Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Banda (až do modra) špatně prokrvených toxikomanů vylézá ze svých lysohlávek, aby ztrpčovala existenci poctivého plátce daní, trpitele v téměř důchodovém věku, Gargamela. Chcete-li mít doma pěkného spratka, tak mu to pouštějte. Nejsilnějším morálním aspektem seriálu je důraz na Gargičovu válku, kterou musel pojmout svépomocí, neboť jsou místní policejní složky evidentně neschopny překazit výtržníkům jejich rejdy. Jediný šmoul, který ve mě vzbudil zdání sympatií, je onen starší jedinec v červených tepláčkách. Z naprosto neznámých důvodů mi totiž něčím připomíná Ivana Jirouse. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Tenhle starý animovaný dětský seriál Šmoulové jsem v dětství vídala na televizních obrazovkách též i když se spousty dětem líbil (bodejť by ne, když všechny ty znělky zpívané různými našimi nejznámějšími a nejlepšími zpěváky například Stanislav Hložek, Hana Zagorová a další, později zaznamenané na LP gramofonových deskách, k tomu přímo vybízely) Standovi ani Hance není co vytknout pokavaď jde o Československou hudební scénu, ale jinak mě zkrátka tenhle seriál neměl co nabídnout krom těch znělek a děje s vysvětlením že se nemá zasahovat do přírody že se to může člověku vymstít. Neviděla jsem smysl ve Šmoulince zajímající se jen o svůj vzhled a okolo ní motajích se spousty Šmoulů kteří ji asi měli jak se říká pro potěchu těla : ) Jinak si to nejde snad ani vysvětlit, recenze ostatních o tom vypovídají. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem měla ráda snad veškeré animované filmy a seriály, "Šmoulové" nejsou výjimkou. Potkali mě ve správně prepubertálním věku - nálepky modrých skřítků se mi ze skříně podařilo seškrábat až při nedávném stěhování. A přece mě nic nenutí jít nad tři hvězdičky, nevnímám vůči "Šmoulům" přehnanou nostalgii, překvapivě nepronikli mým srdečním svalem nijak hluboko. 65% (cílová bejby skupina 80-100%). ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Gargamel a malí ódéesáčci ve věčném battlu, do toho jediná příslušnice šmoulinkovského pohlaví a mě s nabývajícím věkem pořád víc zajímá, jak se ty roztomilý postavičky vlastně množí? Že by jim je Šmoulinka "vrhala" na zakázku? Nebo se oddávají takovému malému grupáčku a rychlejší vyhrává? Je pardon! Doufám, že můj koment nebudou číst děti! Těm doporučuju držet Šmoulům pěsti a poslat jim třeba dárcovskou sms a na facebooku založit vlastní modrej partaj. Update: Všiml jsem si, že nejsem sám, koho zajímá kopulační aktivita kreslených postaviček. Fuj, styďme se! :-) ()

Liflaen 

všechny recenze uživatele

Šmouly jsem nikdy nesledoval, a když se na ně podívám nyní, přijde mi to akorát lacinné a hloupé. Ani špetka humoru, modrý skřítci, kteří mají bavit děti. Možná kdyby mi byly 3 roky a nevěděl bych nic tak dám víc. Takhle to nejde.. Jednu hvězdu a to stěží, za Gargamela, alespoň někdo je nemá rád ... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (42)

  • Českou stopu v seriálu je symfonie Antonína Dvořáka „Novosvětská“, která zazní ve většině epizod. (t.mon)
  • Daniela Bartáková je jediná herečka, ktorá dabovala v seriáli tú istú postavu (kocúra Azraela) v pôvodnom dabingu ČST, neskoršom dabingu TV NOVA a aj 10 rokov potom v dabingu TV BARRANDOV. (matthew.17)
  • V dílu „Neuvěřitelně se zmenšující čaroděj“ se Gargamel zmenšuje a zaútočí na něj Azrael. Je to odkaz na film The Incredible Shrinking Man (1957). (t.mon)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama