Reklama

Reklama

Bratrstvo neohrožených

(seriál)
  • Velká Británie Band of Brothers (více)
Trailer 1
Velká Británie / USA, 2001, 9 h 54 min (Minutáž: 49–70 min)

Předloha:

Stephen Ambrose (kniha)

Hudba:

Michael Kamen

Hrají:

Damian Lewis, Scott Grimes, Ron Livingston, Donnie Wahlberg, Shane Taylor, Rick Warden, Michael Cudlitz, Neal McDonough, Frank John Hughes (více)
(další profese)

Epizody(10)

Bratrstvo neohrožených představuje zásadní počin v historii HBO i televize samotné. Jedná se o desetidílnou minisérii natočenou na motivy bestselleru spisovatele Stephena E. Ambroseho, jenž pojednává o elitní jednotce americké armády z 2. světové války známé jako Easy Company. Minisérie začíná v přísném výcvikovém táboře v Georgii v roce 1942 a vypráví o pozoruhodných úspěších této dobrovolnické střelecké roty, která se časného rána v osudný den "D" roku 1944 účastnila výsadku ve Francii. Stála v čele operace Market-Garden a prodělala ofenzívu na Rýně, zaútočila na nacisty v Bastogne i v Bulge a v roce 1945 pomáhala dobýt Hitlerovo "nedobytné" Orlí hnízdo v Berchtesgaden. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Eire k tomuto seriálu (9)

Bratrstvo neohrožených (2001) 

Prirucka pre vojenskych CHIRURG-ov? keby strihac filmu odstrihal tu chirurgiu o 10-15% a miesto toho pridal miesto na trosku viac psychologie a zameral sa mozno na 6-7 vojakov miesto 10-15.... Dal by som 5*, ale PO BOJI JE KAZDY GENERAL,ZE?! .... No, ale okrem dokumentarnych filmov ako napr, BBC *2nd War World in Color* som nic lepsieho zatial o tejto najdolezitejsej udalosti druhej svetofky zatial nevidel...Takze 85% P.S. Pochopil som preco mala US army, alebo aj porazeni NEMCI, tak relativne malo mrtvych a ranenych  v porovnani so STALINOFCAMI.... (red army "naas mnoooga.... ale technika kak chuj durnoj, jop tvaju mat!) ()

Currahee (2001) (E01) 

Volodimir2 ***** Seriál z obdobia 2. svetovej vojny zachytáva osudy amerických výsadkárov začínajúc tvrdým výcvikovým táborom v Georgii v roku 1942, cez vylodenie v Normandii v Deň – D, potlačenie fašistických vojsk pri Rýne až po dobitie Hitlerovho Orlieho hniezda v Berchestgadene v roku 1945, cez smrť Adolfa Hitlera až po bezpodmienečnú kapituláciu Japonska. Každá z desiatich epizód je obohatená výpoveďami priamych účastníkov týchto bojov. Najlepší vojnový seriál všetkých dôb.*** Jo, libilo se mi to... 85% MY SME PARAGAAANI ZAAADNY SRALBOTKY... Paragani mali hned po letcoch najlepsi kredit aj v takej zasranej armade ako bola ta SOCIALISTICKA.... :-D ()

Den všech dnů (2001) (E02) 

Viac sa mi pacilo Currahee, ale aj tato cast bola fajn... 80%... Letecke sceny uzasne... aj ten utok na Nemecku delostrelecku bateriu... ()

Carentan (2001) (E03) 

hystericka slepota... hm... O takej dg, som doposial ani nechyroval. Ale keby som prezil druhu svetovu, asi by som to chapal... 75% cast uzasneho serialu... ()

Nováčkové (2001) (E04) 

S novacikmi su vzdy problemy ci uz pri hokeji alebo v Armade... Ta cast ako tam zostal Bejk sam za hranicou fronty a zapichol toho Frica bola super... aj ten koniec s cokoladou pre nemecku kurvu s deckom na rukach... super. 85% ()

Křižovatky (2001) (E05) 

G.E.N.I.A.L.N.A cast... kedy si Wnters naposledy vystrelil na Fritza...hmm.. Ta cast v Parizi a ta scena v polnom kine SUPER! 90% ()

Bastogne (2001) (E06) 

Bastogne Epizodu som videl 2x a 2x som to len preSKIPoval... U mna najslabsia cast celeho serialu... 65% ()

Bod zlomu (2001) (E07) 

Neuveritelny Spearsov sprint cez NEMECKU Liniu aj yaverecna scena v klastore...super...Vyborna cast o dostojnikoch a autorite Velitela ako takej... Aj ta uvodna cast s PARABELOU sa mi pacila... NIKDY neber zbran dostojnikovi, ktoreho si zastrelil ZOZADU, nosi to smolu,,,. :-D .... 85% ()

Poslední hlídka (2001) (E08) 

jedna z najlepsich casti SKVELEHO serialu 90%.... ()

Související novinky

Režisér Bonda našel další projekt

Režisér Bonda našel další projekt

12.10.2020

Cary Joji Fukunaga (Temný případ, Není čas zemřít) zdá se našel další ambiciózní projekt. Natočí totiž první tři epizody nové válečné minisérie Masters of the Air produkované Stevenem Spielbergem a… (více)

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

Bratrstvo neohrožených se dočká pokračování

12.10.2019

Společnosti Amblin Television Stevena Spielberga a Playtone Toma Hankse uzavřeli dohodu s Applem a oficiálně tak připravují obří válečnou minisérii Masters of the Air, která bude finální kapitolou… (více)

HBO a Spielberg opět ve válce

HBO a Spielberg opět ve válce

23.01.2013

Ne ve vzájemné, samozřejmě. V druhé světové. A opět u toho bude jako spoluproducent Tom Hanks. Takže už je vám jasné, že po vynikajícím Bratrstvu neohrožených a ne až tak vynikajícím, ale pořád velmi… (více)

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

Něžný upír Edward vs. Saddám Husajn

04.05.2012

Nutno uznat, že Robert Pattinson se docela úspěšně snaží setřást nálepku pobledlého hezouna se slabostí pro podstatně mladší pasivní holky. Nebo má prostě dobrého agenta. Po adaptacích slavných… (více)

Reklama

Reklama