Reklama

Reklama

Poté, co Adonis Creed (Michael B. Jordan) ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian (Jonathan Majors), touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem - bojovníkem, který nemá co ztratit. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 8

Recenze (203)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po filmařské stránce z hlediska režisérské vize, finálního looku, celkového vizuálu i dynamiky filmu proložené s retrospektivním odvyprávěním minulosti vlastně nemám výtky a klidně bych střílel čtyřku. Nicméně obdivovat realistický box a trénink může zkrátka jen “nezasvěcený” člověk, který nikdy neboxoval, ovšem tohle není jen problém Creeda, ale všech martial arts snímků, jelikož takhle prostě reálný fight nevypadá ani zdaleka a asi je to můj osobní blok, že kdykoliv někdo tohle téma zfilmuje, musím se smát nad naivitou všech úderů a téhle zábavné “čisté” choreografie. Stejně tak heavyweight championi sprintující na horu a potící se v záři zapadajícího slunce na pláží je taky solidní ryze filmová chuťovka, která by v reálu asi neprošla. Jinak jde ale o svižnou, oddechovou akci, která šikovně kombinuje příběhové drámo do boxerského kabátku a Jordan za kamerou se teda taky vytáhl. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nadějně vystavěné sportovní drama, které ale v několika aspektech na své předchůdce poněkud ztrácí. Tak nějak zhruba takto lze v jedné větě popsat snímek Creed III, jenž se tentokrát musel obejít bez legendárního Sylvestera Stallone. Bál jsem se, že zrovna absence tohoto stěžejního elementu bude velký problém, nicméně opak je pravdou. Tvůrcům se zde podařilo vystavět samostatně fungující sportovní a rodinnou mozaiku, která je nejsilnější v první polovině filmu. Do tohoto bodu si budete královsky užívat gradující osudové dějové oblouky, precizně lícující soundtrack, dravou kameru a především Jonathana Majorse, který si zápornou postavu zcela zjevně užívá plnými doušky. Bohužel, v polovině druhé je velmi bolestně znát, že se muselo hodně stříhat a dělat hodně kompromisů, pročež to celé najednou začne vypadat velmi zkratkovitě a uspěchaně, takže se celý feeling snímku začne povážlivě kymácet a rozpadat. Avšak i přes tento značný neduh se stále jedná o skvělý film s boxerskou tematikou, který v rámci svých možností dokáže vice než dobře zabavit. A já se už teď nemohu dočkat dalšího dílu společně s přáním, aby opět na režisérskou sesli usedl Michael B. Jordan, na jehož neotřelý režisérský styl se opravdu dobře kouká. Skvělá práce! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „It was really hard to accept my dreams didn’t turn out the way I wanted them to.“ ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dost mě štve jak tvůrci zametli s postavou Rockyho, nejen že se zde ani jednou neobjeví, ale ani se o ní nemluví, prostě jakoby neexistovala. Jinak se jedná o překvapivě povedený kousek. Minutáž šla trošku dolů a celý příběh je dosti osobní. Vytahují se tady dávné události a ty je potřeba nějakým způsobem uzavřít. Jako v každém filmu i tady bezezbytku platí pravidlo, že jak kvalitní je záporák, tak kvalitní je výsledek. Tady je záporák přímo luxusní. Jednoznačně nejlepší z trojdílné série. Jonathan Majors, ať už je v soukromí jaký chce, může být pro Hollywood obřím přínosem. Charisma z něj totiž je tryská. Označil bych jej za takovou černošskou verzi Toma Hardyho. Pokud bych něco kritizoval, tak asi fakt, že jsou ve finále vlastně všichni hrozní přátelé. I mladý Drago zde už vystupuje v kladné úloze. 70% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem nad tím celou noc (teda krom té doby, když jsem spal, která byla pravda celkem výrazná) a zjistil jsem, že jsem doposud viděl v životě jenom jeden boxerský film a to osm let starý Southpaw. Svědkem mi je můj tehdejší tamní komentář začínající větou, že jsem v životě neviděl žádný boxérský film. Proto patrně se nejsem schopný opřít o časté výtky směřující ke klišé boxerských filmů či naopak vynechaných důležitých aspektech boxerských filmů. Pro mě byl třetí Creed sympaticky přímočarou žánrovkou, kde žádný z vedlejších motivů nevyjede zpoza dost úzkých mantinelů, do kterých se musí vejít především zpocená nasvalená klepadla snažící se trefit něčí ksicht. Samotné scény zápasů jsou fantasticky nastříhané, ozvučené, rychlé, dynamické a přehledné, přičemž tím jak jsou neustále komentovány moderátory, tak nám dávají vhled do toho, co se vlastně z technické stránky v tom zápase děje, aniž by bylo třeba mít nějakých výrazných zkušeností s tímto sportem. Postavy jsou i přese všechnu snahu dost jednorozměrné a povinné atributy typu sparringová montáž, proběhnou rychle a jede do nich správně ukecanej rap. Kdybychom se zbavili patnácti minut boxovací holčičky s tváří Billa Cosbyho a umírající mamá, tak je to velmi sympatická tresť toho, co si představuji pod boxerským filmem. Napínavá a úderná v bojových sekvencích, jednoznačná až přiblblá ve svých motivacích. Jinak jsem teda nepochopil v půlce, proč jsou všichni nasraný na Damiana, když v normálním zápase porazil Felixe a dostal titul a taky v čem tkvěl ten dle všeho zásadní twist s fotkou z krimu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Baví mě, že i v devátém filmu z jednoho vesmíru je kde brát nová témata, kombinovat motivy z pozapomenutých dílů (Rocky III, Rocky V) a zároveň je nabalovat na vedlejší linky ze samostatných Donnieho příběhů. Jen bych si přál, aby se do sociálního dramatu, v první polovině tak uvěřitelně budovaného, zatnulo ještě usilovněji a rouhačsky jsem doufal v odklonění se od nevyhnutelného zabočení směrem k ringu. Naštěstí i tam si je Jordan na režisérské pozici neuvěřitelně jistý a i přes vytření všech očekávaných žánrových klišé dává Adonisově charakteru punc dospělosti. Velké díky za komornost, kdy se mezi rytmickými beaty nebojí úplně zpomalit a ztichnout a jen nechat působit Majorsovo i vlastní charisma. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Natáčalo sa hlavne v Los Angeles v Kalifornii, Tampe na Floride a v štáte Georgia, najmä v Atlante. Natáčanie začalo v januári 2022 a trvalo až do apríla toho istého roku. (Arsenal83)
  • Už pred premiérou tejto časti bolo oznámené, že sa plánuje štvrtý film a uvažuje sa aj o spin-offoch. (Arsenal83)

Související novinky

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Creed se dočká čtvrtého dílu

Creed se dočká čtvrtého dílu

19.11.2023

Jak to tak vypadá, Adonis Creed své boxerské rukavice jen tak nesundá. Oscarový producent Irwin Winkler (série Rocky) během jednoho ze svých nedávných rozhovorů totiž prozradil, že po komerčním… (více)

Reklama

Reklama