Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malému Conanovi zabijí nepřátelští válečníci rodiče a odvedou ho do otroctví. Když vyroste, najme si ho jistý mocný pán jako zápasníka. Conan se tak naučí bojovým uměním. Nakonec svým věznitelům unikne. Jeho putování za pomstou může začít. Potkává dalšího bojovníka a blonďatou zlodějku. Oba se k němu připojí. Dozvídají se o hadím kultu, v jehož čele stojí Tursa Soudce, který má řadu shodných rysů s vrahy Conanových rodičů. Conanovi se tak naskýtá neopakovatelná příležitost zabít muže, který ho připravil o otce a matku. Kde nestačí síla, musí pomoci magie, a tak se ke společnosti přidá ještě čaroděj a vlastně i vypravěč celého příběhu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (914)

juta 

všechny recenze uživatele

Film se mohl udělat tak o půl hodiny kratší a některé scény by nebyly tak zdlouhavé. Souboje mohly být propracovanější, hlavně ten souboj s hadem. Ten se dal udělat o hodně lépe. Conan se nakonec dočkal své pomsty a mě utvrdil v to, že na svou dobu byl film na vysoké úrovni, což tomu také hodně napomohla skvělá hudba. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"That which does not kill us makes us stronger" Příběh samotný má své rezervy, ale těžko v tomhle směru očekávat a požadovat od barbarské legendy nějakou význačnou sofistikovanost. Rovněž herecké výkony, snad s vyjímkou J. E. Jonese v roli Thulsa Doom, ani zdaleka neaspirují na pozlacené sošky. Tady si ale nelze nevšimnout, jak jsou zde veškeré dialogy často zredukovány na nejnižší únosnou míru, aby vyznělo to, o co šlo tvůrcům zjevně především - o scény, kdy se film zcela poddává své atmosféře, a pod taktovkou impozantní hudby s lehkostí atakuje to nejlepší co kdy ve filmovém fantasy žánru vzniklo. S lehkostí. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Arnie v mlčenlivé roli, pro kterou se narodil, podporovaný nezapomenutelnou, a atmosféru až neskutečně dotvářející, hudbou Basila Poledourise (jedno z vůbec nejlepších propojení hudby s obrazem). A to mlčení takřka všech postav. No není to lepší než prázdné tlachání tolik známé z většiny současných filmů? A není to jen mým nostalgickým zaslepením z dob kdy jsem se vydával na Conanova filmová dobrodružství poprvé. Dodnes si pamatuji jak jsem celý týden škemral, ať mi to taťka nahraje na kazetu. A to bylo úplné nic proti mé radosti, když jsem se nakonec dočkal, a na DVD to viděl v původním formátu a originálním znění. Jeden z filmů, který ořez formátu spolehlivě zabíjí. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Barbarovi Conanovi jsem přicházel na chuť dlouho. Stal se mým nejoblíbenějším fantasy filmem (dokud nepřišel Pán prstenů). Je to jeden úžasný obrazově-hudební monument o pomstě a lásce, ve kterém jsou dialogy potlačeny jen na nejnutnější posunutí děje. A taky je to film, kterému navždy zůstanu vděčný za to, že mě přivedl k filmové hudbě. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené, velkolepě vypadající fantasy, disponující famozní výpravou a jednou z nejlepších hudebních kompozic. Basil Poledouris stvořil podmanivou epickou hudbu, která se řadí mezi nejvyšší vrcholy jeho tvorby. Legendární Arnie je jako Conan poměrně snesitelný. Lépe vypadá ve scénách bojových, než dialogových, ale to není žádná novinka. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (91)

  • Režisér John Millius, jenž byl proslulý také svými krajně pravicovými názory, měl vzadu na režisérském křesle napsáno "Generál Millius". (lekr)
  • Režisér Milius bol posadnutý históriou, hlavne vojnami a miloval zbrane. V jeho kancelárii vždy ležali na stole nejaké meče alebo nože. Veľmi rád predvádzal svoje zbrane značky Purdey. Boli to britské brokovnice vyrábané na objednávku a stáli desiatky tisíc dolárov. Po každom filme si doprial jednu. (gogo76)

Související novinky

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

Netflix chystá seriálového Barbara Conana

01.10.2020

Po Pánovi prstenů, Zaklínači nebo Kole času dostanou fanoušci žánru fantasy další seriálový nášup. Streamovací služba Netflix oznámil, že chystá nového Barbara Conana. Brakovou fantasy nejvíce… (více)

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

Režisér X-Men chystá Rudou Sonju

17.09.2018

Bryanu Singerovi (X-Men, Nadaný žák) se podařilo vyhnout většině obvinění týkajících se obtěžování a jako zázrakem tak jeho kariéra prozatím éru #MeToo přežívá. To ale neznamená, že je zcela v přízni… (více)

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama