Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rocky Balboa doprovází svého přítele Apolla Creeda do ringu při zápasu proti ruskému boxerovi Ivanu Dragovi. Drago je na Creeda příliš silný a bohužel ho v zápase zabije. Balboa se viní z Creedovy smrti a je odhodlán Draga porazit. S pomocí Creedova bývalého manažera Dukea odcestuje do Sovětského svazu, aby se s Dragem utkal. (Filmbox)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (858)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Sly opět v plné formě. Po nepříliš přesvědčivém třetím díle, natočil podle mého názoru nejlepší díl celé série. Nováčka v profesionálním světě boxu Ivana Draga (Skvělý "záporák" Dolph Lundgren, který si snad ani lepší filmový debut nemohl přát) vyzve na souboj Apollo. Počítá se s jeho snadným vítězstvím, ale opak je pravdou a Drago ho zmasakruje tak, že Apollo zemře. Rocky chce pomstít smrt kamaráda a vyzívá Draga na souboj....... trénik v Rusku na sněhu nemá chybu.... Závěrečný zápas beru jako třešničku na dortu..... Jedna z nějvětších klasik 80. let. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Sériu bolo treba nutne oživiť a práve touto časťou sa to náramne podarilo. Hlavne nápadom. Nieže by bol scenár náramne hlboký, ale zmena prostredia a hlavne exotického bojovník zaručene prospela. Dolph bol sakra dobrá voľba, ktorá sa vyplatila ako filmy, tak aj jemu. Záverečný fight bol skvelý, nebyť pár naivných a smiešnych okamihov, bolo by to za plné. 80%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Blonďaté Frankensteinovo monstrum vyplivnuté komunistickou dopingovou laboratoří proti o dvě hlavy menšímu Američanovi trénujícímu do úmoru ve sněhu a mrazu a s mozkem tak pevně ukotveným v hlavě, že mu protivník nemůže způsobit jeho otřes. Rok výroby 1985, vyrobeno v USA. Jakpak asi ten finální souboj bez použití boxerských krytů a se směsí krve a potu cákající na všechny strany dopadne? Při závěrečných titulcích s Caffertyho peckou „Hearts on Fire“ museli soudruzi hromadně trhat stranické legitimace.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pozrieť si tento film s niekoľkoročným odstupom je zážitok, na aký sa nezabúda. Rocky IV je stelesnením všetkého, prečo sme milovali akčné filmy osemdesiatych rokov. Dobrý oceľový muž vs. zlý oceľový muž, dobrá Amerika vs. zlé Rusko, a keď chcete, tak aj sila čistého ducha prírody vs. sila modernej techniky. Máme tu pomstu zabitého kamaráta, tvrdý tréning i finálny zápas, ktorý oplýva takým energickým nábojom, že sa vám chce vstať a rozdať si to s kvetináčom. Všetkým týmto sa vo svojej dobe mohli pochváliť desiatky filmov, ale iba niekoľko z nich to všetko dokázalo naservírovať s takým nadhľadom a šoumenstvom, a v tak dynamickom videoklipovom balení ako Rocky IV. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Série filmů o Rocky Balboovi se čtvrtým dílem dostala z pozic tématicky mě míjejících filmových kousků do kategorie snímků, které mě s prominutím serou. Tak hloupý propagantistický film se vidí jenom zřídka. Jsou propagandistické kousky, které mají kvalitní režii, rafinovaný scénář, výborné herecké obsazení a výkony, jenže ničím z toho Rocky IV nedisponuje. Kdybych se měl na tuhle záležitost koukat s nahledem, musel bych dřepět na Jupiteru. Celkový dojem: 10 % (za Gorbačova s velkým červeným flekem). ()

Galerie (121)

Zajímavosti (72)

  • Zápas Creed (Carl Weathers) vs. Drago (Dolph Lundgren) se koná v hotelu a kasinu MGM Grand. Hotel MGM Grand byl prodán společnosti Bally Entertainment Corporation a přejmenován na Bally's Las Vegas. Později byl postaven nový a mnohem větší MGM Grand, který byl otevřen v roce 1993. Nový hotel s kasinem se objevuje např. ve filmech Bláznivá dovolená v Las Vegas (1997) a Creed II (2018). (AndewMX)
  • Tréninkové scény v Rusku byly ve skutečnosti natáčeny ve Wyomingu v USA. (AndewMX)
  • Odkaz Rockyho (Sylvester Stallone) svojmu synovi (Rocky Krakoff) po záverečnom zápase o tom, že by mal už spať, je neopodstatnený, keďže zápas sa konal v noci, ale v Amerike bolo v tom čase o 8 hodín menej. (Johnny.ARN)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Reklama

Reklama