Reklama

Reklama

82. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 82nd Annual Academy Awards
TV spot 1
Publicistický
USA, 2010, 210 min

Režie:

Hamish Hamilton

Účinkují:

Alec Baldwin, Steve Martin, Quentin Tarantino, Pedro Almodóvar, Taylor Lautner, Kathryn Bigelow, James Cameron, Miley Cyrus, Kate Winslet, Ben Stiller (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Přímý přenos 82. ročníku udílení prestižních cen Americké filmové akademie za rok 2009 mohou diváci HBO sledovat v pondělí 8. března ve dvě hodiny ráno a ten samý den ve 22 hodin bude uveden devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera.  Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po dvaaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2009. Tím okamžikem bude pondělí 8. března ve dvě hodiny ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 22 hodin možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

TV spot 1

Recenze (82)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Začátek s Neil Patrick Harrisem byl awesome, duo Baldwin-Martin překvapivě vynikající a jejich úvodní strefování do nominovaných a parodie na Paranormal Activity neměly chybu. Se zbytku už ale utkvěl v paměti akorát bláznivý Ben Stiller a sympaťák Downey Jr. Jinak ale docela nuda, která byla hlavně v poslední hodince dosti nezvládnutá. Když jsem tam nejdřív půl hodiny rozebírají dvě kategorie (herci a herečky), aby se pak ta nejdůležitější odflákla a sfoukla za pár vteřin je vážně trochu moc. Navíc proslovy některých vítězů byly až moc patetické. Škoda, první půlka byla vynikající. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Výborný Baldwin, který zvládl zkloubit vyspělé, odrostlé moderátorství s několika klukovskými výstřely. Slušné děkovačky, parádní pocit z Waltzova vítězství, zklamání z Tarantinova nedocenění a boj na nože mezi rozvedeným režisérským duem :) Bohužel stopáž se nepříjemně protáhla. 7/10 ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Minulej rok jsem se zaměřil na popis mých pocitů z předávání Oscárků v konfrontaci s naším Českým Lvem. Jak se dalo čekat letos je situace velmi obdobná jen s tím rozdílem, že na lvy i egoshow pana Vachlera kašlu. Jen ať si dál vyřvává ve svým pořadu "Ať žije český lev." "Ať žije český film." beztak ho nikdo nepřesvědčí, že buranství a stylová úroveň nejsou totéž. Radši se vrátím zpátky k tomuto přenosu. Viděl jsem zkracený večerní záznam na HBO, protože zase takovej blbec, abych kvůli zlatýmu panákovi nespal, fakt nejsem. Nedíval jsem se na to s napětím jestli vyhraje Avatar nebo Smrt čeká všude, je mě to fakt jedno. Já prostě chci vidět ty lidi, co mě po celý rok zpříjemňují svými filmy život v tom našem ekonomicky "silným" státě. Líbí se mě jak se umí smát sami sobě ( Sandy, Cameron ) i jejich nefalšované slzy při děkovné řeči. Navíc jsem si našel nový důvod sledovačky a to ženský oblečení, slušelo to všem, ale Meryl Streep byla fakt okouzlující. Penelope Cruz má nádherný úsměv a Kathryn Bigelow byla elegance sama. Tajně doufám, že Alec Baldwin a Steve Martin ukázali panu Vachlerovi jak se má moderovat slavností večer. Stačí šmrnc, elegance a vtip, jak prosté. Já jsem vlastně ani komentář psát nechtěl, ale mám potřebu na něco reagovat. Začíná se psát, jako že poprvé vyhrála žena a že v nominaci byl režisér černoch a bla bla bla. Tohle mě neskutečně vysírá. Proboha přestaňme už dělit lidi podle barvy pleti nebo pohlaví a zdůrazňovat to. Jednou všichni sdíleme stejnou planetu, tak by mělo být smozřejmostí to, že prostě zvítězí ten, kdo umí a a ten kdo neumí ať čumí a ne že budeme pořád rozlišovat kdo jakou má barvu pleti a jakýho je pohlaví do prdele práce. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Moje první Oscarová noc a silné zklamání. Baldwin a Martin nestíhali a až příliš často sklouzávali k trapnosti a příliš nepomohla ani přemíra patosu, která letos na udávání nejprestižnějších filmových cen zavítala... Některé výstupy byly vyloženě ostudné. Na druhou stranu se ale našlo i několik VELMI vydařených momentů, které o rok později chyběly a 82. ročník tedy hodnotím výše.. ()

a.kopecka 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman nasadil laťku uvádění Oscarů opravdu vysoko a Alec Baldwin se Stevem Martinem se mu, i přes skvělou scénu s Paranormal Activity a pár vtipů (zvláštní, že si ani na jeden nevzpomenu...hmm...) zdaleka nevyrovnaly. A proslovy u hereckých nominací by mohly být opravdu kratší - chápu, že je hezký slyšet jak jste úžasný, jak jste tak strašně "kind, amazing a wonderful", ale slyšet to pětkrát za sebou akorát se zaměněnými jmény herců / hereček? No... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Exmanželka Jamesa Camerona Kathryn Bigalow sa stala prvou ženou v dejinách Oscarov ocenenou v kategórii Najlepšia réžia. (Hystory)
  • Kathryn Bigelow a James Cameron jsou prvními exmanžely, kteří byli nominováni na Nejlepší režii. (HellFire)

Reklama

Reklama