Reklama

Reklama

Adaptace prvního románu autora knižních bestsellerů Johna Grishama, jejíž režií byl pověřen Joel Schumacher. Afroameričan Carl Lee zastřelí v soudní budově dva muže, uvězněné za znásilnění a těžké poranění jeho desetileté dcerky. Sám nakonec stane před bělošskou porotou, která má rozhodnout o jeho vině. Vybere si jako obhájce začínajícího bílého advokáta, který po jistém váhání přijme pomoc emancipované studentky práv. Z případu se stane politická záležitost, která aktivizuje i členy Ku-klux-klanu. V poklidném městečku zavládne napětí a bílí rasisté začínají řádit. Jake a jeho blízcí se ocitají v nebezpečí. Výsledek procesu je ovšem po obhájcově emotivní závěrečné řeči jasný. Osvobozující výrok poroty však vzbuzuje pochybnosti o tom, zda jedinec opravdu může brát právo do svých rukou... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (472)

kingik 

všechny recenze uživatele

Rozvláčné drama, kterému na jeho působivosti ubírá přepálená stopáž. Z hlediska hereckých výkonů nikdo nevybočuje z průměru, akorát Sandra Bullock se sem nehodila. Víc než jednou se film vidět nedá. Standardní kousek o síle Kuklux klanu, pomstě a americké spravedlnosti v soudní síni, tolik typické pro snímky druhé poloviny devadesátých let. Odpovědným vedoucím se stal veterán mezi režiséry a zkušený řemeslník Joel Schumacher. Díky jeho režii jsem se neunudil k smrti. 50% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

1996… To byl dobrej ročník, řekl by Lister z mého nejoblíbenějšího seriálu Red Dwarf a mně by nezbylo než s ním souhlasit, protože tento film je toho důkazem. Joel Schumacher ještě uměl točit filmy, které měly něco do sebe, Matthew se ještě nesituoval do rolí "svleču tričko a nemusím hrát" (což mu, přiznejme si to, vydrželo 13 let, poté natočil skvělý film The Lincoln Lawyer, ve kterém taky hraje obhájce) a Kiefer nehrál jen postavy typu "Jack Bauer". A Time to Kill je opravdu skvělý film, který i přes svou délku téměř nenudí, má skvělý casting (všichni zúčastnění podávají parádní výkony) a hlavně téma, které je bohužel stále současné. Tento snímek taky (podle mého) není soudní drama, ale spíše drama o rasismu jako takovém. A proto mi ani nevadí ten SPOILER! hollywoodský konec. KONEC SPOILERU! Zkrátka a dobře, parádní film. 90 %. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejen svět, ale i soudní síň je jedno velké divadlo. Joel Schumacher rozehrál velké drama na němž sice nese velký podíl skvělá předloha, ale které vynáší do hvězdných výšin excelentní výkony Matthew McConaugheyho, Samuela L. Jacksona a Kevina Spaceyho. Závěrečná řeč, kterou pronáší McConaughey, má neskutečnou sílu...a thanks to Mr. Marius, že sem vrátil reálný svět:) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

poviem to na rovinu - Nemám rád právnické filmy, je to podľa mňa už samostatný žáner a vymysleli ho amíci, ale na druhej strane som odporcom rasizmu - čo je veľmi vďačná téma pre film, ktorá mu zaisťuje istú dávku potrebnej vážnosti a zaručuje, že to nebude len nejaký bezvýznamný filmík ale prinajmenšom v usa si získa nejaký ten ohlas. tento film, i keď bol možno o niečo dlhší ako mal byť, sa mi však páčil, je to jeden z najhviezdnejšie obsadených amerických filmov - pritom však obsadené hviezdy nespĺňajú len účel pritiahnuť diváka, ale naozaj podávajú dobré výkony. musím však priznať, že od schumachera som videl aj lepšie filmy, no aj horšie a v konečnom dôsledku hodnotím takto: film to bol dobrý a kvalitný, ale i napriek tomu môj názor nezmenil a naďalej sa budem vyhýbať filmom odohrávajúcim sa v súdnych sieňach ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Fim o rasizme, ktorý je postupom času stáva filmom o pomste, ktorý sa neskôr utopí v motívoch a zvratoch, ktoré postavy menia viac a viac na karikatúry a to všetko preto, aby na záver deepdivoval v tom najklišeovitejšom pátose. Majstrovstvom ostáva, že napriek tomu si udržiava charizmu a aký-taký náboj. každopádne viac sa oplatí Horiace Mississippi. Alebo Gavrasov Betrayed. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (27)

  • Hoci Sandra Bullock (Ellen Roark) má byť mladou študentkou práva a Matthew McConaughey (Jake Brigance) je absolventom právnickej fakulty a otcom, Bullock je v skutočnosti od McConaugheyho o päť rokov staršia. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Matthew McConaughey se vrací k velké roli

Matthew McConaughey se vrací k velké roli

19.03.2021

Další důkaz, že dnes už je ve světě filmů a seriálů možné všechno, je oznámení streamovací služby HBO Max, že se krimi drama Čas zabíjet od režiséra Joela Schumachera z roku 1996 dočká seriálového… (více)

Reklama

Reklama