Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Z natáčení 3
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Z natáčení 3

Recenze (367)

honajz 

všechny recenze uživatele

Vynikající a vtipné, inteligentní a neurážlivé, s mírou vkusu tak akorát. Je poznat, že tenhle seriál nedělali žádní blbci. Navíc miluju hlavní postavy, které se dokážou chovat dětinsky, a mít nad tím nadhled. Potěší i skutečnost, že si tvůrci dali práci s každým detailem, aby byl reálný a uvěřitelný. Vezměte si jen "český" díl - jména zní česky, nápisy na obale mají skutečně českou diakritiku. A jak jsou využity pohledy, mrknutí, úsměvy, načasování scén, skutečně velmi dobré. ------- EDIT: Tak mám za sebou 7x23, a myslím, že tím to mohlo skončit. Seriál mne od začátku chytil tím, že bere tradiční téma policajt/-ka a přicmrndávač odjinud (mentalista, bílý límeček, psycholog, autista, cokoliv) s nadhledem. Že Castle je jak malý kluk, který se i v dospělosti dovede radovat ze života a užívat si kdejakou ptákovinu. V sedmé sérii tomu odpovídal vlastně jen díl na "Marsu", dokonce ani Divoký západ mne moc nebral (sice to Kate v kovbojském slušelo, ale kde byly přestřelky, bitka na baru apod.?). Hodně dílů bylo jaksi do počtu, a dnes už si ani nevzpomenu, o čem přesně (všichni ti mrtví právníci, drogoví dealeři, pátrači na vlastní pěst), jak si byly ty díly podobné jako vejce vejci. Trochu z toho vybočoval díl s čínskou komisařkou Zhang, ale skutečně jen trochu - v akci jsme ji viděli v podstatě jen dvakrát, z toho jednou jen kradla pistole z ruky. V 7. sérii se v podstatě vše uzavřelo - 3XK, Katina matka (ta už dokonce dříve), objevily se dvě nové věci, které se ale rychle povedlo taky uzavřít (a souhlasím, že linka s Castlovým zmizením byla trestuhodně nevyužita a vysvětlení bylo poněkud pitomoučké - navíc nevysvětlovalo, proč Castle sám platil za zničení černého SUV, proč bydlel u jezera, jak se ocitl na moři apod.). Děsný zážitek z dětství sice dostal nakonec jen jeden, poslední díl, ale celý slouží spíše takovým těm uvědomělým řečem, jak a co nás formuje, abychom byli takoví, jací jsme. Nebylo to nakonec natočeno úplně špatně, ale záporák byl prostě chabý a scén s ním málo. A nakonec Castle dostane prestižní ocenění z rukou Michaela Connelyho. Prostě to zde mělo skončit. Jestli Kate vstoupí do politických vod, bude to jiný seriál. Na každý pád ty Castlovy hrátky a dětský přístup mi v téhle sérii hodně chyběly, a pokud z toho udělají vážný seriál, bude to stejné jako všechny ty výše naznačené. Leda by ta zkrácená osmá série byla jen jakousi parodií, kde by mohly Kate a Castlovi pomáhat jejich přemoudřelé děti. :-) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ona je policejní detektiv, hezká, sympatická, bez chlapa, se specifickým úsměvem a mimikou rtů. On je spisovatel, trochu cynik housovského stylu, taky sympaťák, kterého má ona na krku, protože on o ní píše. On má dospívající dceru, trochu otravnou (ale ději neškodící) matku a nesnesitelnou exmanželku. A to mi ke spokojenosti stačí, protože mezi to mezi oběma funguje. # Hodnoceno po 5 dílech; a po 3 sériích se můj názor nemění. #"Jmenuje se Burt, umí kouzlit." "Tak to doufejme, že do rána zmizí." # poznámky: 4x21 - díl s Caseym z Chucka # A ani 6. řada neubírá na kvalitě, naopak mě baví originálním pojetím mnohých dílů. ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Castle je kriminálka, ktorá si zaslúži pozornejší prístup ako epizódku kde-tu zachytenú na televíznej obrazovke. Až po zhliadnutí celej prvej sezóny takpovediac „na jedno posedenie“ dokážem túto prvotriednu záležitosť doceniť naplno. Ide totiž o uvoľnenú, vtipnú a trefne nahláškovanú, zároveň často krutoprísne napínavú a predovšetkým výborne napísanú krimi sériu, v ktorej okrem bohatých detektívnych zápletiek (všetky CSI počuli hlasné spláchnutie) a popkultúnych odkazov dominujú postavy. Hlavní protagonosti sú totiž jedným slovom fenomenálni a Filliona i Katic som si zamiloval na prvý pohľad. Inak to proste vďaka neuveriteľnej charizme, šarmu, inteligencii a vtipnosti ani nejde, a to už nehovorím o tej nesmierne reaktívnej vzájomnej chémii. Takisto vedľajšie postavy sú skvelo napísané a slúžia nielen na pobavenie, ale dodávajú postavám hlbší rozmer. Jednoduché, svižné, inteligentné a zábavné. Perfectisimo! Navyše druhá a tretia séria kvalitatívne prekonávajú prvú v každom jednom ohľade. (1.séria – 90%, 2. séria – 95%, 3. séria – 95%) ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem tohle hodnocení vytvořila po zhlédnutí 21. dílu z 5. série, o němž jsem věděla, že v něm bude hrát Ioan Gruffudd, na kterého jsem se zase zatoužila podívat. Před lety jsem už první sérii tohoto seriálu viděla a zdá se mi, že tato pátá je první dost horší. Ke slibovanému jiskření mezi Castlem a Becketovou mohu říci, že mezi Sběrateli kostí (tedy duem BB) to jiskří mnohem víc a také samotná zápletka je ve srovnání s mnou v současnosti sledovaným Sherlockem Holmesem s Jeremy Brettem dost stupidní (ona je teda o dost horší i než ve většině dílů dua BB). Tak nějak bych řekla, že nebýt Ioana (hm, role fešných námořních důstojníků vystřídaly role fešných byznysmanů), ani by mi to celé v paměti nijak neutkvělo... ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Je funky sledovať vlastne variáciu na X-Files, teda, čo sa týka postáv: racionálne a logicky situovaná ženská postava, oproti nej "fikcionalista", dvaja spoluhráči a dokopy fasa tím. Šarmantné, vtipné, hravé, chytľavé bez toho, že by si robilo srandu z prípadov, ktoré sú predmetom vyšetrovania, nech sú už akokoľvek bizarné. Som naozaj zvedavá, ako dlho sa podarí udržať hranu medzi hlavnými postavami iskrivú a do akých rozmerov mi Nathan popriberá. ()

Galerie (2 637)

Zajímavosti (29)

  • Čas 04:20 – na obalu, který patolog podá Castleovi, je vidět nesmyslné složení cukrovinky v češtině: vysoká fruktóza, kukuřičný sirup, umělá barviva a příchutě, Red 5, Žlutá 3 a 16, Boršč. (Proste..Jana)
  • Kvůli útoku na Bostonském maratónu byla epizoda "Still", kde se zneškodňuje bomba, prohozena s nadcházející epizodou "The Squab and the Quail". (Tichošlápek)

Reklama

Reklama