Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Z natáčení 3
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Z natáčení 3

Recenze (367)

Skleena 

všechny recenze uživatele

Přes vlažný rozjezd se nedá Richardovi Castlovi upřít cit pro ten správný moment, kdy zahlásit nějakou krávovinu, aby koutky úst škubly divákovi zcela neesteticky v širokém výtlemu nahoru. Ani ke konci druhé série mě zatím soustavné popichování mezi dvěma ústředními představiteli neomrzelo, navíc to tak hezky jiskří, přesně jak to u podobných seriálů s mužem a ženou v hlavních rolí má být. Jednotlivé díly vyvážené, vražedné scénáře zatím pořád o něčem novém. Hvězdičky navíc! Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál, snad tempo vydrží a i ti dva Beckettini policejní "přisírkové" dostanou víc prostoru - zaslouží si ho. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Andrew W. Marlowe | Hudba: Robert Duncan | Produkcia: D. Howard Grigsby, David Grae | Distribúcia: ABC | Štúdio: ABC Studios, Beacon Pictures, Experimental Pictures | Počet sérií: 5 || Dynamický a hláškami nabitý seriál, ktorý má len príjemné postavy. A to je práve ten problém. Castle pre mňa nedisponuje dostatočne temnými záporákmi v kriminálnych sekvenciách. Naviac zápletky mi prídu dosť ohrané a často predvídateľné. Nie je to vôbec zlé, je to ďaleko lepšie, než väčšina dnešných žánroviek, ale jednoducho to nie je moja šálka kávy. 65% | HD, CZ DTS | ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Ona je policejní detektiv, hezká, sympatická, bez chlapa, se specifickým úsměvem a mimikou rtů. On je spisovatel, trochu cynik housovského stylu, taky sympaťák, kterého má ona na krku, protože on o ní píše. On má dospívající dceru, trochu otravnou (ale ději neškodící) matku a nesnesitelnou exmanželku. A to mi ke spokojenosti stačí, protože mezi to mezi oběma funguje. # Hodnoceno po 5 dílech; a po 3 sériích se můj názor nemění. #"Jmenuje se Burt, umí kouzlit." "Tak to doufejme, že do rána zmizí." # poznámky: 4x21 - díl s Caseym z Chucka # A ani 6. řada neubírá na kvalitě, naopak mě baví originálním pojetím mnohých dílů. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

To, co ztělesňoval v minulém století seriál Moonlighting, vykřesal v roce 2009 Castle. Detektivní seriál, který se točí zejména kolem špičkování hlavních protikladně působících postav, přináší hlavní klady seriálu - sympatické hrdiny, chytrý humor a spoustu nápadů ke zločinům (Castlovy teorie jsou pochopitelně to nejlepší i díky rozsahlým znalostem žánru :-). Bonusem jsou epizody nebo jejich časti, které často slouží jako pocty mysteriózním klasikám - Akta X, noirové filmy, úpírské seriály, horory... 1. série (4*), 2. série (5*), 3. série (5*), 4. série (2*), 5. série (3*). ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nyní už je jasné, že jednu seriálovou etapu mám definitivně za sebou, poslední z nejstarších kousků svou horečnatou aktivitou (minimálně dvě sezóny jde už kvalita pozvolna, ale nezadržitelně dolů) doslova zničil sám sebe a Castle je po sedmi letech zrušen. Díky Bohu, že tvůrce nenapadlo pokračovat s jinou hlavní ženskou představitelkou, nebo vymýšlet další překombinované dějové kejkle, v epizodě "Crossfire" se ústřední dvojice dočkala důstojného zakončení svých osudů i směrem k budoucnosti, na kterou nejskalnější fanoušci čekali a nevadilo by jim, kdyby seriál trval třeba patnáct let. Ta ústřední dvojice, která se ze začátku dala dohromady z poněkud ohraných příčin, pokračovala nejchytřejšími dialogovými přestřelkami od doktora House, aby pomalu končila soukromými dramaty, z nichž některá se zbytečně zamotala. Hlavně byl ale Castle vzpruhou pro nás, věčné romantiky, proto ten bilanční komentář a snížení hodnocení o hvězdu. FICTION BECOMES REALITY. ()

Galerie (2 633)

Zajímavosti (29)

  • Pod jménem hlavního hrdiny filmu Richarda Castla (Nathan Fillion) vyšlo několik knih i ve skutečnosti. Jméno autora, který pod pseudonymem Castle tvoří, je přísně střeženo. Knihy, pod kterými je podepsán, jsou „Heatová a vlna žáru“ a „Heatová a žhavá odhalení“. Autorem je Andrew W. Marlowe, tvůrce seriálu. (pufina)
  • V září 2011 vyšel v USA komiks, založený na předcházející sérii knih Richarda Castla o Dereku Stormovi "Deadly Storm". Komiks zaštítilo nakladatelství Marvel Comics. (endoskop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno