Reklama

Reklama

Kriminálka Staré Město

(seriál)
  • Slovensko Kriminálka Staré Mesto
TV spot 14
Slovensko / Česko, (2010–2013), 12 h 19 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Zuzana Fialová, Matěj Hádek, Milan Lasica, Emília Vášáryová, Tibor Babarcai, Peter Šimun, Marián Slovák, Boris Farkaš, Táňa Pauhofová, Alexander Bárta (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Nový česko-slovenský kriminální seriál České televize, Slovenské televize a společnosti Trigon, zasazený do každodenní reality životem kypícího bratislavského Starého Města. Ale tak jako je současný zločin mezinárodní, tak i naše příběhy se budou odehrávat v širším, česko-slovenském prostoru. Svoji úlohu v seriálu hraje především pestrobarevný vzorek typických obyvatel malebné bratislavské čtvrti, lidí se svými rozmanitými, často smutnými osudy. Nejen drobné krádeže, ale i vraždy z vášně, či skandální aféry s mezinárodním dosahem stojí v centru tohoto poutavého vyprávění, plného napětí, zajímavých psychologických postřehů i nadlehčeného humoru. (Česká televize)

(více)

Videa (14)

TV spot 14

Recenze (123)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Návštěva přítelovy babičky, nevhodnost někam se zašít a dělat, co chci, výsledkem bylo sezení u TV obrazovky, když zmíněná bedýnka nenabízí cokoliv záživného. Z obvyklých sraček v hlavním vysílacím čase padla volba na novou českou kriminálku. Zíííív... snažila jsem se u toho podřimovat, ať využiju čas nějak konstruktivně, no nedařilo se :-(. Rozkouskovaným příběhem na téma Radovan Krejčíř, pardon, Emil Svatý, jsem se pronudila až do trpkého konce. Na prd děj, spousta rádobyzajímavých postav v podání více i méně slavných herců, okoukané exteriéry Prahy, dramatická hudba v okamžicích, kdy se někdo třeba jen prochází po obchodě (divák čeká, kdy bude dotyčný zastřelen, probodnut či sežrán divou zvěří - a ono nic). Snad k nám babička nebude jezdit přespávat často, ať nemusím podobně rozpačité počiny českých a slovenských tvůrců sledovat často. 45% ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

"Prvý skutočný slovenský kriminálny seriál!" Keď som prvý krát počul/videl upútavku na Kriminálku Staré Mesto, ktorá začínala práve týmito slovami, len som sa pousmial a spomenul si na markízacke Mesto tieňov. Chtiac-nechtiac sa mi tak núka porovanie týchto dvoch kriminálok. Najväčšou slabinou KSM sú scenáre. V jedenej časti riešime klasické kriminálne prípady (čítaj vraždy), v druhej zase spiknutie proti otcovi, v inej zase politicko-mafiánsky zločin. Skrátka a dobre, príbehy inšpirované skutočnými kriminalistickými prípadmi vyznievajú lepšie, než výmysel spisovateľa, ktorý mieša hrušky s jablkami. O tom, že jednotlivé časti majú zdĺhavé a nudné tempo asi ani nemá cenu hovoriť. Jediné, čo tento seriál (alebo minisériu?) drží nad vodou je dobre zvolená partia ostrieľaných hercov, ktorí vedia čo a ako majú hrať (a to hovorím ja, čo nemám rád Zuzanu Fialovú :)). Po štyroch častiach je moje hodnotenie 45 %. Zvyšné tri časti si radšej nechám ujsť. ()

Reklama

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Neštěstím tohoto seriálu je jednoznačně Zuzana Fialová. Zuzana Fialová jako scénáristka, která všechny (narozdíl od ní pěkné) herečky vyšachuje, přidělí jim okrajové role lauzerek a sama vyžere 99% vysílacího času pro sebe. Dovedete si představit, že o takovou Táňu Pauhofovou nebo Sandru Novákovou v reálným životě nikdo ani nezavadí, zatímco tuhle almaru chtěj všichni píchat a to furt? Dále Zuzana Fialová jako herečka, která nedbaje na svůj rozrostlý podvozek a dvě brady neustále, ale tím myslím doopravdy v každém záběru, dělá na někoho mrdavý oči - na dědka odvedle z baráku, na kolegy policajty, na vlastního devítiletýho syna, na vlastní sedmdesátiletou matku, dokonce i na vyšetřovaný a podezřelý. Ona to prostě jinak před tou kamerou nedovede. Bylo mi z ní až fyzicky špatně - egomaniačka, která nějakou záhadou století dostala šanci vystavět si kult, nebo se o to aspoň pokusit. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nevím, co by vlastně chtěli, zde na ČSFD ti věční odpůrci tuzemské (i slovenské) filmové tvorby. Asi nacházejí uspokojení v duchem pokleslých zámořských škvárech, ale to neznamená, že se musí nevhodně hned projevovat při každém novém tuzemském počinu a za každou cenu bez rozumného uvážení jen a jen kritizovat. Samozřejmě, tento seriál má své mouchy, připouštím že tento styl točení zrovna rád nemám, ale neznamená to, abych usedl k monitoru, nalovil ČSFD a začal kolem sebe plyvat slova odporu. Mám takový dojem, že tihle plyvači špíny přisoudí nálepku "odpad" či jednu nebo dvě hvězdy automaticky každému tuzemskému filmu, ale na Robina Hooda z USA produkce nedají dopustit. Kriminálka Staré město je z hlediska toho, co nám doposud ČT1 nabízela, dalo by se říct, skok k lepšímu. Osobně toho moc vytknout nemůžu, snad jen z důvodů vyšší akčnosti vložené velmi nepravděpodobné akce (bokovky) naší přeemancipované nebojácné hlavní hrdinky. I ty nekonečné nepochopitelné návštěvy u staršího zkušeného kriminalisty dokážu strávit. Nepovažuji tento seriál za nějaký extra trhák v oboru CZ krimi, ale průměrnou známku si zaslouží, přestože je doslova přecpán konspiračními schůzkami kriminálníků v naprosto nepochopitelných místech squatterským brlohů. Prostě tam, kde kriminálník v kravatě září jako hovno na papíru - to se týká především serie 2. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Po Epizodě 1: Rakousko-Uherský koprodukční seriál už tady dlouho nebyl. Tento bohužel až příliš rozebírá Velmi Křehké Vztahy a hrozím se, aby v dalších dílech nešla hlavní hrdinka ke gynekologovi! Když u jsem u ní, tak trpím na brunetky, paní Fialová má kozy a tak, nicméně cosi v jejím obličeji mi způsobuje noční můry jako Pennywisse středoamerickému pubescentovi. Takže zatím Pilot trochu nezáživně krouží kolem Katyně a já tomu dávám ještě šanci, protože jsem zvědav, jestli to polská vládní garnitura tentokrát náhodou nepřežije. Po Epizodě 2: Prezident Kaczynský se zrovna připotácel do kabiny a povídá pilotovi: "Buď si dáš ještě vodku nebo přistaň. Střízlivý mě nudíš." Po Epizodě 3: Pilot leknutím přitáhl kormidlo k pasu a tak těsně břichem neškrtl o blížící se stromy. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (4)

  • Jméno scenáristy Dominika Dána je umělecký pseudonym autora, který svou totožnost pečlivě tají. Jelikož zná detailně jednotlivé kauzy, spekuluje se, že jde o bývalého nebo stále aktivního kriminalistu. (Olík)
  • V pátém díle je pachatel spoután náramky s rukama před tělem, avšak v dalším záběru má spoutané ruce za zády. (sator)
  • Na výrobe seriálu sa podieľal známy autor detektívnych románov Dominik Dán. (R4D0)

Reklama

Reklama