Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

Shakers 

všechny recenze uživatele

V predošlých častiach sa viac kecalo, ale tu je to opačne. Viac Rockyho, viac súperov, viac Apolla a konečne super ,ktorý je fakt na pohlaď nesympaticky. Stallone drží tento tretí diel rovnako vysoko ako predošlý, príbeh stále pútavý, herci majú čo hrať, spolupráca s Apollom geniálna, Soundtrack Eye of the Tiger super a záverečný fight za doprovodu hudby Billa Contiho opäť zo zimomriavkami. Je to s časti už taký stereotyp, ale ja sa bavím. Obľúbený soundtrack: Mickey. 90% - 5* ()

anais 

všechny recenze uživatele

Druhý díl ještě docela ušel...z Rockyho se v ní ze stydlivého boxera z jedničky stal pohotový hláškař, který už sice nedojímá, ale pobaví. Ve třetím díle se však nezdařilo už ani to. Opět se opakuje podo bné schema...Rocky netrénuje, kašle na přípravu, načež se ho někdo musí trenérsky ujmout (tentokrát Apollo Creed) a dovést ho až do vítězného finále. Je tu mnoho trapných scén, ať už je to ta s Hulkem Hoganem, nebo závěrečný souboj Clubberem Landem, který je skutečně slabým odvarem z těch předchozích zápasů. Zajímavé je také sledovat míru estetického nevkusu, která se v tomto filmu projevuje - trapně kýčovité interiéry Rockyho domu, skutečně nevkusná socha, kterou mu odhalí philadelphští spoluobčané... Rocky III je smutným důkazem úpadku jinak sympatického hrdiny :-( ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rocky III je jako rána pěstí. Nádherně ilustruje přechod z chmurných a dramatických sedmdesátek do rozjásaných, veselých a ano, i pozlátkových, osmdesátek. Drama je pryč, teď je to zábava (dobře pojaté i v samotném Rockyho tréninku, není překvapivé, že mu poprvé Clubber Lang naklepal ten jeho neforemný ksicht). I Rocky samotný je najednou jiný. Snad dospělý. Ale ta osmdesátková atmoška je až strhující - videoherny, hudba, Adrianiny účesy a kulervoucí Hulk Hogan. Paráda. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Na Pana Té jsem se těšil, ale jeho postava vyšinutého užvaněného magora může v někom těžko vyvolat sympatie. Za zmínku stojí ještě skvělá píseň Eye of the tiger (konečně jsem se jí dočkal) a Apollo na správné straně barikády. Jinak nic nového. Rockymu se moc do tréninku nechce, pak se nechá vyhecovat a zabere. Souboj probíhá podle stejného scénáře, kdy se oba pravidelně střídají v nechránění se , aby je ten druhý mohl zbušit. Odvar a recyklace již viděného... 50% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zajímavé pokračování série. Trochu rozházené, na druhou stranu pomohlo v kariéře wrestlerovi Hulku Hoganovi a kreativnímu nejen herci Mr. T. Neúprosně tikající hodiny času si v dlouhém příběhu vybírají svoji daň, a když už se zdá, že Rocky se schoulí do klubíčka a zbytek svého života stráví v chmurných myšlenkách a sebeobviňováním se, nastoupí na scénu řečnice Adriana, sejme z Rockyho břímě výčitek a touto chvílí počínaje se dá do pohybu dobře promazané soukolí, jenž je tvořené skvělou hudbou, zajímavou tréninkovou montáží a zase je to ten starý dobrý Rocky s "pohledem tygra". Finální souboj je z obou stran sestavou o desítkách přímých úderů do hlav, či-li je opět nereálný, možná více než kdy jindy. Titulní píseň Eye of the Tiger od skupiny Survivor se stala hitem a i po těch mnoha letech je stále svěží a vysoce motivační. Rocky svého protivníka dokázal znovu převálcovat, ale celkově se jedná zatím o nejslabší díl série. 125 miliónů dolarů ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • Pre film bola nahraná pieseň s názvom „You're the Best“ v podaní Joea Esposita. Ale Stallone to odmietol v prospech piesne "Eye of the Tiger" od Survivor. Pieseň "You're the Best" neskôr sa použila vo filme Karate Kid (1984). Zhodou okolností vo filme Karate Kid (1984) bola ústrednou piesňou "The Moment of Truth" práve od Survivor. (Pat.Ko)
  • Podľa Chucka Wepnera bol zápas medzi Rockym (Sylvester Stallone) a Thunderlipsom (Veľkou Tlamou) (Hulk Hogan) inšpirovaný zápasom Wepnera s André René Roussimoffom. Wepner bol vyhodený z ringu rovnakým spôsobom, akým je vyhodený Rocky vo filme. (Pat.Ko)
  • V Radio City Music Hall je Rockyho (Sylvester Stallone) protivník uvedený ako "Joe Czack". V prvom filme sa o tomto boxerovi krátko zmieni Apollo Creed (Carl Weathers) a zápasový promotér, keď hľadajú súperov na novoročný zápas. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama