Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vítejte do světa Animatrixu, vizionářské fúze počítačové animace a japonské školy animace, od světově nejuznávanějších tvůrců animovanch filmů. Vychutnejte si snímek, který vznikl před filmem Matrix a dozvíte se o posledních městech lidské rasy, válce mezi stroji a lidmi a o závěrečném úpadku lidstva. Staňte se svědky posledního letu Osirise, který připravil půdu pro film Matrix Reloaded a videohru Enter The Matrix. Doplňte si své povědomí o Matrixu a získejte informace, které jinde nenajdete. Je čas zapojit se... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mnohých fanúšikov možno iba ďalšie dojenie už dávno vydojenej kravy. Nápad je to ale zaujímavý a je sympatické, že sa nedočkal kinopremiéry a bol múdro distribuovaný iba na dvd. Skôr ako podrobne vysvetlujúci mi Animatrix prišiel viac doplňujúci svet Matrixu. Musím po rokoch pozrieť ešte raz a napísať viac aj k jednotlivým epizódam. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

moc zajímavá skládačka z matrixovského universa, která se rozjede ve velkém stylu (úvodní souboj je boží a dechberoucí první i druhou část Druhé renesance řadím k tomu vůbec nejlepšímu, co jsem kdy z animované tvorby viděl), jenže s dalšími epizodami je to pak jako na houpačce a místy to trochu skřípe.. ačkoli jsem tedy po výborném rozjezdu nakonec lehce zklamán, tak přesto Animatrix jako celek funguje uspokojivě a zejména zmíněná Druhá renesance ve mně bude rezonovat ještě hodně dlouho.. zasloužené 4* ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Vynikající projekt, celý svět Matrixu tímto dostává novou dimenzi. LAST FLIGHT OF OSIRIS (***) - Úvodní a pilotní díl je ale spíše zklamání. Tenhle snímeček trpí podobnými neduhy jako Final Fantasy. Animace je výborná (ještě lepší než FF), ale je to chladné, bez emocí, ničím to nezaujme. SECOND RENAISSANCE I&II (*****+*****) - Předčasný vrchol celého pásma. Strhující a velmi temné vylíčení událostí, které vedly k zotročení lidstva. Nic není černobílé, ukazuje se, že lidé nejsou tak docela bez poskvrnky a svůj osud si vlastně zasloužili. KID´S STORY (****) - Zajímavé výtvarné zpracování, ale tenhle příběh nepatří mezi ty, které se vám v hlavě udrží po delší dobu. PROGRAM (*****) - Další mistrovský kousek, výborná studie na téma pokušení a síla vůle. Skvělé rozuzlení. WORLD RECORD (***) - Určitě nejhorší díl, který bych tam klidně mohl postrádat. Nehezké výtvarné zpracování a uhozený příběh. V závěru jsem se přistihl, jak volám "Run, Forrest, run!":) BEYOND (*****) - Druhý vrchol, originální a úsměvný, až roztomilý příběh a vskutku krásné zpracování. DETECTIVE STORY (*****) - Stylová noir detektivka. Kreslená Trinity je hezčí než živá:) MATRICULATED (****) - Trochu rozpačitý závěr. Spíš než o příběh je o přehlídku psychedelické virtuální reality (takový AniTrávníkář). Ale hezky se na to kouká ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý pohled na "Matrix universum". Co se týče vizuálu, není co vytknout (i když první filmeček je dnes už samozřejmě dalece překonaný a i ve videosekvencích u her máme lepší grafiku, ale na léta páně 2003 to musela být virtuální slast :). Naštěstí (na rozdíl třeba od takové Final Fantasy) i příběhově je to na vysoké úrovni (i když úroveň filmů je samozřejmě kolísavá). Dějově mě nejvíce zaujal Poslední let Osirise a Dětský příběh, co se vizuální stránky týče, tam jsou mými favority (opět) Poslední let Osirise a Detektivní příběh (miluju Noir). ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Tvorba filmu začala, keď boli bratia Wachowski na turné v Japonsku, kde predstavovali film Matrix. (Mihail123)
  • Animatrix byl krátce před vydáním Matrix Reloaded (2003) promítán v několika vybraných kinech jako propagace. (Joudec)

Reklama

Reklama