Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

predators 

všechny recenze uživatele

Stejně jako hraný Matrix, tak i ten kreslený je docela těžce pochopitelný. Tedy alespoň některé jeho příběhy. Každý z nich je jiný a to nejen svým dějovým obsahem, ale i vizuální stránkou. A i zde platí, že jedna se vám bude líbit více, druhá méně. Jediné, co zůstává nezměněno je hudba, která od předlohy nijak nevybočuje... Takže, když to tak všechno sečtu, klady i zápory, vychází mi čistý průměr... Zajímavosti: Na konci už byli bratři Wachovští pod vlivem drog, jinak si tu "šílenost" nedovedu vysvětlit ... :-) 55% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je snáď najlepší animovaný film, čo som kedy videl. Nie som fanúšikom tohto žánru a ani sa v ňom nejak výrazne neorientujem, ale toto dielo ma mimoriadne zaujalo. Rovnako nepatrím ani ku skalným obdivovateľom paranoidného cyber sci-fi Matrix, ale i tak ma "Animatrix" nadchol. Deväť poviedok, ktoré tvoria tento video film, som sledoval so zatajeným dychom. Nemôžem inak, ako dať plné hodnotenie. ***** ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Parádne myšlienky súvisiace s rozlišovaním medzi snom a realitou či s možnosťou zhodnotiť pozíciu ľudstva na tomto svete. Keďže je však film rozdelený na viacero poviedok, nezaujali ma všetky. Najmä noirovská atmosféra, rozvinutie podstaty Matrixu či zhubná sila mocných technológií, ma úplne ponorili do deja a terminátorská vidina je v niektorých silných momentoch očividná. Japonskému anime však neviem vždy prísť na chuť a zatiaľ čo sú ostatní uchvátení z grafiky a vizuálneho aspektu, mňa prekvapivo niektoré scény odpudzovali a nudili. Nemuselo to byť animované, skôr by som prijala hraný film, ten scenár je totiž neuveriteľne výpovedný. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Animatrixu už ale pětku dáme klidně, protože se nesnaží sázet jen na efekt a rozvíjí reálie matrixu ve vlastních uzavřených a velmi zajímavých příbězích, které nabízí divákům odpovědi na některé nedořečené zajímavosti z prvního filmu nebo taky zábavné nápady při využití myšlenky virtuálního světa matrixu :). The Second renaissance ukazuje ještě drsnější "realitu" než původní Matrix, Beyond zase zábavné hraní si s tím co je to vlastně Matrix, prostě všechny příběhy jsou pecka, ale hlavně každý je výrazným způsobem odlišený od ostatních nejen odlišným výtvarným zpracováním, takže ve výsledku všechny dohromady tvoří velmi zajímavou doplňkovou kolekci k prvnímu Matrixu, kterou stojí za to vidět nejen fanouškům Matrixu :). ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně stojí invaze robotů a na té druhé svět podle Matrixu. Takové menší vykrádání Čapkova RUR a bratší Wachowskiých Matrixu (i když oni se na tom podíleli). A jediným originálním pojítkem mají být éterické kresby a různorodě se linoucí proud grafického pojetí? A zpočátku to funguje, prostupuje k vám ta tajemnost a vyprávění, které se snaží apelovat na váš vlastní úsudek. Jenže po hodině začnou být tyto rádoby samostatné příběhy trochu nudné, protože vás to nikam neposouvá a jen pomálu objasňuje. Z nichž některé epizodky jsou krásné s nápadem, ale jiné se jen vezou na populární vlně. Je zde velmi patrné, že tu participuje kus Japonské kultury, neboť kresby jsou tím na první pohled velmi ovlivněny. Vizuálně to byl skutečně skvost, ale mělo to před sebou tak velký potenciál, který se nerozvinul. Koncem to mohli zachránit: láska mezi robotem a člověkem, kterou naznačili, tak nechápu proč to nakonec zavrhli. To je skoro zločin... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama