Reklama

Reklama

Hannibal

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, (2013–2015), 27 h 54 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Laurence Fishburne, Scott Thompson, Aaron Abrams, Gillian Anderson, Hettienne Park, Kacey Rohl (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Dr. Hannibal Lecter se po letech vrací na seznam nejhledanějších zločinců a rozehrává další rafinovanou smrtící hru. Po útěku z vězení se uchyluje do Itálie, kde se vydává za znalce umění. Jediná přeživší oběť ale prahne po pomstě... Dr. Hannibal Lecter, rafinovaný psychiatr a úchylný vrah, který s požitkem pojídal maso svých obětí, uprchl během pátrání po sériovém vrahovi Buffalo Billovi ze svého ostře sledovaného, nicméně improvizovaného vězení v Memphisu. Nejprve trochu „cestoval", pak se přemístil do italské Florencie. A nepřestává být sám sebou.
Pod maskou kultivovaného znalce italského umění mate stopy a s noblesou si užívá své choutky. Je tu ale několik lidí, kteří na něho nezapomínají. V první řadě zvláštní agentka FBI Clarice Starlingová. Ta se už této noční můry nikdy nezbaví, fascinující tón hlasu dr. Lectera si stále vybavuje. A je tu též perverzní Mason Verger, který se dříve měl stát jednou z Hannibalových obětí.
Přežil, ale je v zuboženém stavu, závislý na lékařských přístrojích a posedlý touhou po pomstě. Prostřednictvím internetu sleduje svůj objekt a připravuje past. Návnadou musí být to, co doktora nejvíce těší... (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (680)

akisha 

všechny recenze uživatele

Mikkelsen nemohl zklamat, ač jako sympaťák je mi prostě příjemnější. Četla jsem všechny Harrisovy knihy a nikde není naznačeno, že by dr Lecter byl až takový brutálník, co si libuje ve vyřezávání orgánů zaživa a další věci, co předvádí tady. Nicméně to tam teda nebylo ani vyvráceno. Seriál se v každém díle naprosto vyžívá v někdy až absurdním hnusu a tvůrci byli skutečně kreativní - pěstírny hub, lidské úly, shoření zaživa, struny z lidských střev, no prostě pohádka. Herci prvotřídní. Fishburne se mi snad nikde víc nelíbil (a líp nezahrál), než tady. Dancy dokonalý, do svojí role se položil na 100%, úplně stejně jako Mikkelsen přesný od účesu po zástěru. Gillian Anderson a Gina Tores obě velmi dobré. Co mě ale vůbec nenadchlo, byly změny pohlaví u Alany Bloom a Freddie Lounds - obě v knihách muži a obě zde naprosto otravné pšundy. Alana Bloom svatouškovská trapka bez charizma a bez humoru, přesně ten typ s věčným útrpným výrazem, co mě vytáčí. Naopak Freddie Lounds zase typická otravná novinářka, do který ani není nikdo zamilovanej, tak proč to nemohl bejt chlap? Zatím jsem viděla první dvě série a poslední díl druhé série byl tak božsky vygradovaný, jako málo co, prakticky gradoval už od začátku pomocí hudebního doprovodu. Doufám, že třetí série udrží úroveň. Jo, a Michael Pitt byl jako psychouš Verger hodně přesvědčivý. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Nebýt skvělého Madse, tak by to byl čistokrevnej průjemnej seriál, takhle si mě to získalo, ale přeci jen nesmrtelnost většiny hlavních postav, skoro až sexuální touha mezi Hannibalem a Willem, kdy člověk čeká jestli se oprcaj, nebo zabijou, bo obojí, řešení mordů stylem "Prostě to vím" a jako bonus seriál vše tak překombinovává, jak českej nároďák v útoku (což znamená milion přihrávek a žádnej gól, páč nikdo nestřílí) to vše mě na seriálu neskutečně sralo. Já si tak čistě užívala, když byl na obrazovce Mads, kterej má vlastně všechny rád, některé na talíři, jiné jako budoucí menu. Willíkovi když začne okázale mrdat, tak je to celkem prima, no ze záporáků bych vyzdvihla asi Červenýho draka, borec to zahrál na pána...nebo na draka? Prostě to zahrál dobře. Prasečák si dal orál s úhořem, holky se nám polesbily, soukmenovkyně byla šukézní a Hannibal s Willem asi koukali na Bod zlomu a dali si skok důvěry. Každopádně to nějakým zvráceným způsobem baví, jelikož Mads je prostě nádherný exemplář sociopatické, sadistické svině se sexapýlem. Už se těším až zkusím nějaké recepty. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem dvě epizody, ale vlastně už jedna mi stačila k poznání, že tentokrát si s televizní sérií rozumět nebudu. Je to snaživě cool a využívá to všechny možné populární a efektní nástroje k upoutání divákovy pozornosti, zajímavé prostředí, psychicky vyšinuté nebo výjimečné typy postav, ale nějak se s tímhle stylem míjím a vidím v tom pouhou účelovost. Když to vezmu upřímně, to jediné, co na seriálu opravdu funguje, je postava Madse Mikkelsena a jeho doktora Hannibala Lectera. Jenže ta nehraje dominantní roli a naopak hlavní hrdina seriálu je podle mého mínění naprostý omyl a jeho interakce s doktorem nefungují. Takže kdybych měl porovnávat Antony Hopkinse a Madse Mikkelsena, hodně obtížně bych se rozhodoval, koho vyzdvihnout (i když klasika by nakonec asi dostala přednost), ale to ostatní v porovnání s legendárním Mlčením jehňátek podle mého názoru pokulhává. Celkový dojem: 35 %. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 2/10 Hudba 5/10 Efekty 7/10/// PLUS: seriál jenž nejvíc vynikne brutálním a detailním vyobrazením vražd, mrtvých těl a krve, seriál v tomto směru šokuje jako žádný jiný, kdo chce vidět kvalitní herecký projev, Mikkelsen, Fishborne ani Dancy ho nezklamou, některé hudební motivy jsou výborné, scény mají atmosféru MÍNUS: není pro každého, kdo nemá silný žaludek, bude mu nejspíš nevolno, mnoho scén je tichých, klidných a vlastně dost nudných, hlavní postava byla čím dál tím víc zmatená a já společně s ní./// Shrnutí: Už jen zdejší hodnocení napovídá že se jedná o kvalitní zpracování, které si své diváky najde (a že jich není málo), kteří toto dílo ocení a možná i vynesou do nebes. V mém případě se to rozhodně nestane. U sledování jsem se šíleně nudil, hlavně mě nudila všudypřítomná konverzace, kde některá byla poutavá a skvělá, většina však ne, a sledovat to několik hodin je utrpení. První díl mě strhl na svoji stranu, ale s přibývajícími částmi jsem se stále pohyboval na místě a i když se jednotlivé případy lišili, ve výsledku mě to přišlo pořád stejné. Druhou řadu si tedy pořádně rozmyslím./// Celkem 41%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krimi veľmi neobľubujem, ale toto ma dostalo. Asi by nikto nedokázal stvárniť postavu Hannibala lepšie ako Mads Mikkelsen. Nechcem znevažovať Hopkinsovo herecké nadanie, ale v tomto prípade na Madsa určite nemá. Môžem len ďakovať tomu, že sa Mads s Hughom Dancym pri natáčaní filmu Kráľ Artuš (2004) stali priateľmi a že si potom Hugh na Madsa spomenul keď hľadali nového Hannibala. Mohlo sa zrodiť dokonalé stvárnenie tejto postavy. Keď varil bol proste neodolateľný, každý by sa nechal od neho pohostiť :) Geniálny manipulátor, majster psychoanalýzy, pohotového jednania... Celý čas mal všetko v rukách, celý čas ťahal za nitky osudu všetkých ľudí čo sa ocitli v jeho blízkosti, nech už mal s nimi akýkoľvek úmysel, dobrý či zlý. Na začiatku mi trocha vadil Hugh Dancy, ale časom som si na neho a jeho "vyšinuté" správanie zvykol a s iným hercom by som si to už nevedel predstaviť. Jedno mu treba uznať. Aj on sa dokázal do postavy vložiť, až tak, že by ma ani veľmi neprekvapilo, keby sa tak správal a mal podobné problémy aj v skutočnom živote. Seriál Hannibal má všetky predpoklady k tomu aby dal podnet na vznik nového typu kriminálky. Kriminálky, kde sa neriešia iba zločiny a nestopujú zločinci, ale kde existuje aj podstatne zaujímavejšia nadstavba, v ktorej sa odvíja príbeh účinkujúcich, ale inteligentným spôsobom, žiadne klišé. Nemyslím si však, že by to oslovilo každého. Nie každý má totiž rád inteligentný vývoj postáv v príbehu a jeho odhaľovanie na základe brilantnej psychoanalýzy ľudských duší a vzájomných dialógov. Väčšine stačí iba to staré známe krimi klišé, kde sa hľadá zločinec a jednotlivé hlavné postavy sa tak maximálne medzi sebou ženia, vydávajú, intrigujú alebo nečakane zomierajú. Ja som však v krimi hľadal niečo iné a konečne som to našiel. ()

Galerie (1 203)

Zajímavosti (47)

  • V prvním díle seriálu pronese Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) větu: "I think I could help good Will see his face," čímž odkazuje na snímek Dobrý Will Hunting (1997). (Moly)
  • Will Graham (Hugh Dancy) hovorí v tretej epizóde prvej série o rovnakom type dievčat, ktoré vrah zabil. Rovnaká farba vlasov, rovnaká farba očí. Väčšina dievčat na fotkách má hnedé oči, niektoré však majú modré, presne ako Abigail (Kacey Rohl). Hnedé však prevládajú. (Fanita)
  • Hannibalov pacient Franklin (Dan Fogler) v prvej sérii spomenie, že mu bolo ľúto smrti Michaela Jacksona. Na prvý pohľad sa zdá, že sa jedná o anachronizmus, keďže predloha a ostatné filmy sa odohrávali pred spevákovým skonom, no USB porty, vzhľad vozidiel a vyšetrovacie metódy naznačujú, že autori sa rozhodli seriál prekopať a modernizovať. (BlackTom)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Reklama

Reklama