Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před pěti tisíci lety, v dobách, kde ještě nestály slavné pyramidy, pustošily egyptskou zemi hordy barbarů z východu, které vedl bezohledný Memnon, přezdívaný Král Škorpión. Toužil ovládnout svět, zabil každého, kdo se mu nepodřídil, a zdál se neporazitelný díky proroctvím svého čaroděje. Právě toho se rozhodnou zabít vládci zbylých svobodných kmenů. Tajně se sejdou a najmou si trojici mužů vedených odvážným Mathayusem, kterému generace předků vlila do žil válečnickou krev, a tedy i lest. Nejprve chce zjistit, kdo je tím záhadným Memnonovým rádcem. Když proniknou do Memnonova ležení, padnou však do pasti. Mathayus přitom odhalí, že Memnonovým čarodějem je ve skutečnost krásná mladá Cassandra. Při útěku z paláce se mu ji podaří unést. Cassandra se stává jeho rukojmím a souboj na život a na smrt mezi dvěma mocnými, i když zcela rozdílnými muži je nevyhnutelný. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

tohle jako měl být nějaký doplnek k Mumii? no nevím, akční scény byly asi to jediné, co bylo těsně nad průměrem, jinak vše ostatní kolísa někde mezi snahou být cool a snahou nepokazit to úplně.. A takto se to různě převrací. Děj nic moc, výkony nic moc, Dwayne Johnson není určitě ten typ sympatického válečníka, na jeho místě bych mnohem raději viděl nějakou jinou ikonu nebo někoho úplně nového. Nějaká věštice, objevivší se zloduch, s kterým se do ted náš hlavní hrdina nikdy nesetkal, ale jelikož mu zkřížili cestu, musí nastat čas pomsty. Bum, Bum.. hura konec.. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Priblblé? Samozrejme. Historicky nepresné? Nehorázne. Zábavné? DOKONALE!!! Pre niekoho je rozkošou sledovať The Rockovo Vitajte v džungli, pre mňa je jeho najlepším kúskom a zároveň najtučnejšou osobnou guilty pleasure práve Škorpík. Skromných, ale zároveň veľmi rozumných 80 minút je natlačených akciou a hláškami ako babkina štrimfľa stokorunáčkami. To šialené tempo ma zakaždým dostane, aj keď sa na to dívam hoci aj desiaty krát (a že som ten film minimálne desaťkrát naozaj videl). V okamihu, keď od toho prestanete chcieť historický film (prekvapilo ma zistenie, že kráľ Škorpión bol skutočne prvý písomne dokladovaný panovník Egypta, v podstate zakladateľ ríše) či dôstojný spin-off Múmie, dostanete porciu skvelej heroic fantasy zábavy v tom najlepšom conanovskom štýle. „Á, Gomora! Čo môže byť po celom dni zabíjania a rabovania lepšie ako Gomora? No, možno ešte Sodoma...“ ()

Reklama

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Po dobrém Králu Škorpionovi ve druhé mumii je tohle vážně otřes. Tolik zbytečných debilit naplácaných do akčňáku ze staré doby. No vlastně tam akce nebyla, ale místo toho úplně zbytečné scény, které ději nepomohli a ani mě nebavili. Z Krále Škorpiona se toho dalo vydolovat o mnohem více než jen laciné vtipy a podobně. Pro mě velké zklamání, scénáristi a režisér by si příště měli rozmyslet co vlastně vytvoří. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ve směs volné pokračování Mumie, která s původním příběhem má společnou akorát tak postavu Krále Škorpiona v podání "The Rocka", který se s ničím a s nikým nemazlí a zde to předvádí v té největší kráse jak jen předávádět může. Jemu totiž vychází všechno na výbornou, nikdy se nezmílí a vše je tak nereálné až je to chvílemi směšné. Ale to ani tak nevadí. Král Škorpion je o dost více fantasy než by se dalo čekat, o dost více akčnější, ale také s chvílemi dost nepovedenými dialogy a vytříbeným vkusem pro akci, které je docela dost, ale celé to vyzní spíše takovou vychcanou formou. Asi takovou jako je celý tento film, vychcaně akční slátaninou, která dokáže zabavit, protože v ní hraje The Rock a neskutečně v tom příběhu pasuje do toho dobře vypadajícího okolí. --- Zabiju prvního, ty druhého. Tak jo...zabiju je sám. - A co kdybychom je obešli a nikoho nezabíjeli? ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nie som prvá ani posledná, čo to povie, ale keď ono sa to tak derie na jazyk ;-) Barbar Conan pre nové tisícročie. Oprášený, prepratý, znova naolejovaný a v podobe The Rocka aj akýsi ľudskejší a zhovorčivejší hrdina (Conan bol v porovnaní s ním typický mlčanlivý mrzút 80. rokov), ktorý nešetrí odpaľujúcimi hláškami a okrem svalov sa snaží používať aj rozum. Je to klišovité a vo všetkom typické pre akčnú hrdinskú fantasy, ale komu to vadí? Tu je hlavná zábava, sympatickí herci, správne kulisy, heroické postavy viacerých druhov, veselé hlášky, boj dobra so zlom i vynaliezavé, akurátne dávkované súboje. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Titulná skladba "I Stand Alone" od hard rockovej skupiny Godsmack bola neskôr použitá v PC hre "Prince of Persia: Warrior Within" (2004). (beso74)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Sólovka čaroděje z Conana?

Sólovka čaroděje z Conana?

22.07.2008

Připravte se na porci černé magie. Doslova černé. Už několik týdnů rašily z internetové půdy klepy o tom, že Djimon Hounsou byl odsazen do nové verze Barbara Conana (samozřejmě ne do hlavní role).… (více)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama