Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

Had6 

všechny recenze uživatele

Tady prostě musím dát 5 hvězdiček. Tohle byl můj nejoblíbenější seriál. Dodnes si pamatuji, když na začátku devadesátých let minulého století, přinesl můj otec domů naše první video. Během týdne se v obývacím pokoji objevilo i pět kazet s tímto seriálem. Od té doby jsem sjížděl příhody modré vesničky snad 15 hodin denně. Dokonce i můj pokoj zdobil gigantický plakát se šmoulí tematikou. Jednou jsem se vrátil domů z tábora a plakát byl pryč. Naši tapetovali. Brečel jsem několik týdnů. Plakát mi byl vším:-)...Jó, to byly časy... ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Už jako malého kluka mě Šmoulové dost znervózňovali a vyvolávali otázky na věci mezi nebem a zemí. Proč jsou modří, když modrá je v mechu a kapradí moc nápadná??? A co je to sakra za druh zvířátek??? Jak se Šmoulové rodí??? Proč mají jen jednu samičku??? Jsou všichni teplí nebo šmoulují se Šmoulinkou??? Případně šmouluje Šmoulinka jen s Taťkou Šmoulou nebo se všemi??? Jedou všichni na houbičkách, když je to takové barevné a všude samá houba??? A především, chutnají šmoulové stejně dobře jako šmoulí zmrzlina??? Nemám rád Šmouly jak by řekl mrzout a mně nezbývá než s ním souhlasit. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tady trošku váhám. Do té doby, než jsem poznal Disneye byly "Šmoulové" jasná jednička. Pak už ty příběhy na stále stejném půdorysu, s tou samou, před Gargamelem prchající skupinkou bezejmených šmoulů, trošku ztrácely na zajímavosti. Myslím, že potenciál 100 postaviček se dal využít zajímavěji, než jen soustředit se na pár hlavních postav. Ale pro děti, zejména ty menší, to je ideální. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: 421 dielov prekonáva aj tie najhoršie telenovely. No.. Prečo nie? Áno, deti môže toto číslo príjemne potešiť, ale ja som nikdy nebol fanúšikom Šmolkov, takže by pre mňa utrpenie bolo ich vidieť v jednom filme, ale 421 je predsa len veľké číslo. Niektoré seriály majú stovky dielov a vedia zaujať (Naruto, Dragon Ball, Bleach) a niektoré nie (Pokemon, Digimon, Bakugan) a Šmolkovia sú príkladom. Ono by nebol zlý nápad zanimovať nejakú rozprávku alebo mini seriál o modrej dedinke, lenže natlačiť to do desať, dvadsať, ba aj dvesto dielov môže byť niekomu dosť otravné. Postavy sú absolútne nezaujímavé a hlúpe, ale čo ma krásne farby je predsa najkrajšie, no nie? (áno, aj ja som bol taký vymrdaný) Dialógy sú často hlúpe, až neuveriteľne otravné a niektoré scény by som za ich blbosť úplne vymazal. Áno, má to niečo do seba, je to krásna rozprávka s krásnymi farbami a krásnou kresbou, ale je to jeden zo seriálov, ktoré ma aj napriek ich popularity nezaujali a v detstve som sa na nich dival nerád. Moje hodnotenie: 52% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jak jsem stará, tak když to stihnu, tak sleduji na Tv Barrandov ANIMÁČEK. Minulý týden jsem zažila kulturní šok. Stejně jako většina CSFD populace jsem řešila, jak se Šmoulové množí, když Šmoulinka je jen jedna (Saschetka je malá, navíc v těch "původních" příbězích, pokud si pamatuji, nebyla.) A považte. Jakýsi zlý skřet měl přinést trolovi tři kouzelné předměty, nebo přimět ke svatbě nevinnou plavovlasou pannu a hádejte, koho si vyhlídl? Tak a teď už lautr vůbec netuším, jak se vlastně ty modré potvory množily. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (42)

  • Šmoulové spatřili světlo světa v roce 1958 jako komiks, který nakreslil Pierre "Peyo" Culliford pro belgický časopis Spirou. (HappySmile)
  • Počátky Šmoulů lze nalézt v komiksovém muzeu v Bruselu. (Geriel)
  • Ve Francii byly díly, kde se objevili Johan a Peewit považovány za jiný seriál a byly distribuovány pod názvem "Johan et Pirlouit" (1985). (HappySmile)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama