Reklama

Reklama

8 MM

  • USA 8MM (více)
Trailer

Obsahy(1)

Soukromý detektiv Tom Welles (Nicolas Cage) vede se svou manželkou (Catherine Keenerová) a novorozenou dcerou poklidný život v pensylvánském Harrisburgu, kde tráví většinu času nad rutinními případy nevěrných manželů. Když je však pověřen úkolem, který se týká malého, neškodně vyhlížejícího 8mm filmu, zabředne do nejtemnějších zákoutí lidské společnosti. Neúnavné pátrání po osudech nezvěstné dívky z filmu, která zcela pohltí jeho mysl, jej zavádí přes chodníky slávy v Hollywoodu až do newyorské čtvrti Meatpacking district. Posedlý Welles, jemuž pomáhá protřelý prodavač knih pro dospělé v podání Joaquina Phoenixe, opustí rodinu i svůj dosavadní život poté, co si uvědomí, jak smrtící může být jeden osmimilimetrový film. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (727)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +Nicolas Cage, temná houstnoucí atmosféra -pomalý rozjezd, film působí jako ze začátku 90tých let/// Na 8 mm jsem byl celkem zvědav. Také proto, že na DVD vznikla dvojka, která údajně nemá s tímto filmem kromě názvu nic společného, tak teď ho mohu s poklidem skoukout a srovnávat. A originál není rozhodně špatný. Sice mě docela dlouho trvalo, než jsem do filmu pronikl, než to tzv. začalo pořádně houstnout. Navíc film na mě působil trošku starším dojmem a samotný obraz byl laděn hodně do tmava, takže toho ani neblo tolik vidět. Postupně však houstla atmosféra na takovou míru, že jsem se musel pevně držet křesla abych z něj nevypadl. Už dlouho mě žádný film tolik nepřikoval jako tento. Atmosféra ve finále je tedy na výbornou. Přesto tomuto filmu nedám 4*, prostě už jsem prošvih tu dobu kdy tohle byla zásadní novinka, která by mě jako celek naprosto odrovnala./// Celkem 68%/// ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento drsný, ozaj hustý film zanechá stopy hádam na každom, a myslím, že nikto by nechce prísť do styku s niečím takým ako bolo natočené na pamätnej kazete. Perfektný záver. Cage opäť exceluje, no tu ma potešil najmä Joaquin, ktorý má kariéru v Hollywoode dokorán otvorenú. Škoda, že Schumacher, si nezanecháva úroveň svojich filmov stále takúto vysokú. 85%. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

svojho času tento thriller viedol boj o priazeň divákov s akčným filmom PAYBACK s Melom Gibsonom . . . tento boj vo väčšine krajín prehral, samozrejme len veľmi tesne, jedná sa však o dva úplne rozdielne filmy, ktoré však majú jednu spoločnú vlastnosť . . . hlavný hrdina (zásadový sympaťák) sa s tým veľmi nepáre - a pomsta je dokonaná do konca a chladnokrvne (aj keď treba priznať, že Mela oveľa viac doriadili, Nicolas si toho zas viacej vytrpel psychicky). v globále je 8mm dobre natočený a dobre vymyslený film, ktorý slabšie nátury asi nezvládnu, už len kvôli tomu, lebo sa musia vyrovnať s tým, že niečo podobné sa naozaj deje . . . ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher nás psychicky deptá čo mu sily tlačia a výsledný efekt je výborný. Bol by však ešte lepší s prekombinovanejším scenárom s viacerými otázkami a nečakanými zvratmi. I tak ale ide o formálne vynikajúcu a všetkými zúčastnenými brilantne zahranú depresiu. Nič pre psychicky labilných divákov! ()

castor 

všechny recenze uživatele

"Ďábel tě má ve spárech".. i po několikátém zhlédnutí stále vynikající a velmi intenzivní zážitek o rozplétání jednoho hardcore osmimilimetrového snímku. Tenhle miliardář totiž nebyl žádný filmový amatér, všichni zúčastnění nejprve doufají, že tahle zvrácená podívaná je jen dobře zvládnutý podvrh, protože nebožtík byl nejen vzorný manžel a otec, ale i zosobněním konzervativního gentlemana. Detektivní rutina Nicolase Cage začíná v centrálním archivu pohřešovaných, končí však krutou pravdou, která pohltí i samotného detektiva. Nevím, jak to mají ostatní, ale osobně vnímám Joela Schumachera jako rozdvojenou osobnost - ta první je Joel Schumacher, kterého mám nesmírně rád (Volný pád, 8mm, Telefonní budka), a ta druhá je Joel Schumacher, kterého obcházím s rozpaky (Batman a Robin, Česká spojka, 23). Tady předkládá formu a obsah ve velmi sympatické harmonii, nedochází mu dech a logicky rozdané karty logicky dotahuje do konce. Samozřejmě dnes už nějaké chybky a chyby vidím (viděno snad osmkrát), ale nejvíc skutečně oceňuji, že se scénárista A. K. Walker nemusí uchýlit k nějakým laciným zvratům a veletočům. Cage, Phoenix, Gandolfini, Keener, Stormare.. všichni velmi přesní. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (24)

  • V taxi po příletu do New Yorku, kdy Tom (Nicolas Cage) říká Maxovi (Joaquin Phoenix), že nechce, aby byl při natáčení kamerou vidět, mu Max odpoví: „Jasně, Howarde Hughesi.“ Tímto naráží na slavného amerického letce, konstruktéra i filmaře Howarda Hughese, který kromě strachu z bakterií (kdy dobrovolně podstupoval dlouhé karantény) trpěl fobií z novinářů, neboť mu bylo nepříjemné, když jej někdo natáčel a fotil. Podivínského boháče si mimochodem zahrál Leonardo DiCaprio ve snímku Letec (2004). (Lars)
  • Filmu byla občas vytýkána až příliš velká podobnost s filmem Hardcore (1979). V něm si muž najme soukromého detektiva, aby našel dceru, která utekla z domu a byla viděna v 8 mm pornofilmu. (don corleone)
  • V izbe S&M zabijaka zvaného Mašina (Chris Bauer) visí viacero plagátov kapely Danzig. (BlackTom)

Související novinky

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama