Reklama

Reklama

Halloween: H20

  • USA Halloween H20: 20 Years Later (více)
Trailer

VOD (1)

Šílený psychopat Michael Myers se vrátil a s ním i kletba jeho rodiny. Svůj pověstný nůž obrátil znovu proti své sestře Laurie (Jamie Lee Curtis), pro niž se noční můra stává skutečností. Tentokrát však je na střet s vrahem připravena.  Horor Halloween: H20 je v pořadí sedmým dílem klasické série, kterou zahájil v roce 1978 režisér John Carpenter kultovním snímkem Halloween (u nás vyšel na videu pod názvem Předvečer svátku všech svatých). Pokračování režiséra Steva Minera se odehrává o dvacet let později (odtud šifra v názvu snímku). Na scénu se v něm vrací jak ďábelský vrah Michael Myers, tak jeho sestra Laurie Strodeová, která jako jediná přežila jeho řádění. Nyní žije pod změněným jménem, má sedmnáctiletého syna, ale stále ji pronásledují děsivé vidiny o Myersově návratu. Není tedy překvapena, když se tak opravdu stane. Po dávných zkušenostech s nezničitelným zabijákem je však na střetnutí s ním připravena a je odhodlána sprovodit ho tentokrát ze světa definitivně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tam kde kultovní sérii zanechal Joe Chapelle, tedy na dně koše na odpadky mezi šlupkama od banánu, tak tam se vrhla odvážná ruka „antipopeláře“ Steva Minera a z legendy hororů zase horor udělala. I když ani tady není nijak zastírán moderní teenage střih hororů ala Vřískot, dokázal se tenhle Halloween od všech těchto znaků ve svém nitru oprostit. Vrátila se hvězda nejpovolanější v podobě Jamie Lee Curtis, na které stál a padal legendární Carpenterovský Halloween. A vrátila se ve velmi slušné formě, ty krátký vlasy jí děsně seknu a ta sekera ladí k jejímu nekonvenčnímu oděvu. Svižné tempo, skvělá stylistika záběrů jenž pořádně rozproudí stále více hrudkovativší krevní plazmu do napětím se klapajícího těla. Mladá generace představovaná Joshem Hartnettem nezůstává pozadu a stejně jako legendární Laurie se snaží nakopat zadek neméně legendárnímu strejdovi Myersovi. A když už nenajdou odvahu k tomu nákopu řiti, alespoň se mu snaží o vlásek uniknout. Tohle už není a ani nemůže být první díl, doufám že jím být ani nechtěl, ovšem pro 90tá léta je to to pravé ořechové. A kaskadér pod bílou maskou Durand konečně zas udělal z Myerse trocha chlapa a ne chodící reklamu na sádlo. Navíc scéna v jídelně, to je ultra jízda za doprovodu řinčejících nožů, bílých ubrusů a pořádnýho kopce strachu. Resurrection of legend!!!!!!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Normální vyražďovačka se slušným napětím, s několikero originálním zabitím a s Jamie Lee Curtis, která tady sice nic moc nehraje, protože se to tady snad ani nedá, ale je to celkem příjemný zpestření po hororových vyvražďovačkách ve kterých hrajou jen neznámý herci, který pořád křičej a krvácej, ale to neznmená že tady neni krev, spíš naopak. Jediný co si mohli odpustit je ten debilní konec. Jinak se mi to líbilo, ale Jason to neni ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Michael si chtěl nostalgicky zavzpomínat na starý dobrý časy ve společnosti svojí milovaný sestřičky, a divák tak může zavzpomínat s nima. Kultovní zabiják tu totiž vůbec nepřipomíná ten vraždící kombajn, co kosí všechno živý kolem sebe. Kdepak, zdejší Michael se opravdu podobá tomu z prvních dvou dílů: chytře a hlavně nenápadně si jde za svym cílem i přes to, aniž by musel zamordovat každýho, kdo mu stojí v cestě. Bodycount je tudíž slabší (pouze 5 obětí), ale v týhle části jde o něco úplně jinýho. Správně, mluvim o momentu, kdy Laurie Strodeová - do tý doby neustále vyděšená z každýho blížícího se Halloweenu - uzavírá celej školní areál a se sekerou v ruce si jde srovnat účty s bráškou, nadobro skoncovat se svojí noční můrou a zároveň důstojně uzavřít celou sérii. Dneska samozřejmě už všichni víme, že se tak bohužel nestalo a vzniklo to dementní Ressurection, ale HáDvacítku nám nikdo nevezme. Pro mě osobně tak všechno skončilo právě tady. P.S. Všimněte si, jak umře Adam Arkin (Lauřin rádoby nabíječ) - to je taky moc pěkná připomínka druhýho Halloweenu. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Série Halloween je zvláštní. Asi nenajdete jinou filmovou ságu, která má tolik pokračování (díly 2, 4, 5 a 6), what if... verzí (H20 s bohužel navazujícím Zmrtvýchvstání, nový Halloween z 2018), reimaginací (dva filmy Roba Zombieho) a wtf is this (ano, trojko, mluvím o tobě). Přesto zrovna H20 je pro mne asi nejlepším zářezem. Spousta slasherů se utápí v ohýbání reality, času a občas i vlastních pravidel, i skvělá Carpenterova jednička se tomu nevyhla, ale u H20 je podobných věcí fakt málo. Většina postav je dostatečně sympatická, aby jim člověk fandil, i když se dá celkem čekat, že jen málokdo se dostane až k finálním titulkům, dialogy jsou dobře napsané, humor tu je, ale nepůsobí úplně mimo... A finální část už je jen krvavou třešničkou. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) Rozhodně je tento díl hned po druhém Halloweenu z r.1982 nejlepší. Dá se i říct (tak jsem to v tomto snímku pochopil), že to v podstatě ignoruje předchozí 4 části. Dějem to navazuje na výše zmiňovaný 2 film. Máme tu postavu Laurii Strodeovou, která se za ty léta změnila, neustále má noční můry o M.Myersovi a neustále hlídá svého 17 letého syna. Takže po této stránce mě film, bavil, sice se to celé rozjede až po nějaké cca 50 minutě filmu, ale to přece nevadí. Úplný úvod mě moc nezaujal, ale jakmile se zde objeví postava Laurie tak už je na co se dívat. Jakmile začne vyvražďování, tak jsem byl mile překvapen, jak dobrou režií to bylo celé pojato. Nebylo to vyloženě krvavé, vražd bylo méně, ale kvalitních. Především to mělo výbornou atmosféru a velké napětí. Laurie se s Myersem moc nepárala. Chvílemi mi to i připomnělo skvělou hororovou sérii Vřískot. Myers měl zde dobré scény. No, něco málo chybělo a snad by to byl i nejlepší díl ze série. K tomu nechybí skvělý soundtrack Halloweenu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (37)

  • Keď Sarah (Jodi Lyn O'Keefe) uteká pred Myersom (Chris Durand), nasadne do jedálenského výťahu v ktorom je mŕtve telo jej priateľa Charlieho (Adam Hann-Byrd). Jeho mŕtvola však počas jazdy neustále mení svoju polohu. Raz má hlavu naklonenú do ľavej strany, raz do pravej. Raz má otvorené oči, druhýkrát ich má zatvorené. (tXtX)
  • Nakrúcania sa nedožil Donald Pleasence, predstaviteľ psychiatra Loomisa z predchádzajúcich dielov (zomrel v roku 1995). Jeho osoba je zastúpená v prvých minútach aspoň prostredníctvom jeho hlasu (v skutočnosti úvodný monológ narozprával Tom Kane), jeho kancelárie a zavraždenia zdravotnej sestry Marion Chambers (Nancy Stephens), ktorá preňho v minulosti pracovala. (tron)

Reklama

Reklama