Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zase som sa asi priveľmi tešil. Trailery aj galéria vyzerala vábne. Polovica poviedok je celkom zaujímavá a pomerne dobre doplňuje prvý diel tejto známej trilógie, druhá polovica je skôr na doplnenie a nie je nijako chytľavá. Zaujímavý doplnok k sérii Matrix, ktorý ale minimálne rozvíja toto univerzum. Avšak jednotlivé príbehy dosť kolíšu po kvalitatívnej stránke a táto kolísavosť mi celkom narušila dojem z tohto "filmu". Trochu netradičný výlet do sveta anime. Horšie ako pôvodný Matrix, ale pomerne zaujímavé v niektorých momentoch. Avšak po pár týždňoch si na to už ani nespomeniete. Nieje tam jediná pamätná scéna. Animácia neohúri. Raz pozriete a zabudnete. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě naprosto výborný doplňek a zároveň důstojné rozšíření matrixovského světa. V té druhé pak neméně unikátní a zajímavá ukázka tvůrčího potenciálu Anime, které pro masovou většinu bohužel stále pohříchu zůstává španělskou vesnicí obývanou Pokémony... Přestože jednotlivé povídky mají rozhodně proměnlivou kvalitu, jako celek skvostné... ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Vlastně se jedná o kompletní soubor všech krátkometrážních Matrixů. Mé dojmy jsou asi takové... Celý Matrix by byl slušný, nebýt toho pošahaného virtuálního megakreténského hraní si na nejlepší samurajské bojovníky. Létaní, skákání, hopsání.... To mě třeba ukamenujte, prostě tohle může nadchnout jen haranta. Je to pěkně trapný. Obzvlášť pak v posledním letu Osirie. Jinak to není nejhorší. Oproti hlavnímu filmu je to lepší. Nebýt dílů renesance 1 a 2 a i Dětského snu, dal bych za 2 hvězdy. Jinak dám o stupeň lépe. Ale opravdu jinak mě Matrix nerajcuje. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je snáď najlepší animovaný film, čo som kedy videl. Nie som fanúšikom tohto žánru a ani sa v ňom nejak výrazne neorientujem, ale toto dielo ma mimoriadne zaujalo. Rovnako nepatrím ani ku skalným obdivovateľom paranoidného cyber sci-fi Matrix, ale i tak ma "Animatrix" nadchol. Deväť poviedok, ktoré tvoria tento video film, som sledoval so zatajeným dychom. Nemôžem inak, ako dať plné hodnotenie. ***** ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Díky vznešenému a takřka hypnotickému způsobu vyprávění ani příliš nevadí, že Animatrix není tak obsahově podnětný a nepřináší mnoho nového, stále dokáže diváka hluboko ponořit do takřka bezedné studnice ohromného světa Matrixu... Myslím, že Animatrix je spíše záležitostí pro fajnšmekry, přestože znalost posledních dvou dílů trilogie není pro pochopení nutná, Animatrix z emocionální roviny hraných filmů těží, aneb čím více se člověk v Matrixu orientuje a hlavně čím více si jeho svět užívá, tím spokojenější bude i s tímto nostalgickým návratem oblíbeného prostředí... 9/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama