měla říz a i když má série tak o dva díly víc, než by měla mít, udržuje si celkem solidní tempo. Samozřejmě nešlo se vyhnout srovnání s původní Hannou a to zejména co se obsazení týče, ale vzdor méně známým tvářím si seriál vede lépe. Nikdo asi nečekal, že by Esme Creed-Miles přehrála Saoirse Ronan, ale její hrdinka mě i tak bavila a neměl jsem potřebu výrazněji kritzovat. Nicméně pokud to někdo táhne, tak je to Kinnaman a zejména Mireille Enos, která minimálními pohyby mimických svalů a tichým monotónním hlasem dokáže obsáhnout celou škálu emocí. Nebránil bych se druhé řadě. 75% ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Docela překvápko po první řadě a dost možná kvalitnější než původní film, který mám už tak docela rád. Na seriál slušná produkce. Ale co nejvíc překvapivý, tak hlavní trojka Kinnaman, Esme Creed-Miles a Mireille Enos je prostě lepší, než Bana, Ronan a Blanchett. Hlavně teda Joel, to je pro mne v současnosti asi nejlepší seriálový herec. Neselhal nikde. Až mne místama mrzí, že to je o mladý holce a nedostal seriálovou verzi Bournea. Možná asi největší výtka, že je první řada v podstatě remake celého původního filmu a začíná se lišit až druhá řada, ale za těch 9 let jsem to zapomněl, tak je to jedno. Ale fakt solidní věc zatím 8/10 PS: Nevím jestli ten pojem někdo zná, ale hlavní postava je ukázková Mary Sue. Kdyžtak rád vysvětlím. ()

sator

všechny recenze uživatele

Hanna je americký akční dramatický televizní seriál, založený na stejnojmenném filmu z roku 2011. Hanna (Esme Creed-Miles) je 15letá dívka, která žije s Erikem (Joel Kinnaman) jediným mužem, kterého kdy poznala jako svého otce, v odlehlé části lesa v Polsku . Erik jednou naverboval těhotné ženy do programu CIA s krycím názvem UTRAX, kde byla dětská DNA vylepšena, aby se vytvořili supervojáci. ()

Fanita 

všechny recenze uživatele

Len dve veci mi vadili: Hannin akcent a jej priserna parochna. Inak super. Duo Kinnaman a Enos opat tahaju celu show. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto učebnicově předvedená demence scénáře. Začátek navnadil a celkem dobře se rozjel (první dvě epizody). Pak se začala Hanna projevovat jako normální náctka (furt nasraná, blbě čumí a chová se jak dementní slepice) a vše graduje čtvrtou epizodou. Jedna náhoda následuje druhou a vystřídají se snad všechny trapné scenáristické kličky jak nafouknout děj a ještě trochu nadojit. Zbytek už je jen sešup dolů. Předposlední epizoda sice skokem nabrala dech, ale ten závěr opět škoda mluvit. Zlatej film. Druhá řada je scénaristický odpad. Dějové zvraty na úrovni inteligence IQ průměru Zvláštní školy a výběr postav (herců) kadetů, teda potěš koště. To je freak show... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tam, kde u mňa zlyhal celovečerný film, tam veru u mňa naplno zabodoval seriál. Čakal som sterilný triler, ku ktorému ma lákalo meno Joela Kinnamana, ale že sa z toho vykľuje dospelý v určitých pasážach takmer psychologický ale minimálne vážne dramatický triler, tak to som nečakal. Takmer každá z hlavných postáv si prejde zaujímavý psychologickým vývojom, v podstate takmer nikto tu nie je vyslovene len dobrý alebo len zlý, pojem "čiernobiele" tu absolútne neexistuje. Akcia je na vysokej úrovni, napriek tomu, že jej nie je až tak veľa, ako by som si bol prial po zhliadnutí Treadstone, ale ten mieril na iné publikum. Prvá séria pripomína odboj z obdobia studenej vojny, druhá séria nás zavedie za oponu a tretia séria je vyslovene čerešnička na torte, ktorú už servíruje tonu akcie, prestreliek, killov, bodycountov a zároveň nesmierne premyslenú hru na mačku a myš. kde si postavy jednotlivé úlohy prehadzujú ako na bežiacom páse. Seriál môžem len a len odporučiť a je škoda, že mu nedali ešte aspoň jednu sériu, zaujímal ma osud Clary a po novom aj Jules a samozrejme Hanny a jej SPOILER lásky SPOILER END. Za čo môžeme ďakovať, tak je seriózne a plánované ukončenie, takže nezostávame s otvorenými ústami pri brutálnom cliffhangeri, ako je to dnes zvykom. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Sešla se nám tu hlavní dvojka z The Killing, tentokrát jsou ale proti sobě. Hanna docela fajn, ale filmová se mi zamlouvala víc. Ze začátku to vypadalo slušně, ale postupně mě to přestávalo bavit. Akce nic moc, možná kdyby seriál směřoval jiným směrem, tak by to tak nevadilo. Joel je opět fajn. S druhou sérií už pokračovat nebudu. 60% ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý seriál, který se mírně odlišuje od těch ze stejného soudku. Největší problém je asi to, že je seriál nekonzistentní a docela mi trvalo prokousat se zejména prostředkem. Naopak se mi libila Hanna z psychologické stránky. Tvůrci dobře pracují s emocemi a adaptací Hanny na real world. Joel Kinnaman a Mireille Enos předvedli perfektní výkon. ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

zacinalo to dobre, ale po piatich castiach som to vzdal. prestalo ma to bavit. je to typ serialu na dlhe chvile ked fakt nemate co pozerat. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujimavy serial, drziaci sa z velkej casti svojej filmovej predlohy. Ustredna trojka je vsak vynikajuca. Hanna i znama dvojka z The Killing. Zaver ma pribehom trochu sklamal, ale vcelku mierny nadpriemer. Odporucam. ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Priznam se, ze filmovou Hannu uz si moc nepamatuju, ale tenhle serial me bavil moc. Postavy jsou dobre vykreslene, ma to spad a akce je dobre natocena. Uz se tesim na druhou serii (bude-li). ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Agent z chatrče. Hanna je prostě... Hanna. Berte, nebo nechte být. Má to své vlastní fyzikální zákony. Podobně, jako Twilight, James Bond anebo třeba Saxana...:-§ Nicméně i zde se najdou klenoty uprostřed kupek hnoje. Divácký zářitek je nevyrovnaný, ale klady převažují. Skvělý soundtrack, BTW. (3,5*) ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Celovečerní film si vybavuji už jen matně, ale co vím, je to, že seriál je natočený poctivě ze všech úhlů. Jen občasné teen pozice odlehčovaly předepsanou atmosféru. Ale to, vzhledem k věku hlavní postavy, bylo také nutné. Jinak by ta holka byla jen tupý stroj a film rovněž tupý. S02: Slabší než jednička. Může za to scénář a jedna černoška. První řada byla jasná, podle původní předlohy. Ve dvojce je větší zdržení ve výcvikovém pasťáku pro mladé vražedkyně. A právě sledovat nálady těch holek nebylo na delší dobu už moc příjemné. A hloupé bylo, že z jedné z nich udělali skoro hlavní postavu. Mladá černoška, jinak škaredá opice, tupá, blbá, naivně zákeřná a nesympatická. A Hanně, která by za ni i život položila, té průběžně posrala, co se dalo. Snad už se příště neobjeví, měl jsem problém s ní vydržet do konce. Od půlky dobrý rozjezd, protože se děj přesunul do terénu. A závěr na úrovni. S03: Třetí série už nikam výš nedosáhla. Různé situace se jen opakují, takže i když je akce stále v pohybu, už moc nepřekvapuje a může začít i nudit. A pak může vadit i to, že některé nelogické situace pravidelně nahrazuje ženská logika. S tím mohly agentky přežít jen ve filmu. 70%. Celkově je seriál dobrý počin. ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama