Reklama

Reklama

Hannibal

(seriál)
Trailer 4
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, (2013–2015), 27 h 54 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Laurence Fishburne, Scott Thompson, Aaron Abrams, Gillian Anderson, Hettienne Park, Kacey Rohl (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Dr. Hannibal Lecter se po letech vrací na seznam nejhledanějších zločinců a rozehrává další rafinovanou smrtící hru. Po útěku z vězení se uchyluje do Itálie, kde se vydává za znalce umění. Jediná přeživší oběť ale prahne po pomstě... Dr. Hannibal Lecter, rafinovaný psychiatr a úchylný vrah, který s požitkem pojídal maso svých obětí, uprchl během pátrání po sériovém vrahovi Buffalo Billovi ze svého ostře sledovaného, nicméně improvizovaného vězení v Memphisu. Nejprve trochu „cestoval", pak se přemístil do italské Florencie. A nepřestává být sám sebou.
Pod maskou kultivovaného znalce italského umění mate stopy a s noblesou si užívá své choutky. Je tu ale několik lidí, kteří na něho nezapomínají. V první řadě zvláštní agentka FBI Clarice Starlingová. Ta se už této noční můry nikdy nezbaví, fascinující tón hlasu dr. Lectera si stále vybavuje. A je tu též perverzní Mason Verger, který se dříve měl stát jednou z Hannibalových obětí.
Přežil, ale je v zuboženém stavu, závislý na lékařských přístrojích a posedlý touhou po pomstě. Prostřednictvím internetu sleduje svůj objekt a připravuje past. Návnadou musí být to, co doktora nejvíce těší... (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 4

Recenze (680)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Uťahané, pomalé, takmer bez drámy, celé je to založené len na dialógoch. Sem tam nám ukážu trochu krvi, snažia sa ale šokovať niečim, čo sme už videli niekde inde. Herecky sú postavy takmer bez výnimky nesympatické. Jediný, kto to ťahá je prirodzene Mikkelsen, no ženské postavy nestoja ani za vtačí trus, vrcholom nesympatie je Hugh Dancy, ten je samotný väčší blázon než vrah. Absolútne neporovnateľné so známou excelentnou trilógiou, ak niečo také očakávate, ani sa do toho nepúšťajte. V čom tkvie hodnotenie a úspech seriálu, to mi je doteraz záhadou. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Režiséři si dali dávku houbiček a natočili Hannibala a kupodivu se jim to značně vydařilo. I když to někdy trochu přehání s tlačením na pilu, rozuměno s množstvím houbiček - jak s konzumací, tak s jejich růstem (v lidech), nemůže se jim upřít určité množství invence a jiného přístupu k předloze. Když k tomu všemu ještě velice zdárně "sekunduje" Mads Mikkelsen, nemůžu být nespokojen. 1. série - 87% Druhou sérii jsem konečně dokoukal a ač pila dávno praskla, neortodoxní přístup k seriálu a její finále mě velice potěšilo. 2. série - 83% ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Mads Mikkelsen je Ď Á B E L ! V životě bych s ním nevečeřel, popravdě, bál bych se s ním i mluvit, protože už jen z jeho akcentu mi běhá mráz po celém těle. Skvělá věc ale je, že to není to jediné, proč je tenhle nový seriál tak geniální, Hugh Dancy a Laurence Fishburne jsou stejně tak výborní. Nestabilní agent Fuller je jedna z nejzajimavějších postav, se kterou jsem se kdy v televizi setkal setkal a ona psychologie, se kterou zde scénáristi pracují až do těch nejmenších detailů na tom má lví podíl. Sérioví vrazi, neobvyklé případy, provázanost, zvraty, hudba a na konci toho vše, opět ten ďábelský Hannibal - už je prostřeno, tak na nic nečekejte a posaďte se k nám. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který je po celou dobu na rozmezí mezi snem a realitou a ani hrdinové ani divák občas neví co je vlastně pravda. I samotné vraždy a vyšetřování jsou na hony vzdálené realitě. Proto seriálový Hannibal není žádnou několikadílnou verzí kultovního Mlčení jehňátek. Ani hrdinové a už vůbec ne ústřední Hannibal Lecter nejsou tím, co by divák očekával a proto může být pro mnohé diváky tento seriál nestravitelný a já to plně chápu. Mé 4* jsou hodně odřené, ale já se docela bavil. Mám spoustu výhrad k tomu, jak se zde pracuje se známými postavami a hlavně Hannibal rozbíjí vše, co jsme si o něm doposud mysleli a jak nám byl prezentovaný, ale minimálně po vizuální stránce je Hannibal fascinující, hlavně vzhledem zobrazování krve a násilí. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Nebýt skvělého Madse, tak by to byl čistokrevnej průjemnej seriál, takhle si mě to získalo, ale přeci jen nesmrtelnost většiny hlavních postav, skoro až sexuální touha mezi Hannibalem a Willem, kdy člověk čeká jestli se oprcaj, nebo zabijou, bo obojí, řešení mordů stylem "Prostě to vím" a jako bonus seriál vše tak překombinovává, jak českej nároďák v útoku (což znamená milion přihrávek a žádnej gól, páč nikdo nestřílí) to vše mě na seriálu neskutečně sralo. Já si tak čistě užívala, když byl na obrazovce Mads, kterej má vlastně všechny rád, některé na talíři, jiné jako budoucí menu. Willíkovi když začne okázale mrdat, tak je to celkem prima, no ze záporáků bych vyzdvihla asi Červenýho draka, borec to zahrál na pána...nebo na draka? Prostě to zahrál dobře. Prasečák si dal orál s úhořem, holky se nám polesbily, soukmenovkyně byla šukézní a Hannibal s Willem asi koukali na Bod zlomu a dali si skok důvěry. Každopádně to nějakým zvráceným způsobem baví, jelikož Mads je prostě nádherný exemplář sociopatické, sadistické svině se sexapýlem. Už se těším až zkusím nějaké recepty. ()

Galerie (1 203)

Zajímavosti (47)

  • V první epizodě Will Graham (Hugh Dancy) řekne: "Don't psychoanalyze me, you wouldn't like me when I'm psychoanalyzed," čímž odkazuje komiksovou postavu Hulka a jeho slavný výrok: "Don't make me angry..." (Mrs.Blue)
  • Hannibalova (Mads Mikkelsen) psychiatrička mu na konci prvního sezení nabídne sklenici vína. Při následující schůzce se Will (Hugh Dancy) zeptá Hannibala, zda pil s pacientem. Ten mu odpoví, že ne, že pila ona – jeho lékařka – se svým pacientem... Daná sezení se konala na odlišných místech – Bedeliin (Gillian Anderson) dům a Hannibalova ordinace. Pokud si Hannibal neodvezl danou sklenici vína s sebou, jde o chybu kontinuity. (MsUtahraptor)
  • Později, když se dostal do vězení, četl Hannibal Lecter mimo jiné Dumasovu kuchařku. (Zdroj: AXN CZ/SK)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Reklama

Reklama