Reklama

Reklama

Vražedná čísla

(seriál)
  • USA Numb3rs (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2005–2010), 84 h 34 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

David Krumholtz, Rob Morrow, Judd Hirsch, Alimi Ballard, Navi Rawat, Peter MacNicol, Dylan Bruno, Diane Farr, Aya Sumika, Sophina Brown, Michelle Nolden (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(118)

Na různých místech po městě se objevují mrtvoly znásilněných žen a policisté nemají žádné stopy, jak se k vrahovi dostat. Ale agentům FBI se brzy podaří pomocí matematiky a na základě údajů zakreslených v mapě určit přibližné teritorium, ve kterém pachatele hledat... (TV Nova)

Recenze (175)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

no co si budeme povídat.. nebýt vědců, matematiků a podobných géniú, jakého tady ztvárňuje Krumholtz, tak ještě teď sedíme v jeskyni.. jídlo v podobě mamuta si ohříváme na ohni, koukáme na malby na stěnách a chodíme pěšky :) tak proč by se nedalo matematicky vyřešit spoustu případů?? když to má někdo v hlavě no problém :) na to, že mám docela všechny škály kriminálek zkouklé a žádna mi nikterak nevadí.. tak ani tahle nebude výjimkou.. spojení brácha drsňák a brácha génius.. dobrá volba.. k tomu si přidejte tatíka, s kterým pořád bydlí, profesora na universitě..který mu rád pomůže a tým špičkových detektivů.. a zajímavá podívaná může začít :) ()

alenka 

všechny recenze uživatele

prvnich par dilu me totalne nadchlo - skvely scenar s objevujicimi se kriminalistickymi metodami (realisticnost matematickych vypoctu necham na jinych, ja tomu nerozumim, ale bavi me tp :) pak ale dojde k rozmelneni, pridani fyziky, spousty nezabavnych teorii, ktere nemaji s myslenkou seiralu moc spolecneho, zbytecne moc postav, ktere se schazeji v obyvaku hlavnich hrdinu, a nikdo presne nevi, proc. dva sympaticti hrdinove si zaslouzi trochu lepsi scenaristy, kteri by je nenechali tak rychle umrit :( ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Chyba lávky, odstřelit to po prvních dílech. Sic mi stále nejde z hlavy fakt, že to co týpek jakoby „spočítá“ by dokázal vyřešit i selským rozumem, ale na druhou stranu je to docela dobrá oslava lidského rozumu a teoretického myšlení. Případy začínají být zajímavé, leč scénáristy vykonstruované tak, aby nahrály na smeč matematice. A byť jsou ty rodinné etudy stále v rovině sladké telenovely, musím zkonstatovat, že bratři Scottové by mohli Jerrymu Bruckheimerovy časem solidně konkurovat. ()

prochy95 

všechny recenze uživatele

Toto je snad nejlepší kriminální seriál, který jsem kdy viděl. Tento seriál, má mnoho výhod, kvůli kterým by se na něj měl člověk dívat. Zaprvé je podle mě nejvyšší výhodou celého seriálu, že se tam hodně řeší osobní život všech postav. Vzhledem k tomu, že hlavní hrdinové jsou bratři a ještě k tomu tam vystupuje jejich otec, tak se v každém díle najde nějaký rodinný problém, který se musí nějak vyřešit. Dále samozřejmě obdivuji, celkový nápad využívat matematiku a logiku k řešení zločinů. Pravdou je, že všechny rovnice, které jsou zde používány opravdu existují a mají nějaký reálný základ. Jediné co nechápu je, jak mohou všechny ty normální věci z reálného života převést na čísla. Také jsem velmi nadšený z toho, že se nejedná stále o ty samé zločiny. Jsou totiž kriminální seriály, které se specializují pouze na jednu věc, třeba únosy nebo vraždy. Avšak v tomto seriálu se objevují únosy, vraždy, krádeže, finanční podvody a další podobné věci. A konečně musím vyjádřit svůj nejvyšší obdiv nad hereckými výkony jednotlivých herců. Každý herec dostal nějaký svůj charakter ke své postavě a dokázal ho naprosto neuvěřitelně zahrát. Všech celých šest sérií jsem se u tohohle seriálu nikdy nenudil a jsem z něj naprosto unesen. ()

kollma 

všechny recenze uživatele

Jako kriminálka průměrné, nápad s matematickými výpočty je originální. Zpracování ale není takový, jaký by mohlo být. Vytvoření vzorce vypadá věrohodně, ale ve skutečnosti by tenhle vzorec určitě nešel použít na tak velký počet lidí a událostí a neměl by tak velkou pravděpodobnost úspěchu. Je jasný, že tenhle vzorec se musí vytvořit na tabuli nebo na papíře, ale vůbec nechápu, proč se nikdy nepoužije pro výpočet počítač nebo i obyčejná kalkulačka, pro fyzikální výpočty naprosto nezbytná. Ale asi je lepší psát hodnoty na tabuli a desítky minut něco počítat, než zadat hodnoty do nějakýho tabulkovýho procesoru, který vypočte výsledek za několik sekund, navíc s menší možností chyby než jakýkoli člověk. Jediný díl, který se mi po téhle stránce líbil, byl ten, když "geniální" matematik Charlie přestal pořád něco počítat a používal zákony logiky na reálný případy. ()

Galerie (659)

Zajímavosti (17)

  • V čase 15:45 se Larry (Peter MacNicol) ptá Charlieho (David Krumholtz), jestli zná Petra Hlaváčka, že je to tak trochu posedlý Čech, který z bot či jejich otisků dokáže přečíst výšku, fyzické neduhy atd. Nejedná se o fikci, Petr Hlaváček byl český obuvnický expert, který se mimo jiného zabýval i výzkumem obuvi Ötziho. (Proste..Jana)
  • "S Bixel St" je názov ulice za budovou, kde sídli FBI v seriály. V 4. epizóde 6. série s názvom "Autor neznámy" je spomínaný film Bixel Street. (ČSFD)
  • V seriálu je Don o pět let starší než Charlie. Ve skutečnosti je však herec Rob Morrow o 16 let starší než David Krumholtz. (viperblade)

Reklama

Reklama