Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 2

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tupé vypasené hovado Kožená tvář znovu v akci! Pár let čekal, až v prodejnách s motorovými pilami zlevní jeho oblíbený pracovní nástroj. A dočkal se. Za přispění (bulharských) filmových činovníků,  kteří mu posvětili jeho bohulibé brutální plány, smí krvavě řádit na Netflixu, do kin už se neprořezal. Kolem jeho přesného věku panují věčné dohady, jediná přeživší z původního masakru, která na pomstu čekala téměř půl století, mu jde po krku, ke vší vyšinutosti do jeho teritoria dorazilo maso na porážku. Na dobrý scénář s příběhem nebyl čas, tak se prostě v explicitní kvalitě jen seká, tluče a řeže do živého masa. David Blue Garcia režíruje na debutanta schopně, ovšem neeliminoval nedostatky laxního a spěšného scénáře, takže Koženec je tak nějak nesmrtelný a zranění se mu záhadně rychle regenerují. Jediná dějově vstřebatelná linie s pomstychtivou přeživší není až tak špatná, jen je příliš narychlo podána, takže působí nevýkonně, přičemž žena nelogicky váhá s odpravením svého objektu pomsty, když se jí naskytne jedinečná příležitost. Omladina je pramálo půvabná, což je výhoda, neb se divák těší, jak ji hrdina v masce pokosí.  Sarah Yarkin a Elsie Fisher jsou hodně asexuální holčiny, nebo se spíše jedná jen o pomstu vizážistů. Divák nemusí mít nakoukány předchozí filmové příspěvky do série, protože film je zvesela ignoruje a v úvodu jen v rychlosti archivním obrazem shrne, co se v hororově památném roce 1973 semlelo. A zvláštností je i to, že Hruškova Kůžička musel sekat drahná léta dobrotu, rozzlobilo ho až vystěhování jeho mámy z domu, které nepřežila. Alice Krige v roli matky se od dob hororových pout s Kingem hodně fyzicky proměnila. Film je hodně krátký (cca 80 minut) a režijně tím pádem i uspěchaný. Vrcholem je scéna masakru v autobuse plném influencerů, kde dá motorová pila a její zvuk nejvíce o sobě vědět. Lokacemi se film podstatně liší od svých předchůdců, diváci milující vyhroceně dusnou a tajemnou atmosféru venkovské odlehlé farmy budou možná spílat duchu westernově působícího vylidněného zapadákova. Brutalitou a explicitností se rozhodně nešetří. Tím film neochvějně vládne. Gore je špičkové a dává značně zapomenout nízké scenáristické propracovanosti posledního dobrodružství Koženého obličejíčku. Takže žádný vrcholný děj, jen solidní řežba. 8/10  ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak musím uznat, že dědek Leatherface je v neskutečný formě a na gore scény je film celkem výživnej. Místy se povedl i hudební doprovod. Tím ale výčet pozitiv filmu končí. Příběhově je to absolutně nezáživný. Vše ještě umocňuje obsazení ústřední čtveřice, který je doslova otřesný. Černoch mi ani tak nevadil, bloncka byla divná a buchta s květákem na hlavě a její pošahaná ségra byli doslova na zabití. A aby toho nebylo ještě málo tak vše korunuje bába, která má s Leatherfacem nevyřízený účty z minulosti. Babka působí podobně trapně jako J. L. Curtis v posledním Halloweenu. Jedinej komu šlo v tomhle filmu fandit byl tak jenom Leatherface.  Takže když to shrnu tak po gore stránce mě film celkem uspokojil ale víc jak 2 hvězdy stejně dát nemůžu poněvadž když nebyl na scéně dědek Leatherface tak to byla ubíjející nuda.  Leatherface z roku 2017 mě oslovil daleko víc. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

50 let trvalo, aby Texaský masakr konečně obstál svého názvu.Z mého pohledu naprostá euforie a návrat 15 let zpět do doby kdy vznikaly pecky jako Haute Tension, Hranice smrti, Martyrs, Hills have Eyes apod. Explo/Hixplo je subžánr, který už pomalu v hororech mizí, ale tenhle comeback po snad 5 letech k žánru, který miluji naprosto vítám s otevřenou náručí.Kdo je pravý gore hound a má rád pořádnou chlapskou řežbu, tak nevěřím, že se při sledování neusmíval od ucha k uchu štěstím a radostí. LGBT komunita, intelektuální pozérové, vlhké teenky a nerdi omdlévající při první vraždě budou samozřejmě frfňat. protože po opětovném zhlédnutí Fathera jim na Netflixu automaticky načetl nejsledovanější film týdne a v domnění, že dostanou slow burn drama z Texasu o hnusném chlapovi prodávající motorovky v zapadlém krámě na konci města, chlastající pivo při západu slunce, při kterém bude vyslovovat filosofické úvahy o zániku světa a řešil každodenní dospělé překážky. Do toho se samozřejmě dozví, že má rakovinu a začínajícího Alzheimera a tudiž se nemůže nadále starat o své dva syny- autisty, tak všichni ti byli krutě vyvedeni z omylu, když se dozvěděli, že tohle nebude ten pravý film, který si pustí se svými prarodiči. Ták a teď konečně k filmu. Je to nádhernéj film! Excelentní módní přehlídka gore scén s bodycountem tak vysokým, že by si dokázal vytřít prdel s jakýmkoliv hororem za posledních 5 let po stránce Gore ( Zdravím Alvarézův Evil Dead) na nic jiného si nevzpomínám. Film má jen krátkých 80 minut a po 20 minutovém úvodu to začne. Leatherface nasadí svou nejvíc creepy masku ve své kariéře a jde to řezat hlava nehlava. Rozmašírované lebky, křupání kostí, mrzačení lidí na desítky způsobů, střeva, useklé hlavy, rozpůlené těla, useknuté končetiny. Kreativita a nápady v zabíjení lidí zde nemá žádné hranice, je to nekompromisní Rko-téměř NC17, což se dneska už prostě nenatáčí a já při sledování úplně OŽIL! Pochválit musím i kameru a hlavně soundtrack ( dojde i na pár jumpscarů a kdykoliv je Leatherface na scéně, tak je to intenzivní, syrové, evil, bezútěšné a chladné. Z postav jde cítit, jak jim vyhasíná život až hmatatelně a scéna v autobuse je už teď instant cult classic, která se za 10 let bude objevovat v různých Youtube videích.Je to hloupé, je to cheesy, postavy jsou nesympatické, ale je to kurva zábavné a tak moc brutální, že všechny tyhle nedostatky odpouštím s úsměvem na tváři. Tohle já můžu a kdo ne, tak dramat máte na skladě pořád dost. PS: Všichni, co dali 4 hvězdy mají mé sympatie a jsou zárukou, že true horror fans havenˇt died yet. Příběh 2/5, Akce 4/5, Humor 2/5, Násilí 5/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 4/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 8.5/10. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný zvlášť velký ctitel původního filmu, zato jsem se ale nejspíš stal ctitelem tohoto. Ano, tvůrci opisovali od nového Halloweenu, jak mohli, nicméně výsledek není vůbec k zahození a jedinou slabinu vidím v tom, že Olwen Fouéré prostě není Jamie Lee Curtis. Je to zkrátka víc než solidní, nekompromisní podívaná, která nabídne spoustu skvělých žánrových scén i předtím, než poprvé zaječí motorovka a než v autobusu dojde k něčemu TAK velkému, že "masakr" v názvu ale vůbec nepřehání. I když film zkrátka jede v osvědčených kolejích, je to skvělá jízda. A ten závěr, proboha, ten závěr! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to neurazilo. Na to, jak to byla problémová produkce, a že po dlouhém tichu zakotvila na Netflixu místo aby zamířila do kin, je nový přírůstek do Leatherface série poměrně fajn (určitě lepší než poslední dva, možná tři filmy). Kvituju krátkou stopáž a výživné gore scény. Zamrzí nevyužití Sally z originálního filmu (ta je tu jen proto, že legacy sequely jsou teď moderní, a svou příležitost na zadostiučinění po letech teda dost prosere) a plochost ostatních postav. Ty občas mluví, jen aby mluvili (v jedné scéně Melody naléhá "Lilo, uteč, nechej mě tady", aby hned ve scéně navazující volala "Lilo, pomoz mi!"). Samozřejmě lepší to být mohlo milionkrát, ale pokud to budu brát jako slasherovou jednohubku, nemám moc důvodů si stěžovat (zvlášť třeba v porovnání s posledním návratem ikonické hororové postavy, ambicióznějším Halloween Kills). ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Film měli původně režírovat Ryan a Andy Tohillovi, ale byli vyhozeni jen týden po začátku natáčení, jelikož studio nebylo s jejich prací spokojeno, a proto na post režiséra najalo Davida Blua Garciu. Záběry, které bratři v Bulharsku natočili, pak ve filmu nebyly vůbec použity. (fiLLthe3DD)
  • Kvůli odložení premiéry snímku Leatherface - zrození (2017) ztratily společnosti Lionsgate a Millennium Films práva na sérii Texaský masakr a získalo je tak studio Legendary. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama