Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 3

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (295)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Reboot série Saw nedopadl úplně dle představ a očekávání, ale zároveň nezklame v tom, v čem celá série saw vyniká a to jest skvěle promyšlené pasti a perfektní Gore.Saw sérii mám hodně rád, je to tak trochu módní přehlídka, kde místo modelek jsou pasti a každým dílem se předhánějí, která je nejlepší, tohle mě neskutečně baví, ale bohužel mi příjde, že Spiral je tak trochu odfláklý i v jiných aspektech, které předchozí díly neměly.Chris Rock je teda cástingová netrefa a ikdyž se jedná o jeho vysněný projekt, tak svou roli bohužel nezvládl a jeho přehrávání je místy docela nevkusné, tohle bych ještě dokázal překousnout, ale hlas copycat jigsawa je úplně mimo. Tam se vytratil ten creepy Tobin Bellův nádech a průpovídky k jednotlivým pastím nejsou jednak nápadité a už vůbec né zajímavé.Vizuálně film lehce působí jako televizní detektivka, kde nebýt toho parádního Gore, tak se to mohlo vysílat na Nově v 8 večer.Že to není temná krimi ve stylu Se7en až tak nebolí, ale docela mě zklamal i neuspokojivý závěr. Jednak není vůbec šokující jak bývá v Saw sérii zvykem, ta závěrečná 5ti minutovka bývá většinou nejlepší, ale zde docela vyšumí do ztracena a moc si nedokážu představit, že tenhle záporák bude figurovat v dalších případných dílech.Naštěstí těch 5 pastí mají koule, gore je špičkové a společně s Armádou Mrtvých tu letos nic tak brutálního nebylo, takže jsem rád, že si ohlídali alespoň tohle, ale jemná hořkost na jazyku po zhlédnutí zůstává. Ambice byly rozhodně větší, ale fanoušek gore bude rád i za tohle. Potěší i kultovní soundtrack v závěru. 6/10. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když člověk vidí počáteční a vlastně i stávající recenze musí si myslet, že ho čeká naprostý a nesnesitelný brak, který je strašně nepovedený a jen parazituje na známé značce. Když jsem se dočetl o téhle ''předělávce'' a viděl, že hlavní roli bude hrát mizerný komik Chris Rock, tak mi jako velkého fanouška série vystřelil tep někam ke stropu. Roztomilé je, že ani jedna věc není pravda. Film si nezaslouží 47% ani omylem. Reboot to není ani náhodou, je to normálně regulérní pokračování a Chris Rock je skvělej. Problém není v produkčním zázemí, ani v hercích. Do obojího se nasypalo dost peněz aj e to vidět. Pasti jsou skvělý, nechutný a brutální. Zabití šéfky jsem nerozdýchal a snad poprvé u téhle série jsem se na nějakou past nedokázal dívat. Příběh o zkažených policajtech je super a Chris Rock mě uzemnil, jelikož jsem si myslel že na to absolutně nebude mít, ale dává si policajta v drsném příběhu s prstem v prdeli. Bavilo mě to mrtě, ostatně jako každý díl série. Problém je neskutečně předvídatelný scénář. Vrah je jasný asi každému po pár minutách, jelikož vám děj nenabídne žádné zamotané postavy, všechny charaktery jsou tak ploché a nalajnované, že vám sám děj přihraje vraha během pár minut....spoiler (asi ve 20. minutě říkám ženě, ''ten mladej nemá ženu ani dítě, to pouštěl jen nahrávku děcka ) navíc jeho smrt jako jedinou neukážou, takže by to bohužel došlo i mrtvýmu koni bez mozku. Takže nemám problém s herci, ani příběhem, ale bohužel scénář je slabší a poslední pětiminutovka, která vlastně dělá Saw Sawem je špatná, poprvě tam Chris Rock herecky totálně selhává a jelikož víte kdo je vrah, chybí tam ten epický wow moment, chybí tam to překvapení a celé je to prostě takové jednoduché. Ale tuhle sérii miluju, její ikonickou znělku taky a patřil jsem k těm, kteří na film hudrovali jak krocani už jen když se oznámil jeho vznik a hlavní herec, přesto mě to na jeden večer luxusně zabavilo, pasti jsou neskutečný, herci (až na finální rozzuzlení, kdy všichni hrajou děsně) dobrý, škoda té předvídatelnosti. Bousman prostě není dobrý scénárista ani režisér. Jestli další díl napíše Whanell budiž, jinak už to ale asi nemá cenu.60%: ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac keby tu nehral Samuel L Jackson tak sa na túto časť ani nepozriem ale nakoniec to nebolo vôbec zlé. Dokonca mi to pripomenulo ako som sa s radosťou pozeral na všetky diely tejto série. Ale obsadiť do hlavnej úlohy šušľajúceho Chrisa Rocka s jeho úškrnom aj keď sa akože hnevá je fopá castingu. Bohužiaľ producent je producent. Ale mohlo to byť aj horšie. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

No, vlastně celkem zklamání. Jako fanoušek celé této frančízy jsem po prvním traileru očekával asi trošku něco jiného. Jasně, chápu, že zde se moc novinek vymyslet nedá, ale když už se jednalo o projekt, který je od fanouška pro fanoušky, nemuselo to být takové na půl žerdi. Chris Rock očividně Saw má rád, ale je ironií osudu, že vlastně nejspíše celou sérii pohřbil. Herecky mi tady prostě nesedl a jeho ukřičený hlas mi vyloženě vadil. Zbytek osazenstva je tady taky vlastně k ničemu. Bohužel zde nefunguje ani příběhová linka, která měla být tentokráte stěžejní. Je průhledná a návrat k prvnímu dílů se vůbec nekoná. Finální pětiminutovka také postrádá větší tah na branku, což je škoda, protože v Saw je tahle část po pastech ta nejlepší. Ale abych jen nehanil. To, co k sérii patří jsou hlavně pasti a ty jsou fajn, jakože dost fajn. Mají nápad, funguje brutalita a není jich úplně málo. Snímek aspoň rychle uteče a není to vyloženě postaveno na pastech samotných. Každopádně jako příbuzný k sérii, kterou miluji, je tohle spíš bratranec přes koleno. Nedělá Vám vyloženě ostudu, ale radši jste, když ho nevidíte. Škoda, snad návrat Final Destination bude na tom lépe. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ať už bývala pointa předvídatelná, šokující, zdrcující nebo zoufale překombinovaná a neférově si půjčující charaktery z jiných dílů, vždycky dokázala něčím překvapit. Saw nikdy nenudilo, ať už se hodnocení konkrétního přírůstku motalo v libovolných hodnotách. Až právě Spirála je kouskem, který sice v jádru dává v rozuzlení logiku, ale nepřekvapí a ve vyšetřovacích pasážích téměř uspí. Odhalení vraha je navíc smutně předvídatelné, protože už dlouho před ním scénář (dokonce hned několikrát) identitu pachatele naservíruje téměř na stříbrném podnose. Slabá druhá hvězda za Samuela L. Jacksona a s velkým přimhouřením oka díky skutečnosti, že jde záměrně o spin-off a ne o plnohodnotné Saw. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Původně měla být premiéra v roce 2020, avšak kvůli pandemii Covid-19 se premiéra posunula na rok 2021. (Raichu.Cz)
  • Při loupeži drog hraje píseň „You Ain't Hard“ od Young Nudy. (Duoscop)
  • Ve scéně, kdy se detektiv Banks (Chris Rock) natahoval do auta pro balíček, tak ho bral rukou, ale v dalším záběru ho vyndává pomocí hadru. (Ondra.Simmer)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama