Reklama

Reklama

Gauneři

  • USA Reservoir Dogs (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafián Joe najme na vyloupení klenotnictví partu gangsterů, kteří se vzájemně neznají a oslovují se smyšlenými jmény. Akci však zmaří policie a lupičům nezbývá než uprchnout a ukrýt se ve starém skladišti. Pan Oranžový je postřelen a pan Bílý se ho pokouší udržet naživu, dokud nedorazí pomoc. Napětí ve skladu však narůstá, protože policie je jim v patách a pan Růžový je přesvědčen, že šlo o past – někdo z nich musí být zrádce. Každý má ovšem vlastní verzi toho, co se stalo. Jak dlouho bude trvat, než vytáhnou pistole a drama se změní v masakr? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 391)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Geniální film, který má u mě obrovské ambice překonat legendární Pulp Fiction, které jsem doposud považoval za Tarantinovo mistrovské dílo. Nebudu ovšem vynášet rozsudek hned po prvním shlédnutí, když Historky z Podsvětí dostaly mnohem více prostoru v mém přehrávači. Levný film, který zaujme povedeným scénářem, peprné dialogy k filmu pasují a herci je vynáší s doprovodem nezapomenutelných grimas. Takovou sympatickou zlodějskou sebranku nemáte možnost potkat ve filmu každý den. Pan Růžový to stejně vychytal ;-) 10/10* ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Na tento film som si uz dlho robil zalusk, kedze som videl takmer vsetky Tarantinove filmy a prave k tomuto jeho debutu nie a nie sa dostat. Az teraz konecne. A vysledok? Parada! Fanusikovia PULP FICTION (1994) ma asi roztrhaju, ale tento film sa mi pacil este viac, nez kultovy Pulp Fiction. Na zaciatok skvele herecke obsadenie, opät brutalny Michael Madsen, ktoreho som mimochodom spoznal v rodinnom filme ZACHRANTE WILLYHO (1993), preto som si ho ako hereckeho zabijaka nezaskatulkoval. Naopak Tima Rotha som spoznal v role odporneho sadistu v historickej drame ROB ROY (1995), takze pre tento film bol ako stvoreny, aj ked som ocakaval inu rolu. Dialogov bolo mozno trosku viac, ako by som si prial, ale ani to mi nevadilo, pretoze boli skvele. Asi aj Madonne sa to ratalo, ze bola o nej rec hned v uvode filmu a mozno aj preto si s radostou zahrala vo filme CTYRI POKOJE (1995), kde boli styri poviedky a jednu z nich natocil Tarantino. Taktiez je tu spomenuta Fantasticka stvorka ako komiks, ktora ma dnes natocene dve casti. Reservoir Dogs neodporucam tym, ktori maju averziu na krv :-) ... 03.06.2009 ___ Harvey Keitel - (Pán Biely - Larry) +++ Tim Roth - (Pán Oranžový - Freddy) +++ Michael Madsen - (Pán Blond - Vic Vega) +++ Steve Buscemi - (Pán Ružový) +++ Quentin Tarantino - (Pán Hnedý) +++ Edward Bunker - (Pán Modrý) +++ Chris Penn - (Eddie Cabot) +++ Lawrence Tienrey - (Joe Cabot - šéf) +++ Produkcia: Harvey Keitel +++ Výber hudby: Nancy Lynn Hurlbut, Kathy Nelson, Karyn Rachtman +++ ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu ne. Film o gangsterech, ve kterém se vše řeší dialogama než zbraněma není zrovna moje parketa. Film je tak ukecaný, že polovinu věcí nestihnete ani postřehnout natož vstřebat, herci neznámí, nezajímaví a béčkoví, hlášky mi nepřišly ani vtipné ani cool, Tarantino má zjevně jiný smysl pro humor než já, navíc film, který by mě nudil při pouhé stopáži 99 minut se mi také už delší dobu nestalo. 50% za Režiséra a za zvládnuté řemeslo, ale už nikdy více pro mě muka. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Už tu vidieť Quentinovu genialitu a jeho príbehový minimalizmus, režijný maximalizmus a schopnosť z čohokoľvek urobiť vynikajúci film prostredníctvom perfektného vedenia hercov, geniálnych dialógov (a monológov), správne uletených cool postáv a schopnosti navodiť tú správnu atmosféru. Kill Bill a Pulp Fiction sú ale podľa mňa lepšie. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino je můj oblíbenej režisér ale tenhle film sem prostě nepochopil. Celej film mi přišel neuvěřitelně ukecanej, nudnej a v půlce filmu sem měl nutkání film vypnout a vykašlat se na to. Nakonec sem to sice dokoukal ale ještě teď nechápu vlastně proč. Celej příběh Gaunerů mi přišel prostě o ničem. Najdou se tam sice nějaká plusy ale víc jak tři hvězdičky tomu prostě nedám. A to je jedna hvězdička za to, že je to od Tarantina. Kill Bill nebo Pulp Fiction mi prostě přijde jako úplně jiná liga. Sorry Quentine. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (147)

  • Quentin Tarantino původně zamýšlel vytvořit nízkorozpočtový film a natočit ho s několika přáteli. Když na něj sháněl peníze, producent Richard Gladstein mu předložil seznam deseti herců s následující nabídkou: pokud režisér vybere jednoho herce, dostane částku 1,3 milionů dolarů; pokud dva, budou to 2 miliony. K dispozici byla jména jako Harvey Keitel, Christopher Walken a Dennis Hopper. Roli však získal pouze Keitel, takže rozpočet se navýšil "jen" o 1,3 milionu dolarů. Dalších 200 000 $ vložil do filmu sám Keitel a usadil se tak na postu koproducenta. [Zdroj: kniha "Retrospektiva Quentina Tarantina" od Toma Shone] (Kinofil)
  • Když v úvodu probíhá konverzace o Madonně, Hezký hoch Eddie (Chris Penn) se k tématu prakticky nevyjadřuje. Důvodem může být úcta k ex-švagrové, neboť zpěvačka byla v letech 1985-1989 manželkou jeho staršího bratra Seana. (cihlenka)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

12.05.2005

Už pred niekoľkými rokmi zrežíroval Quentin Tarantino jednu epizódu kultového seriálu Pohotovosť (pod názvom "Materstvo"), v ktorej odkázal na svoj réžijný debut Gauneri, keď do nemocnice priviezli… (více)

Reklama

Reklama